Soms blijf je met stokbrood zitten na bijvoorbeeld een barbecue. Ik van de week ook en vond het zonde om het weg te gooien. Maar wat doe je nou met een uitgedroogd en hard stokbrood van meer dan een dag oud? Juist, daar maak je gewoon een lekkere wentelteefjes toren van. Dat oude of overgebleven stokbrood wordt vanaf nu niet meer weggegooid! Even dat je het weet.
Wat heb je nodig?
- half oud stokbrood
- melk
- kaneel
- 2 eieren
- vanille suiker
- boter om in te bakken
Eventueel ook nog wat poedersuiker, basterdsuiker of stroop om te wentelteefjes mee te garneren. Maar dat is natuurlijk aan jezelf of je dat lekker vindt of niet.
Als eerst snijden we het stokbrood in plakjes. Het is aan jezelf hoe dik je de plakjes wilt hebben. Hoe dikker je ze maakt, hoe langer ze moeten volzuigen. Houd daar wel rekening mee.
Ondertussen maken we het mengsel voor de wentelteefjes. Dit is een flinke scheut melk, twee eieren, een zakje vanille suiker en lekker wat kaneel.
Laat de droge plakjes stokbrood goed volzuigen aan beide kanten en verwarm ondertussen een grote koekenpan met boter.
Bak daarna de wentelteefjes goudbruin en klaar zijn ze! Een half stokbrood is genoeg voor twee personen. Wil je meer maken, dan moet je gewoon het recept verdubbelen.
Stapel daarna de wentelteefjes van stokbrood op in een mooie stapel en garneer met stroop en poedersuiker. Maar dit kan ook met suiker of basterdsuiker, het is maar wat je zelf lekker vindt.
De broodjes zijn heerlijk zacht en lobbig geworden door het natte mengsel. De stukjes ei zijn lekker aangebakken en zorgen voor een knapperig korstje en wat extra smaak.
En vanaf nu gooien we nooit meer ons oude en droge stokbrood weg en maken er nog gewoon een overheerlijke wentelteefjes toren van! Daar kun je met meerdere personen heerlijk van genieten, of in je ééntje als je veel honger hebt natuurlijk. Ik zeg, eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
21 reacties
Wat een handig idee om oud stokbrood op te maken! Meestal rooster ik het, maar dit is ook heel leuk en lekker om te doen ^^
Yummy!
Oh wow, dit ziet er wel heel lekker uit!!
Lekker en weer leuk recept!
Wat een slimme (en lekkere) oplossing!
Ziet er heerlijk uit en zo makkelijk om te maken ! :)
Mmmmm dat ziet er heerlijk uit.
Handig! Ik heb zoo vaak nog restjes stokbrood over, is nu eenmaal ook huge :)
Wat een goed idee! Maar wat stom dat ik er zelf nooit ben opgekomen, haha! Ik heb na verjaardagen vaak nog een zooi stokbrood over. Maandag is mijn zoontje jarig, dus dinsdag eten we wentelteefjes. ;-)
Ohh dit is inderdaad heel erg slim. Ga ik zeker onthouden, vind het altijd namelijk zo zonde al dat stokbrood weg te moeten gooien.
Lijkt me heerlijk als zondagochtend ontbijt.
Het ziet er leuk uit.. Maar ik denk dat ik één van de weinige personen ben die niet echt iets met wentelteefjes heeft! Oud brood voer ik altijd aan de vogeltjes en eendjes haha!
Ik HOU van wentelteefjes, maar ik had er nooit aan gedacht om dat met stokbrood te doen. Lijkt me heerlijk!
Ohhh jeetje, heerlijk! Brengt me op het idee om snel weer eens wentelteefjes te maken :)
Ah wat een slim idee! Ik vind het altijd zonde om stokbrood weg te gooien maar hard smaakt het natuurlijk niet. Top oplossing!
Ziet er lekker uit en is zeker een handige tip. Deze ga ik onthouden!
Wauw! Waarom heb ik nooit bedacht om dit te doen met een stokbrood!??
Goed idee zeg! Wat ik altijd doe met oud stokbrood: olie erover en nog een keer afbakken in de oven. Je kunt er ook tomaat bij doen. En dan als lunch of borrel hapje opeten of bij een kop soep.
Super goede tip en het ziet er heerlijk uit!
Liefs, Iris
Waarom heb ik er nog nooit eerder aan gedacht wentelteefjes te maken met stokbrood. Deze zien er heerlijk uit
Jummie wat lekker zeg! Leuke tip, ga ik echt eens proberen :-)