Ga terug
+ servings
Quiche met spinazie, pesto en kip

Quiche met spinazie, pesto en kip

Quiche vind ik één van de leukste dingen om te maken. En ik moet toegeven, deze quiche met spinazie, pesto en kip is wel één van mijn favorieten.
4.89 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

  • 150 gram verse spinazie
  • 200 gram (gerookte) kipfilet
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 ui
  • 4 eetlepels pesto
  • 5 bladeren hartige taart bodem
  • 4 eieren
  • 50 mililiter melk
  • peper + zout

Instructies

Voor dit recept gebruikte ik een quiche vorm met een doorsnede van 28 cm.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontdooi de hartige taart bladeren (ik kocht die van Koopmans uit de vriezer).
  3. Mocht je verse kipfilet gebruiken, bak deze dan gaar en kruid naar wens.
  4. Versnipper de ui en bak ondertussen de spinazie, ui en de zongedroogde tomaatjes in een pan tot dat de spinazie geslonken is.
  5. Bekleed de vorm van het deeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
  6. Besmeer de bodem met pesto en verdeel daarna de kipfilet over het deeg.
  7. Voeg daarna de gebakken spinazie, ui en tomaatjes toe.
  8. Klop in een schaal de 4 eieren los met de melk en wat peper en zout.
  9. Giet dit over de ingrediënten heen in de springvorm.
  10. Zet de quiche voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!