Search
Close this search box.

Witte Chocolade Cheesecake

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo1_1280_zpsuzlwyvxm.jpg

Door Kimberly: Ik geef jullie vandaag het top-secret recept van mijn befaamde witte chocolade cheesecake. Heerlijk machtige cheesecake, een vleug witte chocolade, en een crunchy koek-bodem. Geloof me, dit is een van die recepten die je tenminste één keer in je leven moet maken. Om daarna verslaafd te raken!

Omdat ik door de vakantie geen tijd had vooruit te bakken deel ik heerlijke recepten van bezoekers en collega bloggers!

 photo tumblr_nlrz2wU9fD1r5l9mvo1_1280_zpskcmpjmfu.jpg

Wat heb je nodig?

  • 250 gram mascarpone
  • een heel pak Bastogne
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram monchou
  • 225 gram witte chocolade
  • een paar blokjes melkchocolade
  • ongeveer 80 gram boter
  • 125 gram suiker

Geloof me jongens, dit is écht lekker. Ik maak dit voor elke verjaardag, voor elk uitje, voor elk feest. Elke keer weer, en het blijft een succes!

 photo tumblr_nlrz58nSQD1r5l9mvo2_1280_zpslshqtmw9.jpg

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo5_1280_zps3wqcglly.jpg

Begin door de Bastogne koekjes te verkruimelen. Ik doe de koekjes altijd in een goed afsluitbare plastic zak, waarna ik er op in begin te slaan met een glas. Daarna rol ik er met een deegroller over heen, totdat ik echt kleine kruimels heb.

 photo tumblr_nls44lUO4T1r5l9mvo1_540_zpshyvg4u6p.jpg

Smelt daarna de boter in de magnetron. Het hoeft niet helemaal vloeibaar te worden, gewoon een beetje zacht is goed. Vermeng dit met de koekkruimels.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo9_1280_zps94n28apv.jpg

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet het nog een beetje in met boter. Doe het mengsel dan in de springvorm en druk het heel goed aan met een lepel.

 photo tumblr_nlrz58nSQD1r5l9mvo1_1280_zpsapoh1bhk.jpg

Smelt vervolgens de witte chocolade. Ik doe dit altijd op de au-bain-marie manier: een pannetje vullen met water, dit op het vuur zitten, een kleiner pannetje in de grote pan zetten en daar de stukken witte chocolade in doen.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo6_1280_zpsrli7ujy4.jpg

Laat de chocolade even lekker smelten en mix ondertussen de mascarpone, monchou, suiker en slagroom met elkaar. Hierboven had ik het nog niet helemaal goed gemixt. Een paar stukjes is niet erg hoor.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo7_1280_zps3ia5unj2.jpg

Zodra de chocolade is gesmolten giet je het bij het mengsel van monchou/slagroom etc. Dit meng je tevens goed door elkaar (ik gebruik een mixer).

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo2_1280_zpsflohmfr7.jpg

Giet (of nou ja, spatel) het mengsel dan in de springvorm en strijk het glad. Best lastig, zoals je kan zien ;).

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo10_1280_zpsrfaj9msk.jpg

Rasp daarna een paar stukjes melkchocolade over de taart heen. Dit ziet er eigenlijk vooral leuk uit! Zet vervolgens de taart ongeveer vijf uur in de koelkast. Zelf maak ik hem altijd de avond van tevoren zodat ik het een hele nacht in de koelkast kan bewaren. Dan is het de volgende ochtend sowieso helemaal goed.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo4_1280_zps764inlif.jpg

Ik ben vergeten mooie na-foto’s te maken, maar hier is ie dan! Ohhh jongens, hij is zo lekker. Het is vrij machtig, dus je hoeft geen grote stukken te snijden voor je gasten.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo1_1280_zpsuzlwyvxm.jpg

Eetsmakelijk!

Dankjewel Kimberly voor het delen van je recept op mijn blog! De cheesecake ziet er echt geweldig uit, deze wil ik zelf ook nog wel eens een keer gaan maken. Check trouwens haar blog Kimbahli ook eventjes, een blog over lifestyle, reizen en haar persoonlijk.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Ah wauw, ik vind witte chocolade een van de lekkerste dingen die er is, heerlijk! Super leuk dat je een gastblogger op je site laat schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *