Search
Close this search box.

Welke dranksoort past bij welk gerecht?

Automatische concepten

Voorop staat dat je natuurlijk helemaal zelf moet weten wat voor een drank je wanneer en waarbij drinkt. Maar soms is het wel eens leuk wat meer sturing te hebben en de regeltjes te horen waarbij je nou wat moet drinken. Want wanneer kun je nou het beste een rode wijn drinken of een lekker biertje? Ik leg het je uit!

Met een speciale gelegenheid wil je natuurlijk uitpakken en daar hoort een goed glas drank vaak bij. Je wilt er immers iets bijzonders van maken. Wat drink je bijvoorbeeld met de borrel, een goed stuk vlees of om te proosten?

Wanneer drink je welke wijn?

Het is natuurlijk helemaal aan jezelf wanneer je welke wijn drinkt, maar er zijn wel een aantal uitgangspunten. Zo begin je het voorgerecht vaak met een frisse droge witte wijn en met het hoofdgerecht ga je vaak over op een rode wijn. Serveer je rood vlees of wild? Dan is een stevige rode wijn zeker aan te raden zoals een Malbec. Ga je over op het dessert, dan is een dessertwijn een goede keuze. Deze zijn vaak wat zoeter en perfect te combineren met bijvoorbeeld een kaasplankje.

Champagne om mee te proosten

Als je iets te vieren hebt dan wordt al snel gesproken over de welbekende bubbel. Een mousserende wijn of champagne is perfect om iets mee te vieren. Dit kun je natuurlijk zo gek en duur maken als je zelf wil. Kies je voor een cava of brut? Of toch een wat luxere variant. Een champagne kan ook heel goed gedronken worden als aperitief bijvoorbeeld bij binnenkomst. Let trouwens wel op met vet eten in combinatie met champagne, dit doet de smaak niet goed.

Biertje tijdens het eten

Geen fan van wijn? Dan vind je vaak een biertje wel lekker. Maar hoe combineer je dat met het eten? Om het toch even wat bijzonderder te maken kun je kiezen voor een speciaal biertje tijdens het eten. Een bockbier is prima te combineren met bijvoorbeeld een stoofschotel en een stuk zalm. Een salade of fris gerecht kan een witbiertje goed bij gedronken worden.

Sterke drank bij het eten

Heb je genoeg gegeten en wil je nog even borrelen? Dan is een digestief een perfecte oplossing. Doordat je maag vol zit neemt je lichaam minder snel alcohol op. Daarom is een digestief vaak hoger in de alcohol. Denk hierbij aan dranksoorten zoals wiskey, jenever, sherry en cognac. Ik bestel cognac online omdat je daar vaak uitgebreide informatie over de producten kunt vinden.

Mixdrankjes

Of ook wel cocktails genoemd en misschien niet het eerste drankje waar je aan denkt tijdens het eten. Maar cocktails zijn natuurlijk ontzettend geschikt voor bij de borrel. Denk aan een goede borrelplank met olijven, worst en kaas. Zelf ben ik fan van de wat zoetere cocktails, maar een gin tonic is tegenwoordig natuurlijk ook erg populair.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *