Search
Close this search box.

Welke blush past bij jou?

 photo Creamblush3_zpsa3e0761a.png

Blush, een van mijn favoriete make-up producten en ik denk dat ik er ook het meeste van heb in mijn hele make-up collectie. Maar welke blush past nou het beste bij jou? Je kan natuurlijk gewoon van alles kopen en dan zie je wel welke je mooi staat of niet of welke structuur fijn in gebruik is. Maar vind je dit toch een beetje lastig dan zijn hier een paar handige tips voor het kiezen van de juiste blush die perfect bij jou past!

 photo Beats5_zps309ad232.png

Om te beginnen, er zijn ontzettend veel soorten blush. In allemaal verschillende structuren, poeder, losse poeders, cream blushes en je hebt ook nog blush in een stick vorm. Laten we ze allemaal eventjes bij langs gaan.

Poeder Blush

Dit is eigenlijk de meest voorkomende blush, de blush in vaste poeder vorm. Ze zijn goed te gebruiken en hebben vaak een prachtige finish met veel shimmers er in. De brengt de blush aan na het aanbrengen van je gezichts make-up. Dit is een goede basis voor de blush. Gebruik je een vloeibare foundation dan zul je zien dat de poeder blush heftiger zou uitpakken dan wanneer je poeder op poeder aanbrengt. De poeder blush is voor iedereen geschikt, welk huidtype je ook hebt.

Loose Powder Blush

Je ziet ze op dit moment niet echt veel meer, maar een tijdje geleden waren ze ontzettend populair, de losse blush poeders. Zelf vind ik ze wat minder handig in gebruik omdat je kwast veel van het product opneemt en je vaak veel last hebt van poeder dat van je kwast afvalt en het dan terecht komt op plekken waar je het liever niet hebt. In principe is de losse poeder blush precies hetzelfde als de poeder blush maar dan met een losse poeder. Handig is wel dat het zuiniger in gebruik. Hier kan je je kwast goed mee aftikken en het overtollige product weer terug laten vallen. Bij een vaste poeder blush komt ook altijd veel poeder vrij en dat moet je dan helaas weg blazen.

 photo Bobbi2_zpsffe7dd78.png

Crème Blush

Heb je een droge of normale huid, dan kan een crème blush nog wel eens heel handig voor je zijn. Je bengt hemt meteen op de huid aan of over een – let op – vloeibare foundation. Daarna klop je deze in de huid en heb je een prachtige glow over je wangen heen. Poeder hem een beetje af en hij blijft de hele dag perfect zitten. Omdat je een droge huid hebt en je met een crème blush er over heen gaat blijft hij langer zitten dan een crème blush. Tegenwoordig zijn ze helemaal hot en bij veel verschillende merken te krijgen.

 photo Onebyone5_zps8faf6c21.png

Blush Stick

Ook steeds meer merken komen voorbij met een blush stick. Dit is een handige stick waarmee je een streep over je wang heen zet en deze dan uitwerkt met je vingers of een kwast. Het is vaak een wat vettigere substantie dus hetzelfde idee als een crème blush. Het is handig om mee te nemen onderweg, het breekt niet zo snel als een poeder blush en je brengt het makkelijk aan met je vingers.

Blush Tint

Benefit was de eerste met een soort nagellak maar dan voor op je wangen. Het is een fel rode dunne substantie die je dan op je wangen aanbrengt en dan uitwerkt en wat dan over blijft is een subtiele roze gloed. Zelf ben ik er niet echt fan van omdat meer op mijn vingers eindigd dan op mijn wangen, maar er zijn veel mensen die er zeker fan van zijn. Misschien is het ook wel iets voor jou. Je kan het trouwens ook allemaal op je lippen gebruiken, misschien ook een handige tip!

 photo Multi_zps8ecf5542.png

Welke kleur past bij mij?

Vrouwen met blond haar zullen een beige en roze tint erg goed staan. Heb je een donkere huid? Dan zal een paarse, fuchsia kleurige of een mooie bronzen tint je heel erg goed staan. De bronzen tint zou heel erg mooi zijn met wat extra shimmer! Heb je een behoorlijke gele ondertoon in de huid? Dan staan de wat warmere kleuren je het mooiste, zoals peach en karamel kleuren. Rood haar? Dan staat een perzik oranje tint het je het allerbeste.

Het zijn natuurlijk allemaal richtlijnen, je hoeft er natuurlijk helemaal niet aan te houden. Maar het is wel handig om te weten. Welke soort en kleur blush is jouw favoriet?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. Ik heb zelf altijd poeder omdat ik niet het geduld heb voor een crème blush :-) Ik heb bijna altijd een roze blush, maar nu mijn haar wat donkerder is (of als ik zongebruind ben) pak ik lekkere perziktintjes :-)

  2. Een poederblush vind ik het prettigst werken. Eerst droeg ik altijd een perzikkleurige, maar sinds een tijdje draag ik eigenlijk alleen nog maar roze!

  3. Absoluut lichtroze voor mij, met een shimmertje. Ben blond en heb een hele lichte huid, ben verder een koel type dus bovengenoemde is ideaal :)

  4. welke blush past bij jou, ik weet het na het lezen van dit artikel nog steeds niet, wel welke verschillende vormen van blush er allemaal zijn, erg handig om te weten, maar zoals de kop aangeeft welke blush past bij mij, denk ik daarbij aan voor deze huid deze kleur enz….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *