Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Mijn tas is mijn grootste vriend, daar past lekker veel in. Als ik dan ook een dagje weg ga, gaan er allemaal handige dingen in waarmee ik de dag wel rond om. Van bankpassen, tot lekkere tussendoortjes. Benieuwd wat er in mijn tas zit als ik een dagje weg ga? Kijk dan zeker verder!

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Eigenlijk sleep ik helemaal niet zoveel mee, alleen het nodige, want anders sleep je je de hele dag een breuk. Dit is wat ik altijd mee heb als ik onderweg ben:

 • flesje water
 • opvouwbaar tasje
 • tampons
 • sleutels
 • maandverband
 • OV-kaart
 • pasjes houder
 • zakdoekjes
 • lippenbalsem
 • tussendoortje
 • portemonnee
 • handcrème

Eigenlijk helemaal niet zoveel hè? Natuurlijk zit er altijd meer in mijn tas, maar dit is voor mij echt de basis die er altijd in moet zitten.

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Als tussendoortje ben ik gegaan voor de Wijngaard Affiné kaasblokjes. Ze zijn er in drie verschillende smaken: Mosterd Dille, Thijm Rozemarijn en Tomaat Kruiden. Ze zitten in een ontzettend handig doosje die je heel gemakkelijk in je tas kunt meenemen. En er zit een losse deksel op zodat je hem gemakkelijk weer kan sluiten en wat kan bewaren tot het volgende moment dat je zin hebt in wat.

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

De kaasblokjes moet je natuurlijk in de koelkast bewaren als het voor langere tijd is. Maar wil je ze meenemen kan dat prima. Ze blijven ontzettend goed van smaak, gaan niet zweten of drogen uit. Aangeraden wordt dan ook ze van te voren uit de koelkast te halen en dan pas op te eten. Wijngaard Affiné kaasblokjes zijn traditioneel gerijpt en geaffineerd met kruiden of mosterd-dille dit proef je ook echt terug. De kaas is goed van smaak en vooral heel smeuïg en vol, super lekker.

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Omdat de Wijngaard Affiné kaasblokjes een makkelijk tussendoortje voor ieder moment is het zo handig. Een dagje met de auto weg en je stopt even op een parkeerplaats om wat te nuttigen. Je maakt het doosje open, haalt het cocktailprikkertje uit de verpakking die er ook nog bij zit (super handig!) en geniet van de heerlijke kaas.

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Ik geniet hier lekker van de Thijm Rozemarijn smaak die echt heerlijk is, maar de Tomaat Kruiden vind ik ook hemels. Zelf hou ik niet echt van mosterd, maar die vond ik ook verrassend lekker in combinatie met kaas. Voor iedereen zit er dus wel iets tussen naar zijn of haar smaak.

Wat zit er in mijn tas voor een dagje weg?

Wisten jullie trouwens dat het merk al sinds 1936 bestaat? De opa van de huidige (derde) generatie van de familie van den Wijngaard in Woerden, heeft het merk opgericht. Wijngaard kaas heeft zijn vak gemaakt van het rijpen van kazen omdat rijpen voor 80% de smaak van de kaas bepaalt. Door rijpen ontstaan veranderingen van smaak, geur en textuur. Door de juiste omgeving, wekelijks keren en poetsen en de hand van de Kaasmeester ontstaan de mooiste kazen. En dat proef je echt terug, want deze blokjes kaas zijn lékker!

De Wijngaard Affiné kaasblokjes zijn te koop bij Jumbo en SPAR voor € 2,49 per doosje.

Dit is een gesponsord bericht

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Suzanne
  4 december 2015 at 15:57

  Oeh, lijkt me lekker! Die ga ik proberen. Ik kende het merk nog niet.

 • Reply
  Varenka W
  4 december 2015 at 16:15

  mijn dochter & ikzijn vegetariërs terwijl de mannen echte vlees eters zijn.
  Vaak onhandig onderweg want zo sjouw ik vanalles en nog wat aan knaagvoer mee.
  Maar kaas liefhebbers zijn we allemaal en dit kende ik nog niet, dus ideaaal :-)

 • Reply
  manon
  4 december 2015 at 16:20

  Ik kende dit nog niet, lijkt me wel lekker om mee te nemen!

 • Reply
  Didi
  4 december 2015 at 17:14

  Dit lijkt me echt iets voor ’s avonds bij de borrel. Onderweg zou ik het nooit meenemen.

 • Reply
  eva
  4 december 2015 at 18:28

  Hihi ik vind het leuk geschreven maar ik geloof niet dat ik kaasblokjes mee wil nemen voor onderweg. Liever gewoon voor bij een gezellige borrel!
  Liefs,
  Eva

 • Reply
  Miriam
  4 december 2015 at 22:53

  Uhm – clickbait much? Maak dan een titel met “ik neem kaasblokjes mee in mijn tas”. Ik dacht nog wel dat het een leuk artikel was over de inhoud van je tas.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  4 december 2015 at 23:18

  Haha, ik vind het altijd een beetje vreemd dat sommige mensen kaas echt eten zonder brood ofzo bij, ik vind het zelf niet echt lekker buiten als beleg, maar ieder z’n smaak!

 • Reply
  Amelie
  5 december 2015 at 10:46

  Ik vind het ook meer iets voor bij de borrel dan voor onderweg, dan neem ik liever fruit mee of een ontbijtkoekje (Snelle Jelle oid).
  Maar het zal vast erg lekker zijn ;-)

 • Reply
  Kelly
  5 december 2015 at 10:57

  Leuk om te zien wat je meeneemt. Ik hou niet van kaas dus die neem ik maar niet mee haha.

 • Reply
  Caitlyn
  5 december 2015 at 19:06

  Leuk om de inhoud van je tas te zien, haal ik toch altijd inspiratie uit. Toch zou ik zeker geen kaas meenemen als tussendoortje, ik geloof nooit dat die nog lekker zijn na een lange rit in een verwarmde auto.
  xx

 • Reply
  Marije
  6 december 2015 at 15:49

  Wauw, waar is je portemonnee van? :)

  • Reply
   Aranka
   6 december 2015 at 15:51

   De Rooy, maar heb hem al een hele tijd!

 • Reply
  Marijn
  8 december 2015 at 19:43

  Ik ben het helemaal eens met Miriam. Ik dacht een leuk artikel te lezen over de inhoud van je tas, gaat het na twee alinea’s alleen maar over kaasblokjes. Hier ligt de samenwerking wel erg dik er bovenop.

  Ik ga door naar je dagboek artikel, dat vind ik meestal leuk om te lezen.

 • Reply
  Vera
  3 oktober 2016 at 12:17

  interessante blog alleen zou ik zelf nooit kaas als tussendoortje nemen maar meer iets fris zoals fruit.

 • Laat een reactie achter