Wat zegt je slaaphouding over jou?

Wat zegt je slaaphouding over jou?

Slapen doen we allemaal elke dag, een groot deel van ons leven brengen we slapend door. Je kan op allerlei soorten manieren in je bed liggen, maar wat zegt dit nou eigenlijk allemaal over jou? Nou, ik kan je vertellen dat het heel erg veel over je persoonlijkheid kan zeggen. Ik ben echt een die-hard buik slaper, ik kan echt niet anders in slaap komen. Ik moet en ik zou gewoon op die buik liggen anders lukt het me gewoon niet om in slaap te vallen. Alleen wat dan weer gek ik als ik wakker word lig ik nooit op mijn buik. Benieuwd wat er over jouw houdig te vertellen is kijk dan eventjes verder!

Natuurlijk zijn er talloze manier hoe je in je bed kan liggen en je kan het niet zo gek bedenken en mensen liggen wel zo in hun bed. Ik bespreek gewoon de meest voor de hand liggende manieren met jullie!

Op de buik:

Een echte controlfreak slaap het allerliefst op zijn of haar buik. Als je op je buik slaapt heb je de controle over het bed maar ook zeker over je leven. Lig je ook met je handen op of dichtbij het kussen dan kan je er ook vanuit gaan dat je ook nog eens een ontzettend gezellig persoon bent. Je houdt er wel van om een babbeltje te maken of gezellig met je vriendinnen af te spreken om er een gezellige dag of avond van te maken! Buikliggers kunnen ook een tikkeltje nerveus overkomen en kunnen niet zo goed met commentaar en kritiek overweg. Overhaast gedoe moeten ze ook niet bij jou mee aankomen, want hier hou jij totaal niet van!

Languit op de rug:

Rugslapers hebben een zeer sterke persoonlijkheid en zijn erg zeker van zichzelf. Dat zie je meteen al aan de krachtige ligging van je slaap, je laat zien dat je er bent (alleen dan wel onder de dekens)! Leg je je armen ook op de kussens? Dan heb jij vast een grote vriendenkring, je legt makkelijk contact met mensen dus vrienden zijn zo gemaakt. Ook bied jij het luisterende oor naar je vrienden toe, want jij bent een goede luisteraar. Of lig je met je armen langs je lichaam heen? Dan ben jij een heel rustig en een terughoudend persoon. Maar jij bent ook goed in de lat erg hoog te leggen. Voor jezelf en voor je medemens, je wil het uiterste uit jezelf halen, maar vind het ook prettig als de mensen dat in je omgeving ook doen!

Op je zij:

Ik denk wel dat de meeste mensen op hun zij liggen dus ik denk dat dit wel voor de meeste mensen van toepassing is. Mensen die op hun zij slapen passen zich makkelijk aan naar anderen of in bepaalde situaties. Slaap je helemaal gestrekt op je zij dan ben je een persoon dat snel mensen in vertrouwen neemt en ook nog eens erg sociaal naar anderen toe. Doordat je mensen snel in vertrouwen neemt kun je ook erg goedgelovig overkomen, want tsja je gelooft nou eenmaal snel dingen. Slaap je met je armen voor je, dan kan het nog wel eens even duren voordat je dan eindelijk die ene beslissing hebt genomen. Voordeel aan die langdradige beslissing van jou is dat je wél de goede beslissingen neemt. Slaap je net zoals je nog in de buik van je moeder zit? Dan heb je behoefte aan bescherming, en voor die bescherming gebruik je waarschijnlijk het kussen. Die bescherming hoeft niet bewust te zijn, dat kan ook heel goed onbewust zijn.

Ik vind het echt grappig om te lezen, want de mijne klopt precies. Ik slaap altijd op mijn buik en ik ben ook inderdaad een echte control freak en heb graag de touwtjes in eigen handen.

Ben wel benieuwd hoe jullie slapen en wat dat over jullie persoonlijkheid zegt en of het natuurlijk een beetje klopt deze voorspelling! Ik ben erg benieuwd dus deel het zeker in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reply
  Charile
  17 september 2011 at 07:10

  Wat leuk om te weten. Ik slaap heel verschillend maar meestal op mijn zij.
  X

 • Reply
  Maud
  17 september 2011 at 08:16

  Leuk artikel! Ik wist helemaal niet dat het ook maar iets betekende. Ik slaap altijd op mijn rug en ben inderdaad best wel sociaal, maar ik ga vooral zo liggen om van die lig-rimpels op m’n borst en gezicht te voorkomen, haha (:

 • Reply
  Rowan
  17 september 2011 at 08:19

  Ik slaap op m´n buik, en het klopt echt!

  • Reply
   Nena
   18 september 2011 at 10:44

   Bij mij ook! Grappig!

 • Reply
  Chantal
  17 september 2011 at 09:09

  Wat grappig om te weten! Wanneer ik ga slapen begin ik altijd op mijn buik en vaak word ik ’s morgens op m’n rug of zij wakker. Op zich kloppen de beschrijvingen ook wel een beetje, grappig!

 • Reply
  Manon
  17 september 2011 at 09:40

  Haha leuk om te weten! Ik slaap eigenlijk altijd op mijn zij, maar voordat ik in slaap val op mijn rug.

 • Reply
  lindab
  17 september 2011 at 10:17

  leuk artikel om te lezen! Ik slaap veelal op mijn rug met mijn handen op mijn kussen (achter mijn hoofd gevouwen dus) en op mijn zij. En in de beschrijvingen die er bij staan herken ik mijzelf wel.

 • Reply
  Céleste
  17 september 2011 at 11:01

  Heel erg leuk om een keertje te weten!

 • Reply
  Charlotte
  17 september 2011 at 11:32

  Wat een leuk artikel!
  haha ik slaap op mijn zij altijd.
  en het klopt ook:)

  xx♥

 • Reply
  Panajotta
  17 september 2011 at 11:47

  Leuk om te lezen!
  Ik slaap meestal op mn zij of op mn buik! En het klopt precies!!!!
  super leuk artikel!

 • Reply
  lieke
  17 september 2011 at 12:11

  grappig dat het ook klopt.
  ik slaap meestal op me buik, en ben inderdaad een echte controlfreak en heb ook graag de touwtjes in handen.
  en van commentaar en kritiek hou ik ook niet zo haha.
  leuk artikel :)

 • Reply
  LottedeJ
  17 september 2011 at 12:18

  Die van mij klopt ook! Ik slaap op m’n zij, in de houding van baby’s in hun moeders buik. En wat erbij staat past ook precies bij mij!

 • Reply
  Bibi
  17 september 2011 at 12:52

  Dit is echt leuk om te lezen hahah! Ik slaap op mn buik xD maar soms ook op mn zij?

 • Reply
  Anne
  17 september 2011 at 13:44

  ik slaap op mn buik , en het klopt precies! ,
  best wel eng!
  x

 • Reply
  Kelly
  17 september 2011 at 14:33

  Grappig om te weten zeg! Ik slaap altijd op mijn zij en dan een beetje met mijn benen opgekruld!

 • Reply
  Nicole
  17 september 2011 at 14:46

  grappig om te lezen!
  ik val altijd in slaap op mijn rug, anders kan gewoon echt niet. als ik wakker word lig ik juist altijd op mijn zij

 • Reply
  Myrna
  17 september 2011 at 14:49

  Wat leuk om te lezen! Ik slaap eigenlijk heel apart, ik slaap half op mijn zij en half op mijn buik.

 • Reply
  Miranda
  17 september 2011 at 14:58

  wat leuk om te lezen, ik slaap heel verschillend maar heb wel een routine :G Haha, eerst me linkere zij, dan de rechtere zij en dan op mijn buik(als ik dan nog niet in slaap ben gevallen)

 • Reply
  roos
  17 september 2011 at 16:04

  ik lig op mijn buik, en alles wat er staat klopt haha :)
  ik lag trouwens eerst altijd op mijn rechterzij, maar ik ben erachter gekomen dat ik veel beter slaap als ik op mijn buik lig, dus nu slaap ik sinds een jaar zo, haha.

 • Reply
  Paola
  17 september 2011 at 17:24

  Ik slaap alle kanten op! Soms wordt ik zelfs wakker en lig ik met mijn hoofd op het voeteneind!

 • Reply
  Simone
  17 september 2011 at 17:31

  Ik slaap altijd op alle manieren.. Voordat ik in slaap ben gevallen heb ik al op alle mogelijke manieren gelegen? :’D

 • Reply
  Charlotte
  17 september 2011 at 18:01

  Buikslaper met handen bij het kussen :) Gezellige controlfreak dus!

 • Reply
  Nannick
  17 september 2011 at 18:13

  Hee wat cool mijne klopt ook! Grappig dat het ook echt klopt, ik slaap altijd op mijn zij ;D Het ligt gewoon lekker haha!

 • Reply
  Evelien
  17 september 2011 at 18:56

  Leuk om te lezen, alleen bij mij klopt ‘ie niet! Ik lig altijd op m’n rug, maar ben absoluut niet zeker van mezelf, en heb ook geen sterke persoonlijkheid.

 • Reply
  Cynthiiaa
  17 september 2011 at 20:31

  Haha, grappig artikel. :’) De mijne klopt ook. xD

 • Reply
  Milou
  17 september 2011 at 20:53

  Geweldig, Ik herken mezelf helemaal. :D

 • Reply
  Lisa
  17 september 2011 at 23:20

  Altijd interessant om over zulke dingen te lezen :-)

 • Reply
  Marijke
  18 september 2011 at 17:42

  Leuk artikeltje! Voor mij klopt het wel :-)

 • Reply
  Paula
  19 september 2011 at 19:45

  Ik slaap altijd op mn buik met mijn handen op mn kussen, en het klopt echt pre-cies! :D

 • Laat een reactie achter