Search
Close this search box.

Wooninspiratie: eettafels voor in de woonkamer

shutterstock 1572086203 2

Ik kan wel blijven dromen van een nieuw interieur of andere plannen maken voor huidige ruimtes in ons huis. We zijn natuurlijk nog druk bezig op de bovenste verdiepingen, maar stiekem ben ik al plannen aan het maken voor een hele nieuwe woonkamer. De meubels die we nu hebben komen nog uit het vorige huis en inmiddels is mijn smaak ook wel een beetje veranderd. Dus ik ben al volop aan het rondkijken voor nieuwe meubels en vooral een mooie eettafel is heel erg welkom!

We hebben een typische jaren ’60/’70 doorzonwoning waarbij we een aparte woonkamer en een aparte keuken hebben. Het plan is om in de toekomst de muur tussen de woonkamer en de keuken te doorbreken zodat we een grote open ruimte krijgen en dus ook meer ruimte hebben om een grote eettafel neer te zetten. We hebben nu een kleine eettafel met 1.60 waar je net met z’n vieren aan kan zitten. Zelf zou ik liever een tafel voor zes personen hebben zodat als er visite (of in de toekomst gezinsuitbreiding) komt je genoeg plek hebt om te zitten en eventueel een spelletje te spelen.

shutterstock 1820170415 2

Boomstamtafels

Het is wel een trend van nu, de boomstamtafel, maar ik vind ze echt ontzettend mooi! Vrienden hebben ook een boomstamtafel en het geeft echt ontzettend veel sfeer aan je interieur. Zeker als de zijkanten niet helemaal recht zijn afgewerkt zoals je ook op de foto kan zien. Een boomstamtafel in combinatie met stoere ijzeren poten maken het helemaal af. Ja dit zie ik nog wel terug in onze woonkamer.

shutterstock 793806436 2

Ronde tafels

We hebben nu een langwerpige tafel waar niets mis mee is, maar ik vind een ronde tafel echt heel erg leuk en speels staan. Mocht de muur opengebroken worden en de eventueel nog een mooie buffetkast willen waardoor de ruimte wat beperkt wordt zal een ronde tafel heel erg leuk staan. Ook vind ik een ronde tafel in combinatie met verschillende soorten stoelen ook heel erg leuk.

shutterstock 554954026 2

Strakke tafels

Danny en ik houden van een strak, maar toch warm interieur. Bovenstaande tafel vind ik dan ook echt te gek. Net even wat zachter dan de andere tafels maar wel heel mooi. Ik vind het tof dat er voor een witte poot is gekozen in combinatie met het lichte warme hout. Bovenstaande tafel is wel iets te groot voor onze woonkamer, maar ik vind het idee erg mooi.

Als ik dit allemaal zo zie kan ik niet wachten om aan de slag te gaan in de woonkamer met een nieuwe inrichting, keuken en meubelen. Maar eerst nog maar even doorsparen en zorgen dat boven alles af is.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Toevallig …. hebben wij net onze ronde massief houten tafel in de verkoop gezet. Veel te log en zwaar en ronde tafels zijn niet handig voor onder andere spelletjes. En we wilden graag een tafel die we konden uitrekken. Dus hebben we lekker bij Ikea een mooie tafel uitgezocht. Niet van massief hout, maar wel uitrekbaar van 150cm, tot meer dan 2,5meter. En lekker strak idd, met afgeronde poten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *