Ga terug
+ servings
Gevulde speculaas cake1

Speculaascake met gevulde speculaas

Wanneer Sinterklaas weer in het land is, is er weer overal gevulde speculaas te vinden. Ik besloot hier een heerlijke cake mee te bakken.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram (zachte) roomboter
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 300 gram gevulde speculaas
  • handje amandelschaafsel
  • snufje zout

Instructies

Je kunt boter naar eigen wens/smaak gebruiken. Bruine basterdsuiker kan ook gebruikt worden, alleen dan wordt de cake wel donkerder en zie je de stukken gevulde speculaas (hier vind je trouwens mijn recept om zelf gevulde speculaas te maken) minder goed. Maar de smaak wordt er niet minder om. Hieronder vind je stappen om de cake te maken:
  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Doe de boter, zelfrijzend bakmeel, eieren, suiker, speculaaskruiden en zout in een beslagkom en mix dit tot een glad beslag.
  4. Snijd de gevulde speculaas in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Spatel deze voorzichtig door het beslag heen.
  5. Vet de cakevorm in of bekleed het met bakpapier en stort hier het beslag in.
  6. Strooi nog wat amandelschaafsel over de bovenkant van de cake heen.
  7. Bak de cake 55 minuten op 160 graden af in de oven.
Daarna kun je gaan genieten van een heerlijke speculaascake met gevulde stukjes speculaas. Het is super simpel, maar wel heel erg lekker om te maken! Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!