Witte Chocolade Cheesecake

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo1_1280_zpsuzlwyvxm.jpg

Door Kimberly: Ik geef jullie vandaag het top-secret recept van mijn befaamde witte chocolade cheesecake. Heerlijk machtige cheesecake, een vleug witte chocolade, en een crunchy koek-bodem. Geloof me, dit is een van die recepten die je tenminste één keer in je leven moet maken. Om daarna verslaafd te raken!

Omdat ik door de vakantie geen tijd had vooruit te bakken deel ik heerlijke recepten van bezoekers en collega bloggers!

 photo tumblr_nlrz2wU9fD1r5l9mvo1_1280_zpskcmpjmfu.jpg

Wat heb je nodig?

  • 250 gram mascarpone
  • een heel pak Bastogne
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram monchou
  • 225 gram witte chocolade
  • een paar blokjes melkchocolade
  • ongeveer 80 gram boter
  • 125 gram suiker

Geloof me jongens, dit is écht lekker. Ik maak dit voor elke verjaardag, voor elk uitje, voor elk feest. Elke keer weer, en het blijft een succes!

 photo tumblr_nlrz58nSQD1r5l9mvo2_1280_zpslshqtmw9.jpg

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo5_1280_zps3wqcglly.jpg

Begin door de Bastogne koekjes te verkruimelen. Ik doe de koekjes altijd in een goed afsluitbare plastic zak, waarna ik er op in begin te slaan met een glas. Daarna rol ik er met een deegroller over heen, totdat ik echt kleine kruimels heb.

 photo tumblr_nls44lUO4T1r5l9mvo1_540_zpshyvg4u6p.jpg

Smelt daarna de boter in de magnetron. Het hoeft niet helemaal vloeibaar te worden, gewoon een beetje zacht is goed. Vermeng dit met de koekkruimels.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo9_1280_zps94n28apv.jpg

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet het nog een beetje in met boter. Doe het mengsel dan in de springvorm en druk het heel goed aan met een lepel.

 photo tumblr_nlrz58nSQD1r5l9mvo1_1280_zpsapoh1bhk.jpg

Smelt vervolgens de witte chocolade. Ik doe dit altijd op de au-bain-marie manier: een pannetje vullen met water, dit op het vuur zitten, een kleiner pannetje in de grote pan zetten en daar de stukken witte chocolade in doen.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo6_1280_zpsrli7ujy4.jpg

Laat de chocolade even lekker smelten en mix ondertussen de mascarpone, monchou, suiker en slagroom met elkaar. Hierboven had ik het nog niet helemaal goed gemixt. Een paar stukjes is niet erg hoor.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo7_1280_zps3ia5unj2.jpg

Zodra de chocolade is gesmolten giet je het bij het mengsel van monchou/slagroom etc. Dit meng je tevens goed door elkaar (ik gebruik een mixer).

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo2_1280_zpsflohmfr7.jpg

Giet (of nou ja, spatel) het mengsel dan in de springvorm en strijk het glad. Best lastig, zoals je kan zien ;).

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo10_1280_zpsrfaj9msk.jpg

Rasp daarna een paar stukjes melkchocolade over de taart heen. Dit ziet er eigenlijk vooral leuk uit! Zet vervolgens de taart ongeveer vijf uur in de koelkast. Zelf maak ik hem altijd de avond van tevoren zodat ik het een hele nacht in de koelkast kan bewaren. Dan is het de volgende ochtend sowieso helemaal goed.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo4_1280_zps764inlif.jpg

Ik ben vergeten mooie na-foto’s te maken, maar hier is ie dan! Ohhh jongens, hij is zo lekker. Het is vrij machtig, dus je hoeft geen grote stukken te snijden voor je gasten.

 photo tumblr_nlrzc7qH1V1r5l9mvo1_1280_zpsuzlwyvxm.jpg

Eetsmakelijk!

Dankjewel Kimberly voor het delen van je recept op mijn blog! De cheesecake ziet er echt geweldig uit, deze wil ik zelf ook nog wel eens een keer gaan maken. Check trouwens haar blog Kimbahli ook eventjes, een blog over lifestyle, reizen en haar persoonlijk.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

25 reacties

  • Reageren
    Kiss & Make-up
    10 juni 2015

    Ik ben geen fan van witte chocolade, en toch lijkt me dit lekker! :-)

  • Reageren
    Margot
    10 juni 2015

    Wat een heerlijk recept!

  • Reageren
    Lilian
    10 juni 2015

    Oh wat lekker!! Deze ga ik echt snel proberen!

  • Reageren
    Iris | Todayslipstick
    10 juni 2015

    Wauw dit ziet er geweldig uit! Lekker hoor!
    Liefs, Iris

  • Reageren
    Kimberly
    10 juni 2015

    Fijn dat ik je kon helpen Aranka! De cheesecake is trouwens écht een aanrader, zeker lekker met het warme weer van afgelopen weken :)

  • Reageren
    Nesrin
    10 juni 2015

    Dit recept is goud waard. Saven!

    Wow wat ziet er er lekker uit.

  • Reageren
    Denise
    10 juni 2015

    Ah wauw, ik vind witte chocolade een van de lekkerste dingen die er is, heerlijk! Super leuk dat je een gastblogger op je site laat schrijven!

  • Reageren
    Mandy | MakeupyourMandy
    10 juni 2015

    Lekkerrrrr!

  • Reageren
    Iffy | DiaryOfAMua
    10 juni 2015

    Super lekker! Krijg er helemaal trek van

    XO

  • Reageren
    Miriam
    10 juni 2015

    Echt niks voor mij. Lijkt me veel te zwaar en zoet

  • Reageren
    Tamara
    10 juni 2015

    Klinkt heerlijk!

  • Reageren
    Kelly
    10 juni 2015

    Jummy, hier krijg ik zeker trek van!

  • Reageren
    Vera
    10 juni 2015

    Dat ziet er wel heel lekker uit!! Ik krijg er gewoon honger van zeg.

  • Reageren
    Florence
    10 juni 2015

    Ziet er lekker uit!

  • Reageren
    Elsbet | La Vie Pure
    10 juni 2015

    Mmmm, witte chocolade is echt mijn favoriet!

  • Reageren
    Sandra
    10 juni 2015

    dat ziet er wel echt lekker uit. Wat een fantastis gateau!
    Bedankt!
    Gros bisou
    Sandra

  • Reageren
    Marijke - de beste versie van jezelf
    10 juni 2015

    Dit moet ik een keer maken om te proeven, klinkt heerlijk!

  • Reageren
    Rachel
    10 juni 2015

    oh jeetje deze ga ik onthouden!

  • Reageren
    Rilana
    10 juni 2015

    Dat ziet er zoooo lekker uit.. Ik krijg er meteen trek in!

    http://www.LanaDrama.nl

  • Reageren
    melana
    11 juni 2015

    dit ga ik eens zeker uitproberen!

  • Reageren
    ingridspeijer
    11 juni 2015

    Ik begrijp dit nooit zo, cheeesecake hoort in de oven klaar gemaakt te worden… Dan kan het toch nooit zelfde idee worden… Of ligt dat aan mij???

  • Reageren
    Femke
    11 juni 2015

    Oh my, hier maar ik mijn chocolade liefhebbende schoonfamilie denk ik erg blij mee, ga ik zeker onthouden!

  • Reageren
    chucky1012
    11 juni 2015

    Het ziet er zo lekker uit ;-)

  • Reageren
    beautifulday4makeup
    11 juni 2015

    Jammie, dat ziet er superlekker uit

  • Reageren
    Nicole
    19 juni 2015

    Omg dit lijkt mij zo lekker!

  • Geef een reactie