Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke telefoon gebruik ik nu? De Huawei P20 Pro of de iPhone X?

Welke telefoon gebruik ik nu? De Huawei P20 Pro of de iPhone X?

Ik krijg nog dagelijks de vraag welke telefoon ik nu gebruik, mijn geliefde iPhone of ben ik toch echt gezwicht voor Android met de Huawei P20 Pro. Zoals jullie misschien wel weten gebruik ik al jaren Apple en heb al heel wat iPhone modellen versleten. Vorig jaar kreeg ik de kans om de Huawei P20 Pro te testen en daar was ik eigenlijk heel erg enthousiast over. Maar dan natuurlijk de grote hamvraag, welke telefoon gebruik ik nu en waarom?

iPhone X1

Ik ben een groot Apple fan, ik vind de iPhone echt een geweldige telefoon. Ze zijn snel, hebben een goede kwaliteit camera en hebben niet al te veel poespas wat een Android telefoon vaak wel heeft. Toen ik de mail van Huawei kreeg om de P20 Pro te testen twijfelde ik wel even, ik zou het zonde vinden om een telefoon te krijgen die ik daarna waarschijnlijk toch niet meer zou gaan gebruiken. Maar omdat Danny en veel vrienden een Huawei hadden en daar erg enthousiast over waren besloot ik het eens te proberen en besloot in te gaan op het aanbod.

Ik kreeg de Huawei P20 Pro, op dat moment dé telefoon die vooral bekend stond om de geweldige camera met drie verschillende lenzen. Maar ook het design en de batterij zijn zeker een groot pluspunt van deze telefoon.
Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

De overgang van iOS naar Android was wel even een dingetje en de eerste dagen heb ik de Huawei ook echt uit het raam willen gooien, alles werkt anders en ik drukte steeds op verkeerde dingen waardoor apps werden afgesloten of dingen werden verwijderd. Na een week begon ik eindelijk aan het besturingssysteem te wennen en kon ik er goed mee overweg.

Het grote voordeel aan de Huawei P20 Pro vond ik de camera en de batterij. Ik was al enthousiast over de iPhone X, die hield het ruimschoots vol maar tegen de tijd dat ik mijn Huawei kreeg was hij aan het eind van de dag steeds rond de 10%, het hield niet over dus. Terwijl mijn Huawei nu nog steeds 50% aan het eind van de dag heeft met intensief gebruik, echt wat een verademing om je niet druk te hoeven maken om de batterij.
Ontdek Oostenrijk: de mooiste plekken in de Vorarlberg
Foto met de iPhone X

En dan natuurlijk nog de camera, die van de Huawei P20 Pro is echt geweldig, vooral met landschappen, steden, macro, eten en dat soort dingen. Zelf vind ik hem wel wat minder met portret van personen, daarbij is de iPhone beduidend beter.

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring
Foto met de Huawei P20 Pro

Welke telefoon gebruik ik nu?

Als je me op Instagram volgt weet je het misschien wel, want dan zie je wel eens selfies voorbij komen met mijn telefoon, de Huawei P20 Pro. Maar waarom gebruik ik de Huawei P20 Pro en niet meer mijn geliefde iPhone X? Laat ik als eerst zeggen dat ik nooit had verwacht mijn iPhone in te ruilen voor een andere telefoon die niet van Apple is, gewoon omdat ik een iPhone ontzettend fijn vind.

Maar de batterij, de camera en uiteindelijk het besturingssysteem waar ik wel aan kon wennen gaf de doorslag. Ik vind het echt een groot voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken om de batterij en de camera is echt fantastisch. Ook als mensen mijn telefoon gebruiken om een foto te maken die normaal een iPhone hebben staan versteld van de kwaliteit en hoe licht de foto’s worden.

Ook vind ik het fijn dat de Huawei al geleverd wordt met een screenprotector en een hoesje, bij Apple moet je de case en screenprotector er nog los bij kopen wat best prijzig kan zijn als je een goede wilt.

Ook vind ik het fijn dat de Huawei al geleverd wordt met een screenprotector en een hoesje, bij Apple moet je de case en screenprotector er nog los bij kopen wat best prijzig kan zijn als je een goede wilt.

Welke telefoon gebruik ik nu? De Huawei P20 Pro of de iPhone X?

Door mijn enthousiasme over de Huawei P20 Pro hebben al heel wat mensen deze telefoon aangeschaft en zijn daar ook erg blij mee, super leuk om te weten!

Ook fijn om te weten is dat de Huawei telefoons een stuk goedkoper zijn dan die van Apple. Het loont dus zeker deze gewoon los aan te schaffen en een Sim Only abonnement te nemen en zo per maand op de kosten te besparen, dat heb ik zelf ook. Aangezien je tegenwoordig jaren met je telefoon kan doen is het zonde om na twee jaar weer een nieuwe uit te zoeken vanwege de kosten (of je juist maar een jaar met een telefoon wilt doen en weer los een nieuwe wilt kopen). Vodafone heeft hele scherpe Sim Only deals waar je flink mee kunt besparen.

Dit is een betaalde samenwerking met Vodafone

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Ik mag november mijn abonnement weer verlengen en een nieuwe telefoon uitzoeken. Als hobby blogger maak ik al mijn foto’s met mijn telefoon, een goede camera vind ik dus zowat het allerbelangrijkste. Deze telefoon van Huawei ga ik zeker onthouden

 2. Ik snap het wel hoor, dat steeds meer mensen hun iPhone loslaten. Ik ben echt helemaal verknocht aan mijn iPhone, maar zakelijk heb ik een andere telefoon. Betere camera, beter beeld, beter geluid en een stuk beter te betalen.

 3. Woow, had dit niet verwacht! Ik ben al jaren fan van Apple en zou nooit meer anders willen dan een iPhone, dacht ik! Als ik jou verhaal zo hoor zou dat dus best eens kunnen veranderen!

 4. Ik heb mijn iPhone 8 Plus toen verkocht en de Huawei P20 pro toen los gekocht en wat een super ding. Vooral de batterij is echt top inderdaad, daar doe ik soms 2 dagen mee ondanks alle social media en mail etc. De camera vind ik ook inderdaad erg goed, al vind ik het jammer dat ik met 40mp niet kan inzoomen.
  De pluspunten zijn inderdaad ook de bijgeleverde screenprotector en het hoesjes. Ik ben echt zo blij met deze telefoon!

 5. Ik vind de iPhones belachelijk duur voor wat ik ermee doe.
  Dit is mijn 3de huawei in 9 jaar!
  Ooit begonnen met de mate 7,toen een mate 9(mijn jongere zus had de mate 8)en nu heb ik de mate 20.ik blijf bij huawei!!

 6. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat je volledig zou overschakelen! Ik gebruik nu al een tijd mijn allereerste iPhone (!), de 8 Plus, en ben om. ♥ Voordien had ik altijd een Android. De omgekeerde wereld, dus. ?

 7. Mijn vriend wilt ook zo graag deze de P20 maar is ook enorm gebonden aan zijn iPhone van nu. Wauw de camera ziet er trouwens wel enorm goed uit.. terwijl ik al tevreden ben over de X

 8. Ik heb bijna 6 jaar met m’n iPhone 4s gedaan, en heb sinds kort een iPhone 8! Nu weet ik ook wel dat dat echt uitzonderlijk lang is maar goed.

  Wel echt zonde dat je je relatief nieuwe iPhone niet meer gebruikt. Voelt toch een beetje aan als weggegooid geld dan. Ik bedoel het niet verkeerd, maar ik had me er echt schuldig over gevoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *