Door Kimberly: Ik geef jullie vandaag het top-secret recept van mijn befaamde witte chocolade cheesecake. Heerlijk machtige cheesecake, een vleug witte chocolade, en een crunchy koek-bodem. Geloof me, dit is een van die recepten die je tenminste één keer in je leven moet maken. Om daarna verslaafd te raken!
Omdat ik door de vakantie geen tijd had vooruit te bakken deel ik heerlijke recepten van bezoekers en collega bloggers!
Wat heb je nodig?
- 250 gram mascarpone
- een heel pak Bastogne
- 200 ml slagroom
- 250 gram monchou
- 225 gram witte chocolade
- een paar blokjes melkchocolade
- ongeveer 80 gram boter
- 125 gram suiker
Geloof me jongens, dit is écht lekker. Ik maak dit voor elke verjaardag, voor elk uitje, voor elk feest. Elke keer weer, en het blijft een succes!
Begin door de Bastogne koekjes te verkruimelen. Ik doe de koekjes altijd in een goed afsluitbare plastic zak, waarna ik er op in begin te slaan met een glas. Daarna rol ik er met een deegroller over heen, totdat ik echt kleine kruimels heb.
Smelt daarna de boter in de magnetron. Het hoeft niet helemaal vloeibaar te worden, gewoon een beetje zacht is goed. Vermeng dit met de koekkruimels.
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet het nog een beetje in met boter. Doe het mengsel dan in de springvorm en druk het heel goed aan met een lepel.
Smelt vervolgens de witte chocolade. Ik doe dit altijd op de au-bain-marie manier: een pannetje vullen met water, dit op het vuur zitten, een kleiner pannetje in de grote pan zetten en daar de stukken witte chocolade in doen.
Laat de chocolade even lekker smelten en mix ondertussen de mascarpone, monchou, suiker en slagroom met elkaar. Hierboven had ik het nog niet helemaal goed gemixt. Een paar stukjes is niet erg hoor.
Zodra de chocolade is gesmolten giet je het bij het mengsel van monchou/slagroom etc. Dit meng je tevens goed door elkaar (ik gebruik een mixer).
Giet (of nou ja, spatel) het mengsel dan in de springvorm en strijk het glad. Best lastig, zoals je kan zien ;).
Rasp daarna een paar stukjes melkchocolade over de taart heen. Dit ziet er eigenlijk vooral leuk uit! Zet vervolgens de taart ongeveer vijf uur in de koelkast. Zelf maak ik hem altijd de avond van tevoren zodat ik het een hele nacht in de koelkast kan bewaren. Dan is het de volgende ochtend sowieso helemaal goed.
Ik ben vergeten mooie na-foto’s te maken, maar hier is ie dan! Ohhh jongens, hij is zo lekker. Het is vrij machtig, dus je hoeft geen grote stukken te snijden voor je gasten.
Eetsmakelijk!
Dankjewel Kimberly voor het delen van je recept op mijn blog! De cheesecake ziet er echt geweldig uit, deze wil ik zelf ook nog wel eens een keer gaan maken. Check trouwens haar blog Kimbahli ook eventjes, een blog over lifestyle, reizen en haar persoonlijk.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
25 reacties
Kiss & Make-up
10 juni 2015 at 15:32Ik ben geen fan van witte chocolade, en toch lijkt me dit lekker! :-)
Margot
10 juni 2015 at 15:33Wat een heerlijk recept!
Lilian
10 juni 2015 at 16:06Oh wat lekker!! Deze ga ik echt snel proberen!
Iris | Todayslipstick
10 juni 2015 at 16:21Wauw dit ziet er geweldig uit! Lekker hoor!
Liefs, Iris
Kimberly
10 juni 2015 at 16:36Fijn dat ik je kon helpen Aranka! De cheesecake is trouwens écht een aanrader, zeker lekker met het warme weer van afgelopen weken :)
Nesrin
10 juni 2015 at 17:17Dit recept is goud waard. Saven!
Wow wat ziet er er lekker uit.
Denise
10 juni 2015 at 18:04Ah wauw, ik vind witte chocolade een van de lekkerste dingen die er is, heerlijk! Super leuk dat je een gastblogger op je site laat schrijven!
Mandy | MakeupyourMandy
10 juni 2015 at 19:11Lekkerrrrr!
Iffy | DiaryOfAMua
10 juni 2015 at 19:12Super lekker! Krijg er helemaal trek van
XO
Miriam
10 juni 2015 at 19:48Echt niks voor mij. Lijkt me veel te zwaar en zoet
Tamara
10 juni 2015 at 20:06Klinkt heerlijk!
Kelly
10 juni 2015 at 20:25Jummy, hier krijg ik zeker trek van!
Vera
10 juni 2015 at 21:36Dat ziet er wel heel lekker uit!! Ik krijg er gewoon honger van zeg.
Florence
10 juni 2015 at 21:44Ziet er lekker uit!
Elsbet | La Vie Pure
10 juni 2015 at 21:48Mmmm, witte chocolade is echt mijn favoriet!
Sandra
10 juni 2015 at 22:18dat ziet er wel echt lekker uit. Wat een fantastis gateau!
Bedankt!
Gros bisou
Sandra
Marijke - de beste versie van jezelf
10 juni 2015 at 22:27Dit moet ik een keer maken om te proeven, klinkt heerlijk!
Rachel
10 juni 2015 at 23:00oh jeetje deze ga ik onthouden!
Rilana
10 juni 2015 at 23:07Dat ziet er zoooo lekker uit.. Ik krijg er meteen trek in!
http://www.LanaDrama.nl
melana
11 juni 2015 at 00:02dit ga ik eens zeker uitproberen!
ingridspeijer
11 juni 2015 at 00:59Ik begrijp dit nooit zo, cheeesecake hoort in de oven klaar gemaakt te worden… Dan kan het toch nooit zelfde idee worden… Of ligt dat aan mij???
Femke
11 juni 2015 at 06:01Oh my, hier maar ik mijn chocolade liefhebbende schoonfamilie denk ik erg blij mee, ga ik zeker onthouden!
chucky1012
11 juni 2015 at 06:44Het ziet er zo lekker uit ;-)
beautifulday4makeup
11 juni 2015 at 12:24Jammie, dat ziet er superlekker uit
Nicole
19 juni 2015 at 21:45Omg dit lijkt mij zo lekker!