Search
Close this search box.

Wenkbrauwen epileren – zo doe je dat!

Wenkbrauwen epileren – zo krijg je de juiste vorm

Ik denk dat iedereen het wel doet, je wenkbrauwen epileren. Even snel met een pincet die ongewenste haartjes weghalen. Om het goed te doen is het wel zo handig om een aantal regels in je achterhoofd te houden. Want hoe krijg je nou de juiste vorm en hoe zorg je ervoor dat je niet teveel haartjes weg haalt?

Bron afbeelding: Shutterstock

Wenkbrauwen epileren, zo doe je dat

Sinds ik naar de middelbare school ga epileer ik denk ik al mijn wenkbrauwen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik ze vroeger niet tot dunne streepjes heb geplukt, dat zou echt eeuwig zonde zijn geweest. Ik heb van mijzelf best wat wenkbrauwhaar en mijn haartjes zijn ook echt dik en zwart. Ik vind het dus wel mooi om deze netjes bij te houden omdat je snel ziet wanneer er iets buiten je wenkbrauw groeit.

Begin met het juiste gereedschap

Wanneer je begint met je wenkbrauwen te epileren is het handig wat dingen bij de hand te hebben. Denk aan de volgende dingen:

  • pincet
  • wenkbrauw borsteltje
  • wenkbrauw schaartje

Zelf vind ik het heel belangrijk een goed pincet te hebben. Zelf heb ik ooit een Tweezerman pincet gekocht en merk hier echt aan dat hij veel beter de haartjes pakt dan bijvoorbeeld een pincet van de drogisterij. Ik heb ooit een mini Tweezerman gekocht die een stuk goedkoper is en net zo goed werkt als een grote.

Daarnaast vind ik het ook fijn een wenkbrauw borsteltje en schaartje te hebben. Met het borsteltje kam ik mijn wenkbrauwen in model en met het schaartje kan ik de lange haartjes bij knippen. Beide kun je gewoon bij de drogisterij kopen.

Wenkbrauwen epileren – zo krijg je de juiste vorm

Hoe bepaal je de vorm van je wenkbrauw?

Hebben jullie deze techniek al eens gezien? Het is een hele simpele methode waarbij je perfect je wenkbrauwen in vorm kan krijgen. Mocht je wat hulp kunnen gebruiken neem dan een dun penceel dat je kan gebruiken om ‘lijnen’ mee te trekken op je gezicht. En gebruik eventueel een wenkbrauwpotlood om punten mee aan te duiden.

Stap 1: bepaal het begin van je wenkbrauw

Als eerst beginnen we met het begin van je wenkbrauw. Leg het penceel langs je neusvleugel en plaats hem recht omhoog. Dit is het punt waar je wenkbrauw zou moeten beginnen. Geef dit punt aan met een potloodje, zo kun je op dat punt werken.

Let wel op, dit zijn richtlijnen, zo hoeft het natuurlijk niet. Als je het zelf op een andere manier mooi vind is dat natuurlijk ook helemaal goed!

Stap 2: bereken het hoogste punt van je wenkbrauw

Je wenkbrauw heeft natuurlijk een mooie afbuiging, maar waar begint die buiging nou eigenlijk? Leg het penceel weer langs je neusvleugel en zorg dat hij ook door het midden van je oog heen gaat. Waar het penceel de bovenkant van je wenkbrauw raakt zou je hoogste punt moeten zijn. Zet hier ook weer een stip met je potlood en epileer de haartjes weg waar nodig.

Stap 3: het einde van de wenkbrauw

Nu komen we bij de laatste stap, het einde van je wenkbrauw bepalen. Dit doe je door je penceel langs je neusvleugel en buitenste ooghoek te houden. Waar het penceel je wenkbrauw raakt, dat zou het einde moeten zijn. Raakt het penceel niet jouw wenkbrauw? Dan zou je ze tot dat punt kunnen bijtekenen met een daarvoor geschikt product. Ik gebruik altijd heel erg graag een pomade (van L’Oréal is mijn favoriet) om mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen.

Nu heb je de punten van je wenkbrauw bepaald en kun je daaromheen alle haartjes weg halen met een pincet. Na het epileren kam ik mijn wenkbrauwen nog even omhoog en knip ik ze bij met een schaartje. Dit doe ik door de haren naar boven te kammen en alles af te knippen wat boven mijn wenkbrauwvorm uitsteekt.

Epileren jullie zelf je wenkbrauwen en hoe doen jullie dat? Normaal laat ik ze vrijwel altijd waxen maar helaas zijn de salons nu dicht en moet ik het weer zelf doen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Fijn artikel…..dankjewel! Komt nu goed van pas. Ik laat mijn wenkbrauwen ook altijd waxen maar moet nu echt wel wat …. Daarna een likdoorn hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *