Ga terug
–+ servings
Stamppot spinazie uit de oven met brie

Stamppot spinazie uit de oven met brie

Zin in een stamppot, maar dan niet de ouderwetse boerenkool variant? Deze stamppot met spinazie met brie uit de oven is echt even een ander recept, maar ontzettend lekker en makkelijk om te maken.
4.44 van 30 stemmen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram verse spinazie
  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram pittige kip
  • 5 bosuitjes
  • half potje zongedroogde tomaten
  • half stuk brie
  • handje pijnboompitten
  • scheut knoflookpoeder
  • scheut melk
  • peper + zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn. Pak ondertussen een grote koekenpan en doe daar de zongedroogde tomaatjes, kip, bosuitjes in ringetjes en pijnboompitten in en bak dit even aan en zorg dat de spinazie geslonken is.
  • Voor de kip kocht ik trouwens kant en klare pikante kip, je kunt natuurlijk ook zelf kip bakken en die pikant kruiden. Het is aan jezelf wat je lekker (of makkelijk) vind. Ik vond zelf de pittige kip wel extra smaak even. Gerookte kip in stukjes is er trouwens ook erg lekker doorheen.
  • Als de aardappels gaar zijn stamp je ze fijn met een scheutje melk zodat je een pure krijgt. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 180 graden. Als je een pure hebt doe je daar het mengsel van de koekenpan bij, kruid het ook met een snuf knoflookpoeder, peper en zout en roer alles goed door. Stort vervolgens de stamppot in een ovenschaal en verdeel de brie in plakken er overheen.
  • Zet de ovenschaal vervolgens 10 minuten in de oven op 180 zodat de brie smelt. Daarna kun je de stamppot met spinazie en brie opdienen.
  • De stamppot vult wel heel erg, dus je kunt er ook gemakkelijk met drie personen van eten. Ik zou zeggen, probeer dit echt eens te maken, het is echt ontzettend lekker (en niet gek veel werk om te maken). Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!