Search
Close this search box.

Werkt een SPF in gezichtsverzorging nou echt?

shutterstock 1006653784

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, een SPF die is toegevoegd aan je dagcrème, foundation of zelfs poeder. Het klinkt natuurlijk super fijn, die extra bescherming, maar beschermt het eigenlijk wel voldoende? Ik vertel je graag meer over of een toegevoegde SPF nou echt werkt of vooral een marketingtrucje is.

Beschermt een dagcrème met SPF de huid genoeg?

We vinden het allemaal steeds belangrijker om onze huid goed te beschermen tegen de zon. Helaas vergeten we daarbij ons gezicht nog wel eens, terwijl deze het meeste te lijden heeft. Ik hoor steeds meer mensen dat ze goed bezig zijn met een dagcrème waar ook een SPF aan toegevoegd is. Daarmee ben je ook goed tegen de zon beschermd denken ze, maar is dat ook echt zo?

Laten we eerlijk wezen, een dagcrème met SPF gebruiken is natuurlijk beter dan helemaal niets te gebruiken. Alleen denk niet dat je de hele dag beschermd bent. Een normale SPF is met een uur of twee uitgewerkt en dat is ook zo met de SPF die in een dagcrème zit. Daarnaast is de SPF vaak ook heel erg laag, ik zie vaak SPF 15 of SPF 20 voorbij komen, dit bied maar een hele korte bescherming. Eigenlijk geven ze dus maar heel even bescherming en je gaat niet de hele dag door dagcrème op je gezicht smeren. Je betaald trouwens vaak ook meer voor een crème met een SPF, overweeg of het ook echt een meerwaarde voor jou heeft.

Kortom, wanneer je de crème ’s ochtends vroeg op je gezicht smeert is de SPF na een paar uur al niet meer werkzaam. Ga je daarna de zon in en wil je je gezicht goed tegen de zon beschermen, moet je bijsmeren.

Hoe bescherm je je gezicht dan wel goed tegen de zon?

Wanneer je geen make-up draagt of meteen de zon in gaat kun je natuurlijk een speciale zonnebrand voor het gezicht gebruiken. Smeer deze echt pas op wanneer je de zon in gaat om de optimale bescherming te houden. Zelf vind ik de NIVEA Sun UV Face Shine Control heel erg fijn en prettig werken.

Draag je make-up en ga je de zon in en wil je toch je gezicht beschermen tegen de zon? Dan kun je eventueel ook een speciale SPF spray gebruiken die je over je gezicht heen kan sprayen zonder te smeren. In de zomer heb ik altijd de Garnier Ambre Solaire Over Make-Up Spray bij me. Die kan je heel gemakkelijk over je gezicht heen sprayen en je bent meteen beschermd tegen de zon. Let wel op, ook deze producten beschermen maar een beperkte tijd, je moet je dus blijven insmeren, zeker doordat je zweet en hierdoor het product weg smelt.

Kijk wat past bij jouw situatie

Ga je werken en zit je de hele dag binnen? Dan kun je prima een verzorgend product met een SPF op je gezicht smeren, dit beschermt genoeg voor de korte tijd die je buiten bent, zeker op dagen wanneer de zon niet zo fel schijnt. Ga je de hele dag in de zon zitten of ben je op vakantie naar een zonnig oord, dan zou ik wel echt een aanvullende zonnebrandcrème gebruiken, want dan beschermt een dagcrème met een toegevoegde SPF echt niet genoeg. Ook een aanvullende zonnebrandcrème moet je na een aantal uur weer opnieuw aanbrengen voor de beste bescherming.

Gebruiken jullie een verzorgend product met een toegevoegde SPF of gebruik je echt alleen een zonnebrandcrème als het nodig is? Zelf gebruik ik wel een dagverzorging met een SPF, maar wanneer ik echt veel in de zon kom met mijn gezicht gebruik ik er nog een zonnebrandcrème bij of spray ik mijzelf extra in.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *