Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Woodstock: de hippe wijk van Kaapstad

Woodstock is één van de oudste, maar tegenwoordig ook hipste wijken van Kaapstad. Iedereen kent natuurlijk de wijken Bo-Koop met de gekleurde huisjes en Clifton en Camps Bay aan het strand. Maar ook de wijk Woodstock mag je eigenlijk missen als je in Kaapstad bent. Laat je verrassen door een leuke wandelroute langs alle streetart door middel van graffiti en sla ook zeker The Old Biscuit Mill niet over!

Woodstock, de hippe wijk van Kaapstad

Woodstock is een wijk aan het begin van Kaapstad wat vanuit vroeger ook wel de voorstad van Kaapstad werd genoemd onder de naam Papendorp. Het ligt tussen het havengebied van Tafelbaai en de lagere hellingen van Devil’s Peak, net iets buiten het centrum van Kaapstad. Woodstock was altijd een verouderde semi-industriële wijk, waar vooral veel kleurlingen woonde. Maar tegenwoordig is het een bruisende wijk met veel streetart en hippe plekjes om naartoe te gaan zoals The Old Biscuit Mill. Het is nog niet massaal ontdekt door het toerisme, waardoor het er lekker rustig is. Maar mocht je een huurauto tot je beschikking hebben en in de buurt zijn, maak dan zeker een rondje Woodstock!

The Old Biscuit Mill

Wanneer je in Kaapstad bent, moet je eigenlijk wel een bezoekje hebben gebracht aan de The Old Biscuit Mill. De The Old Biscuit Mill is een oude koekjesfabriek die helemaal omgetoverd is tot een moderne plek vol met horecagelegenheden en leuke winkeltjes en pop-up stores. Je kunt hier heerlijk winkelen bij unieke winkeltjes en wat lekkers eten en drinken. Daarnaast is de plek an sich ook heel erg fotogeniek.

The Neighbourgoods Market op zaterdag

Elke zaterdag is er bij The Old Biscuit Mill een biologische markt, ook wel The Neighbourgoods Market genoemd waarbij je allerlei verse producten kunt kopen, maar ook leuke souvenirs. De markt is er iedere week van 9 uur ’s ochtends tot 2 uur in de middag. Mocht je toevallig in de buurt zijn is het hartstikke leuk hier even een kijkje te nemen.

Bezoek de Woodstock Brewery

De Woodstock Brewery is dé plek waar je een ambachtelijk biertje of drankje kunt drinken. Je hebt hier verschillende plekken (soort van food market) waar je wat te drinken kunt halen en er speelt vaak een bandje. Het is een populaire plek en vooral in het weekend is het hier erg druk. Je kunt parkeren op het terrein, maar wanneer het druk is kan het hier vol zijn.

Bekijk de streetart in Woodstock

Woodstock is niet de meest moderne en nieuwe wijk van Kaapstad en er staan vooral veel oude en vervallen huizen. Om de wijk toch een beetje sfeer en gezelligheid te geven zijn ontzettend veel muren voorzien van prachtige streetart die van graffiti gemaakt zijn. Op Curaçao maakte ik ook al een streetart tour en dat vond ik fantastisch. In Woodstock is het ook erg leuk!

Maak een wandeltour door Woodstock

Wij hebben gewoon zelf door de wijk Woodstock gestruind, maar vind je dat niet zo prettig of wil je graag rondgeleid worden? Dan raad ik je van harte de Juma Art Tours aan. Voor een leuk bedrag krijg je een super leuke tour door de wijk en leer je ook nog eens iets over de geschiedenis van Woodstock en Kaapstad!

The Fat Cactus Woodstock

Hou je van Mexicaans en lekker eten? Ga dan zeker naar The Fat Cactus Woodstock! Je kunt hier super leuk zitten, het straalt veel sfeer uit en je kan hier echt super lekker eten!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *