Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn mijn vakantieplannen voor dit jaar?

Wat zijn onze vakantieplannen voor dit jaar?

Ik ben niet echt wereldreiziger, maar ik vind het heerlijk om lekker op vakantie te gaan of een weekendje weg naar een nieuwe stad. Voor het jaar 2020 had ik al een aantal dingen gepland, maar nu is het de vraag of dat wel doorgaat. Maar in ieder geval, zo zou mijn 2020 eruit zien qua reizen. En nu gewoon heel erg hopen dat het doorgaat!

Lissabon

Een week voordat alle grenzen dicht gingen was ik nog in de prachtige Portugese hoofdstad Lissabon voor een persreis. Ik was hier vier dagen om de stad en de omgeving te leren kennen. Samen met Danny was ik hier al een keer voor een paar uur geweest, maar als je er langer bent leer je toch meer plekken kennen. Binnenkort komt daar een artikel over, het heeft nu alleen nog niet zoveel zin omdat we toch niet reizen kunnen boeken of weg kunnen gaan.

In ieder geval, Lissabon is echt een aanrader om te bezoeken, het heeft alles! Cultuur, zon, strand en een prachtige omgeving. Ik vertel jullie er snel meer over!

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Egypte

Corendon heeft tot en met 1 juni alle reizen geannuleerd en wij stappen (zoals het er nu uitziet) op 1 juni in het vliegtuig naar Hurghada. Samen met een aantal vrienden willen we 10 dagen van zon genieten in Egypte. We gaan naar het plaatsje El Gouna wat ook wel het Venetië van Egypte wordt genoemd (mocht je nog Hurghada of El Gouna tips hebben, deel ze zeker)! We zitten in een super leuk resort met kleine huisjes aan het water en we hebben gewoon heel erg veel zin in deze vakantie.

Het is voor nu nog even spannend of de reis doorgaat, eigenlijk vrezen we op dit moment van niet en denken we dat de maatregelen verlengt worden. We hadden alles al geregeld voor vertrek, zo ook een visum voor Egypte. Je kunt heel gemakkelijk online een visum aanvragen en dat hebben we dan ook maar meteen gedaan, scheelt een hoop geregel daar op het vliegveld. Ik hoop echt van harte dat de reis doorgaat en dat het veilig genoeg is die kant op te gaan, maar we gaan het vanzelf horen.

Boedapest

Een stad die ik dit jaar heel erg graag wilde bezoeken is Boedapest. Ik vind het heerlijk om een paar dagen weg te gaan en een voor mij onbekende stad te ontdekken. Dit jaar heb ik Boedapest op de ‘planning’ staan. Gelukkig is nog niets geboekt, maar mocht er in het najaar een kans zijn om weg te gaan dan wil ik zeker naar deze stad toe. En het leuke is dan ook dat ik het land Hongarije weer van mijn lijstje kan strepen.

De mooiste plekken in Zuid-Afrika rondom de Oost-kaap

Zuid-Afrika

Nog een te gekke reis die ik dit jaar misschien wil gaan maken is Zuid-Afrika. Ik ben er al een keer geweest en vond het toen echt fantastisch, wat een mooi land is Zuid-Afrika. Een vriendin van mijn verhuist weer terug naar dit te gekke land en wellicht dat ik haar dan opzoek rond november of december. Het is daar dan zomer en dus heel erg lekker weer. Ze verhuizen naar een deel van Zuid-Afrika dat ik nog niet heb gezien (rondom Kaapstad) dus het lijkt mij echt ontzettend gaaf om weer die kant op te gaan en natuurlijk om weer gezellig bij te kletsen.

Hebben jullie reizen voor dit jaar gepland staan of zijn er al reizen geannuleerd? Ik ben wel benieuwd hoe alles gaat lopen en of we dit jaar überhaupt nog kunnen reizen (ik heb er een hard hoofd in). We kunnen helaas niets anders doen dan afwachten en voorzichtig met de situatie omgaan. Hopelijk kunnen we snel het virus indammen en weer genieten van prachtige reizen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VisumBuitenland

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Ben in februari nog naar Oostenrijk geweest en zou eigenlijk in de zomer naar Kroatië of Griekenland gaan. Daarnaast had ik echt zin in wat stedentripjes in Europa met de boyfriend of misschien Disney in het najaar. Hadden nog niet geboekt en denk eerlijk dat reizen er niet meer inzit dit hele jaar. Helaas :( zou eigenlijk klaar zijn met mijn studie en eindelijk wat tijd hebben. Maar die studie duurt nu ook wat langer :p

 2. Poeh, ik vind je nog vrij optimistisch overkomen (maar hoop dat het klopt :-). Toen Corona hier nog niet zo aanwezig was, was het wel al in Japan dus die reis boekten we om naar Brazilië voor halverwege maart. Toen we incheckten, was de sfeer ook daar omgeslagen en weer omgeboekt naar halverwege september. De dag erna annuleerde het reisbureau alle reizen. We hebben wel bericht ontvangen dat we een voucher ontvangen. Ik vraag me af of alles weer opengaat mbt vakanties dit najaar. Denk beperkt en veel duurder. Vroeger ging ik vaak op vakantie maar ben nu blij met 1x per jaar.

 3. Plannen maken voor reizen is altijd leuk! Lissabon is echt een geweldige stad :). Wij zouden half mei naar Indonesië gaan, maar dat wordt nu verplaatst naar maart 2021. Wel jammer, maar ik ben blij dat het vrij eenvoudig verplaatst kon worden.
  Ik hoop ook heel erg dat het dit jaar nog mogelijk wordt om op vakantie te gaan. Maar ik ben wel bang dat alle reizen in een keer mega duur worden zodra het weer kan, omdat iedereen dan natuurlijk wil gaan. Daarnaast zal er ook een enorme economische klap komen. We zullen zien.. Momenteel ben ik vooral blij als mijn naasten en ik deze crisis heelhuids gezond en wel doorkomen.

 4. Hou er voor 99% rekening mee Aranka dat de reis naar Egypte niet doorgaat! Ik ben reisagent. Het ziet er niet goed uit voor de gehele zomer. Zo balen! Ik ga zelf in oktober naar Curacao, tickets al gekocht, dus hoop maar dat dat wel kan op dat moment. Tijd zal t leren..

 5. Ik zou deze week terug gekomen zijn van 7 dagen London. Deze trip ga ik nu volgend jaar maken, al ga ik hopelijk in december wel 2 dagen even op en neer naar London voor de kerstmarkten. Ook hoop ik in september naar Liverpool te gaan

 6. Wel heel optimistisch om te denken dat je 1 juni weer op vakantie kan.
  Hoop ik voor je, maar die kans is zo ontzettend klein. Stel dat alles weer vanaf 1 juni gaat vliegen dan moeten er allemaal nieuwe planningen gemaakt worden enz. Dus alles begint dan pas weer te lopen. Dan gaat er sowieso geen betstaande planning door.

 7. Wij gingen normaal eind mei richting Florida maar hebben de reis helaas moeten omboeken. Ook onze citytrip naar Krakau begin juli valt waarschijnlijk in het water. Verder hebben we nog een trip richting Tokio gepland in oktober, hopelijk kan deze wel doorgaan!

 8. Wij zouden in juli 12 dagen naar Zambia gaan, tickets en lodges geboekt. Alles is nu afgezegd en verzet naar volgend jaar. In de herfstvakantie hebben we een midweek Centerparcs geboekt, maar ik vraag me wel af of dit door kan gaan. Ik zie ons nog niet met honderden mensen in het zwemparadijs dobberen….In december gaan we een week skiën. Aangezien het de vraag is of de anderen van ons reisgezelschap dan nog een baan hebben, staat deze trip ook op de tocht. Maar het zijn allemaal luxeproblemen. Jammer, maar het komt wel weer.

 9. We hadden vorig jaar aardig wat reizen en reisjes gemaakt, meer dan goed was. Dit jaar planden we dan ook een thuisvakantie. … Ik voel bijna alsof we een trend gezet hebben. Bijna. Nee, dit jaar hadden we dus nog niets gepland, en dat gaat dus ook niet gebeuren.
  Gelukkig hebben wij ook onze island getaway package in huis (ACNH) dus we vermaken ons wel. Ik zie reizen er niet meer in zitten de komende jaren. Zeker niet buiten Europa.

 10. Hoe slim is het om dit jaar überhaupt naar Egypte en Zuid-Afrika te willen? Op dit moment is het reisadvies voor Zuid-afrika en Egypte “alleen noodzakelijke reizen’ of in bepaalde gebieden zelfs “niet “reizen. Hoe triest ook, het zijn nu eenmaal derde-wereldlanden waar een heel groot deel van de bevolking geen geld heeft voor desinfecterende middelen en mondkapjes en vaak in grote familieverbanden leeft, die onderling echt geen afstand van elkaar (kunnen) houden. Wil je nu echt degene zijn die een mogelijke nieuwe besmettingshaard vormt in NL? Ik hoop dat iedereen netjes zijn geld terugkrijgt maar dat reizen , zeker buiten Europa, vooralsnog gewoon verboden wordt. We hebben allemaal gezien wat alleen al vakanties in Oostenrijk en Italie hebben opgeleverd.

 11. Ik hoop dat mensen anders gaan leven na Corona…
  Vliegen binnen Europa kan eigenlijk echt niet meer voor het milieu.
  Met de trein zie je ook nog eens veel meer :)

 12. Nou dit jaar zou het toch wel mooi zijn om terug heerlijk te genieten. Hoop dat we terug naar mooie warme landen gaan. Egypte heeft zoveel luxehotels, altijd fijn al is het maar voor een paar dagen. Raad Hurgada aan, leuke vijfsterrenhotels. Mijn tip met Corona : plan meerdere kleine vliegvakanties, dan kun je het hele jaar door genieten. Veel liefs en reisplezier aan iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *