Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

De hype onder de mascara’s, de Chanel Le Volume mascara. Een mascara waar je diep voor in de buidel moet tasten maar echt fantastisch schijnt te zijn. Nu weten jullie allemaal wel dat ik niet vies ben van een beetje – of heel veel – volume wat betreft mijn wimpers. Nou liep ik van de week door de stad en kwam langs de ICI Paris XL en zag dat ze weer 40% korting op alle mascara’s hadden, tijd om dan eindelijk deze holy grail eens aan te schaffen, maar is hij echt zo goed?

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Wie kent hem niet, de Le Volume mascara van Chanel. Menig blogger of consument is er lyrisch over en ik hoor eigenlijk alleen maar goede verhalen omtrent deze mascara. Ik wilde hem al een tijdje kopen maar de prijs hield me behoorlijk tegen en de aantal mascara’s die ik nog in voorraad heb liggen ook. Maar ach, alles voor de site en als daar een leuke kortingsactie bij komt kijken is de keuze een stuk makkelijker gemaakt.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Chanel make-up zit zoals altijd in een prachtig luxe doosje met daarop vrij weinig poespas of informatie. Het is clean en bevat alleen de nodige informatie zoals de naam, kleur en natuurlijk de ingrediëntenlijst die je hier kan zien.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Als ik de mascara uit de verpakking haal zie ik als eerst een prachtige en vooral eigenlijk hele minimalistische mascara. Totaal geen poespas, gewoon een hele strakke en luxe aanvoelende huls. Hij heeft een metalen laagje waardoor hij erg zwaar en luxe aanvoelt, precies wat het merk wil uitstralen. De verpakking is heel minimaal, je vindt er het logo, de naam en onderop een sticker met het product en de kleur, that’s it.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

En natuurlijk heeft de dop het welbekende Chanel logo, dat maakt het toch wel helemaal af niet?

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Toen ik de mascara opende wist ik eigenlijk niet wat voor een soort mascara, of beter gezegd borsteltje ik kon verwachten. Ik wist wel dat iedereen lyrisch was over deze mascara, maar eigenlijk heb ik me nooit zo verdiept in de mascara dat ik weet hoe hij eruit zag. Misschien kwam dat door de desinteresse wat betreft prijs en voorraad mascara thuis.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Het is dus een mascara met een flinke borstel en deze borstel bevat best wat mascara. Maar helaas heeft de mascara zelf niet echt een rijkelijke inhoud, een magere 6,21 ml wat absoluut niet veel is. Omgerekend is dit dus echt een mascara voor je fors voor betaald. Maar als het het waard is, dan is het natuurlijk anders.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

De borstel is wat groter dan ik dacht en bevat redelijk veel mascara. De haartjes zijn gemaakt van plastic fibers en daar ben ik fan van. Wat mijn betreft zijn dat wel de beste borstels om mascara mee aan te brengen. Dat in combinatie met een lekker gevulde borstel is goud waard. Ik ga dus vol enthousiasme aan het werk.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Dit zijn mijn wimpers zonder mascara

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

En dit met de Chanel Le Volume De Chanel Mascara. Ik heb inderdaad die wimpers waarvan ik blij word. Ze zijn lekker vol en lang, maar over dat lang moest ik wel even borstelen. Ook plakken de wimpers vrij snel aan elkaar, daar moet je even voor oppassen.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

En het comfort en de houdbaarheid? Die is fantastisch, het zit prima en trekt niet en mijn wimpers voelen nog enigszins buigzaam aan. Ook de houdbaarheid is top. Aan het einde van de dag heb ik totaal geen last van panda ogen, afgebroken stukjes of een zwarte waas! Ideaal.

Worth the hype: Chanel Le Volume De Chanel Mascara

Maar voor deze magische mascara moet je helaas wel diep in de buidel tasten. Normaal betaal je maar liefst € 32,99 voor deze mascara. Gelukkig heeft ICI Paris XL op dit moment weer de 40% korting op alle mascara’s waardoor hij op € 19,79 uitkomt. Vind ik deze mascara fijn? Ja heel erg, maar ik verkies mijn Tarte Lights, Camera, Lashes! nog boven deze, omdat die beter mijn wimpers separeert. Zijn hier fans van de Chanel Le Volume mascara?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

32 reacties

 • Reply
  Aarti
  12 juni 2016 at 07:03

  Lijkt me wel een fijne mascara alleen in de aanbieding is het wel goed te doen bedankt voor de review. Liefs Aarti

 • Reply
  Florence Vlogt
  12 juni 2016 at 07:04

  Ik ben er zelf niet echt lyrisch over. Ja hij is goed, nee hij is het geld niet waard
  Liefs xx

 • Reply
  Stephanie
  12 juni 2016 at 08:40

  Ik heb de mascara zelf nooit gekocht/geprobeerd vanwege de prijs maar zoals ik deze bij jou zie vind ik Le Volume het geld niet waard. Ik vind hem niet zo mooi staan bij jou. Jij hebt zulke mooie, dikke en lange wimpers en heb veel mooiere bij je gezien. Zoals je zelf zegt die van Tarte of anderen die je hebt gereviewed.

 • Reply
  Maaike
  12 juni 2016 at 08:41

  Na zo ontzettend veel mascara’s te hebben uitgeprobeerd, ben ik toch bij deze blijven hangen. Voor mijn wimpers gewoon perfect. Gelukkig hebben Douglas en Ici Paris vaak acties en dan is het goed te doen!

 • Reply
  Nathalie
  12 juni 2016 at 08:52

  Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met Chanel Le Volume. Hij maakt mijn wimpers vol maar ik mis lengte! Het borsteltje had van mij net kleiner mogen zijn, zodat ik minder snel knoei.
  Mijn absolute aanraders en favorieten zijn: Estee Lauder Sumptious Bold Volume Mascara en de door Iconic overcurl mascara.
  Zelf wil ik wel graag Chanel Dimension mascara testen.

  • Reply
   Elise
   13 juni 2016 at 00:26

   Gebruik onder de le volume eens de dior base maximizer 3D, voor extra volume krult het meteen en zeker verlenging top product, je zult echt meer resultaat ermee boeken. Leuke tip omdat eens te proberen eerst de primer daarna de mascara. Ook kun je dit als nachtverzorging gebruiken.

 • Reply
  Varenka W
  12 juni 2016 at 10:03

  oh ja ik ben zeker fan!
  drie stuks zijn er al doorheen ( ook alleen gekocht met een actie hoor)
  helaas is die laatste nu echt op en weggekieperd
  jammer hoor dat is zeker
  fijn dat je verteld dat je ze nu met 40% korting kan krijgen, goede tip en komt goed van pas

 • Reply
  chucky1012
  12 juni 2016 at 10:15

  Wat een prachtig resultaat en fijn geprijsde mascara!

 • Reply
  stella
  12 juni 2016 at 10:20

  Ik heb deze mascara geprobeerd na het lezen van de lyrische reviews van Debby en LiveLifeGorgeous.
  Nee, ik ben er niet lyrisch over! Wel over Pupa Vamp. Die doet echt veel voor mijn wimpers. Hier krijg ik nou echt een Falsh Lashes effect van. En als ik gesepareerde wimpers wil, dan gebruik ik de Eyeko (Skinny Brush) mascara.

 • Reply
  Mariëlle
  12 juni 2016 at 10:32

  Ik heb eens een mini geprobeerd van deze en ik vond het zwaar tegenvallen omdat ie zo gehyped wordt. Maar misschien ligt dat aan het feit dat het een mini was en misschien werkt de grote wat fijner!

 • Reply
  Anna
  12 juni 2016 at 11:04

  Ik vind het een hele fijne mascara en krijg ook altijd reacties als ik hem op heb. Nadeel vind ik dat ik er wel panda ogen van krijg dus heb hem niet elke dag op. Ik twijfel daarom of ik hem opnieuw zal kopen. Mijne destijds ook gekocht met dezelfde actie :)

 • Reply
  Jana
  12 juni 2016 at 11:43

  Ik heb op dit moment nog iets te veel andere mascara’s op voorraad liggen maar ooit wil ik de ook graag eens proberen. Mascara is eigenlijk best afhankelijk van persoonlijke voorkeur en ik ben benieuwd hoe deze op mijn wimpers zou uitpakken. Bij jou ziet hij er erg mooi uit!

 • Reply
  Nicole
  12 juni 2016 at 11:44

  Ik vind het wel echt een prachtig effect en het is nu met die actie van de Ici Paris wel heel verleiderlijk hem ook te kopen, maar ik heb gister een setje van Tarte besteld met de Lights, Camera, Lashes (of Flashes, i don’t know) mascara erin, dus die wil ik toch eerst proberen.

 • Reply
  Lynet
  12 juni 2016 at 11:59

  Ik ben onwijs fan van le volume mascara! Wel vind ik er de eerste twee weken teveel product aan het borsteltje zitten, waardoor je wat sneller klontjes krijgt.. Hierna is hij echt super!
  Een groot verschil vind ik dat mijn wimpers er ’s avonds nog hetzelfde uitzien als ’s ochtends, waar bij andere mascara’s het effect snel ‘inzakt’.
  Andere aanrader vind ik de Lancôme hypnose mascara.

 • Reply
  femketje
  12 juni 2016 at 12:35

  ik denk toch dat ik bij mijn favoriete essence mascara’s blijf, voor de prijs van 1 chanel mascara koop ik er liever 10 van essence welke voor mij veel fijner werken!

 • Reply
  Vera
  12 juni 2016 at 13:24

  Ik ben echt grote fan! Helaas alleen niet altijd in het bezit ervan aangezien hij vrij duur is. Sla hem altijd in als het 40% actie is bij Ici Paris. Dit is het enige product van Chanel wat ik echt heel fijn vind.

 • Reply
  Merel
  12 juni 2016 at 13:40

  mooie mascara! Maar ik was vooral benieuwd; welke lipstick heb je op? meeeeega mooie kleur ! staat zooo mooi bij je huid

  • Reply
   Aranka
   12 juni 2016 at 14:10

   Dat is Mehr van MAC!

   • Reply
    Scarlet Rose
    13 juni 2016 at 11:26

    Okey thanks :-D

 • Reply
  Scarlet Rose
  12 juni 2016 at 14:02

  Ja mij viel vooral ook de lipstick op :-) Super mooi, welke is dat?

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  12 juni 2016 at 14:08

  Ik had een proefmonster van Le Volume en moet zeggen dat ie erg goed bevalt! Dat vind ik alleen van mijn Catrice mascara ook en die is ongeveer 10 keer zo goedkoop. Dus voor mij is het even goed zo.

 • Reply
  Inkie
  12 juni 2016 at 17:05

  Hier ook een grote fan van Le Volume de Chanel. Ik heb bij de vorige 40% kortingsactie nu Helena Rubenstein Lash Queen Feline gekocht om te proberen. Ik ben erg benieuwd of die mijn favoriete Le Volume kan verslaan!

  Max Factor Masterpiece vind ik trouwens ook een fijne. Maar níét zo fijn als Le Volume :-).

 • Reply
  Luna
  12 juni 2016 at 18:07

  Ik gebruik deze sinds het moment dat ‘ie in Nederland verkrijgbaar werd. Af en toe andere geprobeerd, maar dan ging ik alsnog een Le Volume halen bij de Ici Paris, zelfs voor de volle prijs, dat is deze mascara ook dubbel en dwars waard voor mijn gevoel. Ik draag contactlenzen, ik vind het prettig dat een mascara blijft zitten waar die zit en het resultaat is precies wat ik verwacht. Een blijvertje dus, al jaren trouw in mijn stash.

 • Reply
  Marijke
  12 juni 2016 at 21:34

  Na de mascara van Armani is deze van Chanel favoriet!

 • Reply
  Mimi
  12 juni 2016 at 22:08

  Momenteel gebruik ik le volume van Chanel. De mascara is goed maar voor mij de prijs niet waard. L’Oréal telescope en Hema lashbuilder vind ik ook fijn en betaalbaarder. Wat echt werkte was Revitalash maar ook zo duur.

 • Reply
  Miranda
  13 juni 2016 at 04:35

  Doe mij die roze van Essence maar. Best ever. Dat Chanel logo plak ik er zelf wel op….er zijn zoveel low budget mascara’s met dezelfde inhoud als de ‘merkjes’ . Niks persoonlijks. Ik bedoel, hij doet het inderdaad. Maar dat effect heb ik voor twee euro ook wel.

 • Reply
  manouk
  14 juni 2016 at 10:38

  Voor mij is le volume echt de perfecte mascara! Ik heb van mezelf vrij lange wimpers maar ik mis het volume en daar zorgt hij perfect voor. Ik koop hem gewoon altijd met de 40% korting actie en dan vind ik het prima te doen :)

 • Reply
  Tessa
  14 juni 2016 at 12:03

  Ik ben groot fan van Le Volume. Ik moet er wel bij zeggen dat de eerste week tot twee weken dat ik hem gebruik iets minder fijn vind omdat ik dan het idee heb dat er soms wat te veel mascara aan het borsteltje zit. Daarna vind ik hem echt hemels. Ik word zo gelukkig van deze mascara. De prijs is inderdaad wel heftig, maar omdat je aan één laagje vrijwel genoeg hebt doe je echt veel langer met de mascara. Ik doe zelfs “te” lang met Le Volume terwijl ik hem wel vrijwel dagelijks gebruikt. Ik koop de mascara altijd met de 40% kortingsactie.

 • Reply
  Mariska
  15 juni 2016 at 14:44

  Hij staat bij mij nog op mijn lijstje om eens te proberen! Alleen houdt de prijs mij best wel tegen en op dit moment heb ik nog best veel andere mascara’s.

 • Reply
  Nicole
  17 juni 2016 at 22:11

  Ik heb hier al meerdere keren een tester van gehad en ik vind het zo’n fijne mascara!

 • Reply
  Danielle
  20 juni 2016 at 18:30

  Ik ben al met mijn 5e le volume bezig. Ik koop ze altijd met de 40% kortingsacties, dat scheelt toch heel veel!

 • Reply
  Alyssa
  15 februari 2018 at 23:22

  Hoi Aranka…Het is nu 2018…Ik heb bij douglas een sample gekregen met een nieuwe formule…Ik kijk altijd naar de ingrediëntenlijst…Dus de formule van 2013 is nu gewijzigd.

 • Laat een reactie achter