Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Advertisement
Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Begin dit jaar schreef ik over het nieuwe FEEL GOOD programma van Weight Watchers. Daarin gaf ik ook aan het zelf te gaan volgen en sinds eind januari doe ik dat ook. Ik ben ondertussen al weer vier weken verder. Tijd voor een update dus! In deze update vertel ik hoe het bevalt, waar ik tegen aan loop, hoeveel ik ben afgevallen en ga zo maar door.

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Laten we bij het begin beginnen, ik begon eind januari en vond het wel een beetje spannend. Waarom? Ik ben een enorme vreter en eet echt alles wat los en vast zit. Onderweg een lekker saucijzenbroodje, in de koffiepauze twee croissantjes en zo kan ik nog wel even verder gaan. Ik at vooral heel veel lekkere dingen en dat ook in vrij grote porties. Ik weet dat van mezelf, maar om dat patroon te doorbreken is best wat voor nodig, want op eigen houtje lukte het me niet.

Weight Watchers geeft mij echt een stok achter de deur en bevestigt mijn slechte eetgedrag. Ik heb namelijk totaal geen verstand van gezond eten omdat het me nooit boeide. Als ik nu een saucijzenbroodje invul zijn bijna al mijn punten weg en dan heb ik het nog maar over één broodje. Weight Watchers geeft me dus een duidelijk inzicht in wat ik eet en wat ik dus beter kan laten staan door de hoeveelheid punten.

Ik begon het avontuur met 40 punten er dag en 42 extra punten om een keer te ‘genieten’. Op dit moment zit ik op 38 punten en daar moet ik het mee doen. En ik kan je zeggen, dat vind ik best nog wel eens moeilijk.

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Gelukkig is het punten bijhouden heel erg simpel. Je scant de barcode van het product en je ziet vrijwel meteen hoeveel punten er in een product zitten. Nu eet ik dus twee crackers en dat zal gelijk staan aan 2 punten. Zo kan je alles scannen en de punten er van berekenen. Mocht het product niet in de database staan kun je gemakkelijk de gegevens toevoegen en rekent de app je punten uit, ideaal.

Maar naast dat je je producten kunt scannen kun je in de app ook hele recepten of voedingsmiddelen opzoeken. Het is dus zeker een aanrader even rond te neuzen en lekkere dingen uit te zoeken. Je vindt recepten trouwens niet alleen in de app, ook genoeg op de website van Weight Watchers als je je inlogt.

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Wat ik ook niet deed is voldoende bewegen, ik zat het liefst op mijn luie kont. Ik heb de Jawbone Up er weer bij gepakt want die kun je koppelen met de app om je beweging bij te houden, super handig! En ook probeer ik zo veel mogelijk te lopen per dag, alleen dat lukt me toch niet altijd, maar de motivatie is er weer. Ook pak ik weer veel vaker de fiets dan de auto, vaak pakte ik de auto naar het werk terwijl ik dat ook prima kan fietsen.

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Ook ga ik nu elke week met een vriendin minimaal één keer sporten en doen we een groepsles die best intensief is. Ik merk dat ik er lol in begin te krijgen, maar toch moet ik me wel elke keer weer dwingen naar de sportschool te gaan. Gelukkig gaan we met z’n tweeën en is zo een groepsles wel een stok achter de deur. Merk wel dat mijn conditie er beter op wordt, dat is goed.

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Hoe gaat het afvallen?

Ik ben nu vier weken bezig en ik ben volgens mijn app 3,8 kilo kwijt. Elke week weeg je je op één moment en dat is bij mij de maandag. Ik zit alleen wel te twijfelen of ik het niet beter vrijdag kan doen, maandag is meteen na het weekend en dan zondig je toch altijd meer.

Het afvallen en me er streng aan houden vind ik of heel makkelijk of heel moeilijk. Ben ik alleen thuis en heb ik allemaal Weight Wachters proof eten in huis hou ik gemakkelijk punten over aan het eind van de dag zonder honger te hebben. Maar heb ik afspraken, ga ik ergens heen of spreek ik met vrienden af, heb ik het heel lastig. Ik kan me nog heel lastig inhouden of nee zeggen als er een schaal met hapjes voorbij komt. Of als we uit eten gaan kiezen voor een salade in plaats van een lekkere pizza. Aan die punten moet ik nog echt werken, ik denk dat het resultaat dan ook beter is.

