Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkt een SPF in een dagcrème echt?

Automatische concepten

Je kunt tegenwoordig heel veel dagcrèmes kopen waar een SPF in verwerkt zit om je huid te beschermen tegen de schadelijke zon. Super fijn, want dan hoef je niet apart nog een zonnebrandcrème voor je gezicht op te smeren. Alleen de vraag die ik mijzelf dan stel, werkt een SPF in een dagcrème echt? Of is het meer een marketing truc?

Bron afbeelding: Shutterstock

Werkt een dagcrème met zonnebrand?

Een SPF (Sun Protection Factor) in een dagcrème kan zeker helpen om de huid te beschermen tegen schadelijke effecten van de zon, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het effect ervan afhangt van verschillende factoren.

Een SPF in een dagcrème kan bescherming bieden tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals het verbranden van de huid en vroegtijdige huidveroudering. Het beschermt tegen de UVB-stralen van de zon, die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van de verbranding. Sommige dagcrèmes bevatten ook UVA-bescherming, die helpt bij het voorkomen van huidveroudering en schade op lange termijn.

Je kunt bij een zonnebrand of dagcrème de UVA-bescherming herkennen aan de cirkel om de UVA heen op de verpakking. Goed om hier dus naar te kijken, zo weet je zeker dat je goed beschermt bent tegen de zon.

Een dagcrème biedt niet de beste bescherming

Hoewel een dagcrème met SPF enige bescherming biedt, is het belangrijk om te weten dat de bescherming mogelijk niet zo sterk is als die van specifieke zonnebrandmiddelen. De effectiviteit van de SPF in een dagcrème kan worden beïnvloed door factoren zoals de concentratie van de gebruikte zonnefilters, de juiste toepassing van de crème en de blootstellingsduur aan de zon.

Goede bescherming? Gebruik een losse zonnebrand voor het gezicht

Om de beste bescherming tegen de zon te krijgen, wordt over het algemeen aanbevolen om een aparte zonnebrandcrème met een hogere SPF te gebruiken, vooral als je langdurig aan de zon wordt blootgesteld. Het regelmatig opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème is ook belangrijk, omdat de bescherming na verloop van tijd kan afnemen.

Mijn favoriete zonnebrand producten voor het gezicht zijn:

Kortom, een SPF in een dagcrème kan enige bescherming bieden tegen de zon, maar het is mogelijk niet voldoende als je langdurig wordt blootgesteld aan de zon of als je een hoge beschermingsfactor nodig hebt. Het is altijd verstandig om een aparte zonnebrandcrème te gebruiken en de aanbevelingen van experts op het gebied van zonbescherming op te volgen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *