Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wentelteefjes toren van oud stokbrood

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood7_zpsd3pj7cja.png

Soms blijf je met stokbrood zitten na bijvoorbeeld een barbecue. Ik van de week ook en vond het zonde om het weg te gooien. Maar wat doe je nou met een uitgedroogd en hard stokbrood van meer dan een dag oud? Juist, daar maak je gewoon een lekkere wentelteefjes toren van. Dat oude of overgebleven stokbrood wordt vanaf nu niet meer weggegooid! Even dat je het weet.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood_zpsfappewmw.png

Wat heb je nodig?

  • half oud stokbrood
  • melk
  • kaneel
  • 2 eieren
  • vanille suiker
  • boter om in te bakken

Eventueel ook nog wat poedersuiker, basterdsuiker of stroop om te wentelteefjes mee te garneren. Maar dat is natuurlijk aan jezelf of je dat lekker vindt of niet.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood1_zps0oxtajpz.png

Als eerst snijden we het stokbrood in plakjes. Het is aan jezelf hoe dik je de plakjes wilt hebben. Hoe dikker je ze maakt, hoe langer ze moeten volzuigen. Houd daar wel rekening mee.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood2_zpsakmfey7l.png

Ondertussen maken we het mengsel voor de wentelteefjes. Dit is een flinke scheut melk, twee eieren, een zakje vanille suiker en lekker wat kaneel.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood3_zpsmfylmoxx.png

Laat de droge plakjes stokbrood goed volzuigen aan beide kanten en verwarm ondertussen een grote koekenpan met boter.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood4_zpsbwltxtrh.png

Bak daarna de wentelteefjes goudbruin en klaar zijn ze! Een half stokbrood is genoeg voor twee personen. Wil je meer maken, dan moet je gewoon het recept verdubbelen.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood8_zpsjn5s62am.png

Stapel daarna de wentelteefjes van stokbrood op in een mooie stapel en garneer met stroop en poedersuiker. Maar dit kan ook met suiker of basterdsuiker, het is maar wat je zelf lekker vindt.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood5_zpsvnafhkoi.png

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood10_zpsoutme5jd.png

De broodjes zijn heerlijk zacht en lobbig geworden door het natte mengsel. De stukjes ei zijn lekker aangebakken en zorgen voor een knapperig korstje en wat extra smaak.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood6_zpsqmgh2ca9.png

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood9_zps4iexgrve.png

En vanaf nu gooien we nooit meer ons oude en droge stokbrood weg en maken er nog gewoon een overheerlijke wentelteefjes toren van! Daar kun je met meerdere personen heerlijk van genieten, of in je ééntje als je veel honger hebt natuurlijk. Ik zeg, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Wat een goed idee! Maar wat stom dat ik er zelf nooit ben opgekomen, haha! Ik heb na verjaardagen vaak nog een zooi stokbrood over. Maandag is mijn zoontje jarig, dus dinsdag eten we wentelteefjes. ;-)

  2. Het ziet er leuk uit.. Maar ik denk dat ik één van de weinige personen ben die niet echt iets met wentelteefjes heeft! Oud brood voer ik altijd aan de vogeltjes en eendjes haha!

  3. Ah wat een slim idee! Ik vind het altijd zonde om stokbrood weg te gooien maar hard smaakt het natuurlijk niet. Top oplossing!

  4. Goed idee zeg! Wat ik altijd doe met oud stokbrood: olie erover en nog een keer afbakken in de oven. Je kunt er ook tomaat bij doen. En dan als lunch of borrel hapje opeten of bij een kop soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *