Search
Close this search box.

Worth the hype: Bioderma Micellair Water

 photo Bioderma Micellair Water1_zpsruxqvlv1.png

Toen ik alweer een paar weken (of zelfs al maanden) geleden is Parijs was, had ik eigenlijk een missie. Het scoren van het Bioderma micellair water. Ik had verwacht dat het een onmogelijke zoektocht zou worden, maar blijkbaar zit er op elke hoek van de straat in Parijs een apotheek waar je het kan kopen. Ik zag dat er tegenwoordig veel meer varianten waren en ik nam dus de variant voor de gemengde tot vette huid mee naar huis.

 photo Bioderma Micellair Water_zpsh5yrbkki.png

Elke beautyliefhebber heeft het er over, het Bioderma micellair water is het beste wat er is op het gebied van micellaire reinigers. Ik gebruik met heel veel liefde micellair water als reiniger en was dus heel erg benieuwd naar deze variant. Ik was in Frankrijk dus moest deze reiniger echt scoren, want helaas is Bioderma niet in Nederland te koop. Eenmaal in de apotheek schrok ik wel van de prijs, 18 euro voor een fles van 500 ml! Gelukkig heb je ook voordelverpakkingen van 2 flessen en die kosten € 21,90 dat leek me omgerekend een beter idee dus nam die mee.

 photo Bioderma Micellair Water2_zps0lzavcrr.png

De flessen van Bioderma zijn groot, heel erg groot, daar kan je zeker een hele tijd mee doen. Ik vind de flessen er trouwens ook erg mooi uitzien. De gewone variant heeft een transparante flacon met een rode dop. Maar ik heb het micellaire water voor een gemengde tot vette huid gekozen en die heeft een blauwe en groene verpakking.

 photo Bioderma Micellair Water3_zpsh8femmly.png

Je hebt de Sensibio, dat is de normale tot gevoelige huid variant en ik heb de Sébium H2O variant, voor de vettere huid dus. Deze Bioderma Sebium H2O is verrijkt met zuiverende werkzame bestanddelen reinigt de opperhuid in de diepte en reguleert de afscheiding van talg. Klinkt ideaal voor mij!

 photo Bioderma Micellair Water4_zpsqwfgjhct.png

Ook fijn om te weten is dat de reiniger geen parabenen bevat en hypoallergeen is. Ingrediënten van het micellaire water zijn:

Water , PEG-6 Caprylic / Capric glyceriden, natriumcitraat, zink gluconaat, kopersulfaat, Ginkgo biloba-extract , mannitol, xylitol, rhamnose, fructo-oligosacchariden, propyleenglycol, citroenzuur, dinatrium EDTA, cetrimonium bromide, parfum.

 photo Bioderma Micellair Water5_zpsids4y3qj.png

Goed en dat is het natuurlijk tijd om het product te testen. In het begin vond ik het een beetje onhandig zo een grote en lompe fles, maar ik moet je zeggen, het went snel. Je zou het eventueel ook kunnen overgieten in een kleinere verpakking als je dat handiger vind of voor onderweg.

 photo Bioderma Micellair Water6_zpsrhw8pyus.png

De fles heeft een makkelijke dop waar je het gemakkelijk mee kan doseren. Je moet wel oppassen dat je niet teveel gebruik met zo een grote fles, maar als je voorzichtig doet gaat dat prima. Het water heeft trouwens echt een heerlijke geur van komkommer en munt en voelt heel erg fris en clean aan op de huid.

Maar dan natuurlijk het belangrijkste, reinigt deze reiniger goed? JA! Ik kan er heel kort over zijn, maar deze reiniger is echt een klein geschenk uit de hemel. Ik ken goede reinigers, maar deze reiniger haalt echt alles als sneeuw voor de zon weg, super! In combinatie met de heerlijke frisse geur is het echt een plezier om dit product te gebruiken. Mijn huid voelt na het reinigen ook heerlijk zacht en soepel aan, totaal niet droog.

 photo Bioderma Micellair Water7_zpsrdsvw8zb.png

Of het echt tegen een vette huid werkt kan ik niet met 100% zekerheid zeggen, wel merk ik dat het een stuk minder snel vet is. Maar dat kan ook aan mijn nieuwe dagcrème liggen. Maar ik vind hem als reiniger in ieder geval super. Net weer iets beter als die van Garnier. Maar voor in Nederland is Garnier een super (en goedkoper) alternatief.

De Bioderma micellaire reinigers zijn onder andere in Frankrijk te koop bij de apotheken. Voor een losse fles betaalde ik € 18,00 en per 2 € 21,90. Hebben jullie wel eens de Bioderma reinigers geprobeerd en wat vond je er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. Ik heb deze nog nooit geprobeerd. Ik gebruik zelf het micellaire reinigingswater van Garnier, waar ik tevreden over ben. Deze zal me ongetwijfeld ook goed bevallen, wie weet probeer ik hem nog eens :-)!

 2. Micellaire reinigingswater, fijn om hier over te lezen en dan ook nog worth the hype volgens jou. Gelukkig hoeven we niet naar Frankrijk om dit te kopen. Het merk Garnier heeft ook een goedkope versie.

 3. Leuke review! Ik kende het merk al wel maar nooit iets van geprobeerd. Ik zie dat er parfum in zit. Daar reageert mijn huid meestal niet zo goed op. Jammer!
  Liefs,
  Eva

 4. Ik heb die van Bioderma nog nooit geprobeerd; waarschijnlijk omdat je he toch ‘van ver’ moet halen (en ik nog niet heb gecontroleerd of hij op dieren is getest). Ben wel benieuwd, blijkbaar heeft heel beautyminnend Nederland het er niet voor niets over!

  Ik gebruikte die van Garnier maar ben nu bezig met een fles van het Kruidvat eigen merk. Werkt tot nu toe ook erg prettig en mijn huid reageert er nog beter op!

 5. Zelf heb ik ze nog niet gebruikt. Ik heb wel die van Garnier, Kruidvat en Nivea. Die laatste 2 ben ik dan ook nu aan het testen. Toch zou ik als ik in Frankrijk ben deze van Bioderma durven meenemen, je hebt dat tenslotte nooit teveel :)
  xx

 6. Zo raar, normaal verkopen jullie altijd dingen in Nederland die hier (in België) niet verkocht worden, en nu is het eens omgekeerd! Hier kan je het ook gewoon bij elke apotheek halen! X

 7. Ik heb familie in Frankrijk die regelmatig deze kant op komt, dus heb ik al meerdere flessen verslonden.
  Maar wat je zegt, Garnier is een heel goed en goedkoper alternatief, dus gebruik ik het meer voor het gevoel van luxe en dat ik aan m’n tante denk dan dat ik het nou zo heel veel beter ( idd wel een beetje beter hoor) vind werken dan Garnier hahaha

 8. Ik heb al veel gelezen over micellair water, maar ik heb het nog nooit gebruikt. Hoe pas je dit toe? Spul op een watje, vegen over je gezicht, tot er niks meer vanaf komt? Of was je je gezicht echt hiermee?

  1. Op een watje dat je bevochtigt met het micellair water. Ik doe altijd eerst een vrij nat watje zodat de make up goed eraf komt en daarna nog 1 of 2 keer over mn hele gezicht met n vochtig wattenschijfje.
   Ik zweer bij de groene fles van garnier!! <3

 9. Ik vind het altijd zo leuk om beautyproducten in het buitenland te kopen. Dan zit er ook meteen een herinnering aan vast op het moment dat je het product gebruikt. Het klinkt als een fijn product. En, wat een prijsverschil wanneer je er twee koopt.

 10. Ik heb deze ook en wil hierna een andere om eens afwisseling te hebben, maar ik ben heel bang om teleurgesteld te worden. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *