Als ik naar de wok ga (wat niet heel vaak voorkomt) sta ik in de rij voor de wok met mijn bord vol groente en ander lekkers. Ik ben gek op gewokt groente en vlees, vooral met een flinke scheut saus. Maar je kunt ook heel simpel zelf thuis wokken, wat ik dus eigenlijk nooit doe. Tot nu dan want ik probeerde dit heerlijke recept uit!
Wat heb je nodig?
- Peultjes
- Champignons
- Taugé
- Paprika
- Prei
- Zalmfilet
- Woksaus naar keuze
Je begint met het snijden van de champignons, paprika, prei en de zalmfilet, dit mag best in wat grovere stukken en bij de peultjes verwijder je de draden.
Je begint vast met een grote pan met een scheut olie erin, verwarm dit op een middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet is voordat je er wat in doet.
Je begint met de spullen die er het langste in moeten, in dit gevalt de peultjes en de prei, deze laat je 1 minuut samen in de pan zitten, goed door elkaar heen husselen. Daarna voeg je de paprika en het taugé toe, dit laat je ook weer samen met de peultjes en de prei 1 minuut in de pan. Hierna voeg je de champignons en de zalmfilet toe, ook deze laat je weer door elkaar heen 1 minuut in de pan. Dan is het tijd om de saus toe te voegen, ik heb gekozen voor zoetzure saus. Ook dit laat je 2 minuten zo staan.
En klaar is je (redelijk) gezonde maaltijd! Eetsmakelijk! Mocht je trouwens de saus te ongezond vinden, dan zou je die ook kunnen weglaten, dan smaakt hij ook erg lekker!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
7 reacties
Ziet er lekker uit! Wij wokken iedere week wel eens, het is makkelijk én gezond.
oeeeeh heerlijk!
Lijkt mij lekker!
hier word regelmatig gewokt!! heerlijk
Mmmmm zo lekker ;-)
Oh nice! Ik zou zelf de zalmfilet achterwege laten, maar sowieso is wokken erg lekker! :)
I love zalm! Dit ziet er makkelijk, snel en smakelijk uit. Maar eens proberen!