Wentelteefjes toren van oud stokbrood

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood7_zpsd3pj7cja.png

Soms blijf je met stokbrood zitten na bijvoorbeeld een barbecue. Ik van de week ook en vond het zonde om het weg te gooien. Maar wat doe je nou met een uitgedroogd en hard stokbrood van meer dan een dag oud? Juist, daar maak je gewoon een lekkere wentelteefjes toren van. Dat oude of overgebleven stokbrood wordt vanaf nu niet meer weggegooid! Even dat je het weet.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood_zpsfappewmw.png

Wat heb je nodig?

  • half oud stokbrood
  • melk
  • kaneel
  • 2 eieren
  • vanille suiker
  • boter om in te bakken

Eventueel ook nog wat poedersuiker, basterdsuiker of stroop om te wentelteefjes mee te garneren. Maar dat is natuurlijk aan jezelf of je dat lekker vindt of niet.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood1_zps0oxtajpz.png

Als eerst snijden we het stokbrood in plakjes. Het is aan jezelf hoe dik je de plakjes wilt hebben. Hoe dikker je ze maakt, hoe langer ze moeten volzuigen. Houd daar wel rekening mee.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood2_zpsakmfey7l.png

Ondertussen maken we het mengsel voor de wentelteefjes. Dit is een flinke scheut melk, twee eieren, een zakje vanille suiker en lekker wat kaneel.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood3_zpsmfylmoxx.png

Laat de droge plakjes stokbrood goed volzuigen aan beide kanten en verwarm ondertussen een grote koekenpan met boter.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood4_zpsbwltxtrh.png

Bak daarna de wentelteefjes goudbruin en klaar zijn ze! Een half stokbrood is genoeg voor twee personen. Wil je meer maken, dan moet je gewoon het recept verdubbelen.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood8_zpsjn5s62am.png

Stapel daarna de wentelteefjes van stokbrood op in een mooie stapel en garneer met stroop en poedersuiker. Maar dit kan ook met suiker of basterdsuiker, het is maar wat je zelf lekker vindt.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood5_zpsvnafhkoi.png

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood10_zpsoutme5jd.png

De broodjes zijn heerlijk zacht en lobbig geworden door het natte mengsel. De stukjes ei zijn lekker aangebakken en zorgen voor een knapperig korstje en wat extra smaak.

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood6_zpsqmgh2ca9.png

 photo Wentelteefjes toren van oud stokbrood9_zps4iexgrve.png

En vanaf nu gooien we nooit meer ons oude en droge stokbrood weg en maken er nog gewoon een overheerlijke wentelteefjes toren van! Daar kun je met meerdere personen heerlijk van genieten, of in je ééntje als je veel honger hebt natuurlijk. Ik zeg, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

  • Reply
    Eline
    5 augustus 2015 at 15:43

    Wat een handig idee om oud stokbrood op te maken! Meestal rooster ik het, maar dit is ook heel leuk en lekker om te doen ^^

  • Reply
    Manon
    5 augustus 2015 at 16:02

    Yummy!

  • Reply
    Simone
    5 augustus 2015 at 16:03

    Oh wow, dit ziet er wel heel lekker uit!!

  • Reply
    manon
    5 augustus 2015 at 16:07

    Lekker en weer leuk recept!

  • Reply
    Margot
    5 augustus 2015 at 16:19

    Wat een slimme (en lekkere) oplossing!

  • Reply
    Danielleeee
    5 augustus 2015 at 16:25

    Ziet er heerlijk uit en zo makkelijk om te maken ! :)

  • Reply
    chucky1012
    5 augustus 2015 at 16:49

    Mmmmm dat ziet er heerlijk uit.

  • Reply
    Sofie Katelijne
    5 augustus 2015 at 16:50

    Handig! Ik heb zoo vaak nog restjes stokbrood over, is nu eenmaal ook huge :)

  • Reply
    Yvonne
    5 augustus 2015 at 17:58

    Wat een goed idee! Maar wat stom dat ik er zelf nooit ben opgekomen, haha! Ik heb na verjaardagen vaak nog een zooi stokbrood over. Maandag is mijn zoontje jarig, dus dinsdag eten we wentelteefjes. ;-)

  • Reply
    Kelly
    5 augustus 2015 at 18:13

    Ohh dit is inderdaad heel erg slim. Ga ik zeker onthouden, vind het altijd namelijk zo zonde al dat stokbrood weg te moeten gooien.

  • Reply
    Lisa
    5 augustus 2015 at 18:40

    Lijkt me heerlijk als zondagochtend ontbijt.

  • Reply
    Femke
    5 augustus 2015 at 18:59

    Het ziet er leuk uit.. Maar ik denk dat ik één van de weinige personen ben die niet echt iets met wentelteefjes heeft! Oud brood voer ik altijd aan de vogeltjes en eendjes haha!

  • Reply
    Maaike
    5 augustus 2015 at 19:02

    Ik HOU van wentelteefjes, maar ik had er nooit aan gedacht om dat met stokbrood te doen. Lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Amy
    5 augustus 2015 at 19:26

    Ohhh jeetje, heerlijk! Brengt me op het idee om snel weer eens wentelteefjes te maken :)

  • Reply
    Nicole
    5 augustus 2015 at 21:09

    Ah wat een slim idee! Ik vind het altijd zonde om stokbrood weg te gooien maar hard smaakt het natuurlijk niet. Top oplossing!

  • Reply
    Nicky
    5 augustus 2015 at 21:39

    Ziet er lekker uit en is zeker een handige tip. Deze ga ik onthouden!

  • Reply
    Desiree
    5 augustus 2015 at 22:56

    Wauw! Waarom heb ik nooit bedacht om dit te doen met een stokbrood!??

  • Reply
    Fleur
    5 augustus 2015 at 22:58

    Goed idee zeg! Wat ik altijd doe met oud stokbrood: olie erover en nog een keer afbakken in de oven. Je kunt er ook tomaat bij doen. En dan als lunch of borrel hapje opeten of bij een kop soep.

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    6 augustus 2015 at 09:26

    Super goede tip en het ziet er heerlijk uit!
    Liefs, Iris

  • Reply
    beautifulday4makeup
    6 augustus 2015 at 10:56

    Waarom heb ik er nog nooit eerder aan gedacht wentelteefjes te maken met stokbrood. Deze zien er heerlijk uit

  • Reply
    Scarlet Rose
    6 augustus 2015 at 12:48

    Jummie wat lekker zeg! Leuke tip, ga ik echt eens proberen :-)

  • Laat een reactie achter