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Het eten thuis gaat me wel steeds makkelijker af, ik vind het zelfs leuk bepaalde gerechten te maken of te verzinnen. Trots deel ik dan de recepten op mijn blog, waaronder deze Chili Con Carne met kipgehakt of een lekker roerei met tonijn. En op het werk gooi ik geen pizza meer in de oven maar neem een lekkere salade met gerookte kip, aanrader!

Wil jij Weight Watchers ook uitproberen? Je betaalt nu maar € 9,95 voor de eerste maand!

Weight Watchers, hoe gaat het er mee?

Ik ben echt heel erg blij met Weight Watchers, ik mag eten wat ik wil eten en moet geen gekke shakes of repen eten, dat vind ik echt een groot pluspunt. Ook fijn is dat je dit patroon altijd vast kan blijven houden. Alleen ik heb wel echt die stok achter de deur nodig. Ik moet echt zien hoeveel ik eet en wat ik nog mag, dan kan ik dat een soort van plannen. Weight Watchers maakt me een stuk bewuster van mijn voeding en in vier weken heb ik al een mooi resultaat gehaald. Mijn doel is 75 kilo te halen, dus ik moet nog flink mijn best doen.

Ook fijn is dat je het niet alleen doet, de app heeft ook een Connect stukje waar anderen ook updates plaatsen, motiverende berichten plaatsen, recepten en ga zo maar door. Ik vind dat heel erg leuk om te lezen en dat motiveert mij ook weer!

Ben jij nou ook enthousiast geworden en wil je ook het Weight Watchers FEEL GOOD programma volgen? Dan kan je je aanmelden via de site.

Dit is een gesponsord artikel

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

 1. Joh super knap!
  Logisch dat buiten de deur eten verleidelijker is, moet je jezelf ook gunnen.
  Op een gegeven moment (ben je niet altijd van bewust,net als de “ongezondere” keuze’s die je eerst maakt….) gaat het vanzelf.
  Dan bestel/pak of koop je automatisch iets gezonders en ga je vanzelf sneller een stukje lopen.
  Fijn dat het bij jouw werkt.

 2. Wat knap van je zeg! Ik ben ook begonnen en ook wat afgevallen, maar toch vind ik het soms wel moeilijk bij te houden. Ik ben vooral een emotie eter en omdat het de laatste tijd niet allemaal even goed gaat, lukt het soms niet.

 3. Goed bezig meid! Het afvallen gaat inderdaad niet altijd makkelijk en daar kan ik zeker over meepraten. Het klinkt wel ideaal dit zeg! Misschien moet ik dit ook maar gaan proberen. Ben nu bezig met Sonja Bakker en dat is ook goed hoor maar het is af en toe wel heftig.

 4. Zijn er meer mensen die een hele irritante reclame in beeld krijgen die niet weggeklikt kan worden?? De pagina’s zijn voor mij zo niet te lezen helaas…..

 5. Heel knap hoor! Ik heb weleens gelezen dat men op woensdag het zwaarst is, dat dan het effect van weekend uitspattingen zichtbaar wordt op de weegschaal. Weet alleen ff niet meer waar ik dit las. Misschien iets om te Googlen?

 6. Wat ben je goed bezig zeg!
  Mag ik vragen welke groepsles je volgt?

  Ik doe 2x in de week BodyPump en 1x in de week BasicGym.. ?
  Tenminste als het uitkomt qua werk, vergaderingen enz..

 7. Goed bezig joh! Dat is 1 kilo per week, meer moet je ook niet willen want dan val je te veel in 1 keer af. Ik kon net als jou geen maat vinden in eten en ik nam echt alles wat slecht was. Ook ik ben sinds 2 weken nu bezig met een koolhydraat arm dieet en eigenlijk bevalt het me wel in combinatie met 2/3x sporten!

 8. Fijn dat dit zo goed voor jou werkt! Ik wil graag 5 kilo afvallen dus dat moet in twee maanden eigenlijk gewoon lukken. Misschien dat zo’n programma eindelijk goed werkt!

 9. Ik ben ook weer bezig met afvallen: zat begin januari op 79,5 kg, 8,5 kg te zwaar voor mij. Nu, na 7 weken ben ik 6,3 kg kwijt. Nog ca. 5 kg en ik ben tevreden. Ik doe niet aan weight watchers of zoiets, maar het komt op hetzelfde neer. Ik weet heel goed hoe je gezond moet eten. Bij mij gaat het fout als ik alcohol drink: dan gaan bij mij alle remmen los en dat betekend dat ik alles vreet wat slecht is. Als ik dat een jaar doe, met ca, 3x per week alcohol drinken, ben ik een jaar later dus 6-7 kg zwaarder. Bij mij is het dus het belangrijkste om geen alcohol te drinken (dat heb ik dan ook afgelopen weken nauwelijks gedaan, alleen een glas champagne om wat te vieren op mijn werk en 2 speciaalbiertjes op mijn vriend’s verjaardag), want dan kan ik veel makkelijker nee zeggen tegen ongezonde snacks. Nog een week of 5-6 en ik ben weer op gewicht. En dan komt voor mij het moeilijkste: op gewicht blijven, want ik vind zoveel dingen lekker: flesje wijn met kaasje, chips en gezouten noten….hmmmm.

 10. Ik gebruik de gratis app mijn eetmeter van het voedingscentrum. Hier vul je ook je eten in en dan kun je van alles berekenen, zoals calorieën en koolhydraten, maar ook vitamines en of je voldoende vocht binnenkrijgt. Heel handig!

  1. Wast goed van je dat jij al zoveel kilo’s kwijt bent!
   Ik was jaren geleden begonnen met kleinere borden te kopen en niet meer het avond eten 2 keren opscheppen.
   Dit jaar ben ik begonnen met afvallen. Muesli met sojamelk vult zeker meer dan een halve dag je maag.
   ’s Avonds eet ik een salade en het werkt. Je kan er op mijn blog meer over lezen….

   Xoxo

 11. Tip: gun jezelf één dag in de week om te ‘zondigen’, bijvoorbeeld de zaterdag of zondag. Dat betekent niet dat je je helemaal vol moet eten op die dag, maar wel dat je je niet schuldig hoeft te voelen als je een keer een wijntje drinkt of een lekker, iets ongezonder, hapje neemt. Als je de dag erna weer gewoon eet, kom je echt niet ineens kilo’s aan. Balansen is het toverwoord. :)

  Succes!

 12. Dat doe je goed! Ik ben mijn eet- en beweegpatroon ook aan het veranderen en doe dat met behulp van vrienden en een liefje die me steunen en ook een app om alles in de gaten te kunnen houden. Hopelijk gaat het me even goed als jou :)
  xx

 13. Goed bezig zeg! Ik ben zelf ook superfan van Weight Watchers. Ik ben vorig jaar in januari begonnen, was het ook helemaal zat. Ik woog wel véél meer dan jij (ver over de 100 kilo) maar ben nu al 31 kilo kwijt. Ik ben er zo blij mee! Het is precies wat jij zegt: je mag alles eten (alleen niet alles tegelijk ;-)) en geen shakes of repen of zo. Gun jezelf tijd om aan het programma te wennen, het duurde bij mij ook even voordat ik automatisch de ‘gezonde keuze’ op de menukaart pakte in een restaurant. Tip; Mocht je een keer géén zin in salade hebben en je wil toch die kroketten met brood of zo: eet dan de helft! Dat voelt misschien als “zonde” maar liever de helft in de prullenbak dan in jou ;-)

 14. Ik ben ook druk bezig met Weight Watchers! De teller staat nu op -26kg! Ik heb mijn weegmoment wel op maandag, is een stok achter de deur om niet helemaal los te gaan in het weekend!

  Succes met je verdere afvalrace!

 15. Ik ben ook begonnen met Weight Watchers sinds drie weken vandaag. Ben nu 1.8 kilo kwijt. Als ik zie van jou dat jij al veel meer kwijt bent voel ik mij daar toch vervelend onder merk ik, terwijl ik ook trots mag zijn op het feit dat ik uberhaupt ben afgevallen! Ik merk wel dat ik vaak in de min raak met mijn week extra, omdat ik het inderdaad lastig vind om tegen veel dingen nee te zeggen. Ik ben ook student, dus de drank vloeit snel en daar kom je echt van aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *