Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Het is zo een typische ‘wat als’ vraag, wat zal je doen met een miljoen of wat zal je doen als je miljonair bent? Eigenlijk heb ik daar nooit echt bij stilgestaan of over nagedacht, mijn banksaldo ligt namelijk dichterbij de nul dan bij de miljoen, maar toch. Als ik dan eens goed nadenk en mijn wensen op een rijtje zet, wat zou ik dan doen met een miljoen? Ik vertel het jullie in dit artikel. En ja, het zal onzinnige luxe zijn, maar dan kan het gewoon.

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Nieuw huis op mijn favoriete plek in Zwolle

Ik woon al in mijn favoriete wijk van Zwolle, maar het kan altijd beter. Ik ben gek op mijn wijk en de bijbehorende natuurplas die daar is. Je kunt daar prachtig wandelen en van de natuur genieten omdat het aan de rand van Zwolle ligt. Aan dit prachtige gebied liggen ook huizen en ook hele mooie huizen. Het huis wat ik op het oog heb is rond de 400.000, iets wat ik absoluut niet kan betalen en wat nu ook niet te koop is. Maar mocht ik die miljoen hebben en het huis vrij zijn, dan hoef ik geen seconde na te denken. Oja, maar dan wil ik er ook een droomtuin, badkamer en dergelijke bij, dus daar trek ik ook maar even 100.000 voor uit om het huis helemaal naar mijn smaak te maken.

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Audi A8

Vanaf klein kind wil ik al een Audi, gewoon omdat die auto’s de mooiste auto’s op aarde zijn. Vroeger had ik geen verstand van types en wilde ik graag een zwarte met zilveren randjes. Tegenwoordig weet ik wel beter en wil ik gewoon een dikke Audi A8 onder mijn kont hebben, kosten? Zo ongeveer 100.000 euro, koopje toch?

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Een wereldreis maken

Ik zeg altijd wel dat ik geen passie voor reizen heb, maar misschien is dat meer een kwestie van tijd en geld. Als ik het geld zou hebben zou ik de hele wereld willen zien en ervaren. En als ik toch een miljoen op mijn rekening heb staan kan ik er ook best een jaartje tussenuit. Ik heb werkelijk geen idee wat een wereldreis kost, maar volgens internet kost het 50.000 euro per persoon voor een jaar als je het erg luxe maakt. En aangezien dat dat dan kan doen we dat gewoon, puur genieten. Natuurlijk zal ik dat samen met Danny doen dus dat is dan weer 100.000 euro. Gaat hard zo niet?

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Ogen laseren

Hier hoef je geen miljonair voor te zijn, maar ik vind het nu een hele hap uit mijn spaargeld, namelijk ogen laten laseren. Door de kosten en naast dat ik het best wel eng vind stel ik het uit of af. Ik heb best wel slechte ogen van mijzelf en ik zie zonder bril gewoon echt niets. Ik heb een sterkte van – 6.00 en nog een cilinder en weet ik het wat. Ik zou het gewoon heerlijk vinden om geen bril of lenzen meer te hoeven dragen. Kosten? 2.500 euro.

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Shoppen

Natuurlijk, ik ben een vrouw en als ik dan toch een flinke smak geld op mijn rekening heb staan ga ik ook eens goed shoppen. Waarschijnlijk in een leuke stad en loop met een grote boog om de designerwinkels heen. Waarom? Ik voel me daar niet comfortabel bij en heb het idee dat die mensen mij de winkel uitkijken. Maar toch zou ik een mooie designertas willen hebben en voor de rest koop ik denk ik mooie kleren bij leuke boetiekjes. Dure designerkleding maakt me over het algemeen niet blij, die stijl past niet helemaal bij mij. Laat zeggen dat ik heel uitbundig ga shoppen en dan 50.000 euro uitgeef.

Wat zal ik doen met 1 miljoen?

Sparen

Ik ben fan van sparen en heb graag een zakcentje achter de hand, je weet maar nooit waar het goed voor is. Om bijvoorbeeld een huis te kopen wat we laatst hebben gedaan, of een onvoorziene kostenpost, of om gewoon je dromen waar te maken wat ik nu kan doen dankzij mijn gespaarde geld. Ik zal dan de kleine 250.000 opzij zetten voor later. Dan kan ik altijd nog eens gek doen als het moet. Ook zal ik mijn familie wat geld schenken zodat hun ook dromen kunnen waarmaken. Mocht het ons gegeven zijn kinderen te krijgen zal daar ook een groot gedeelte naar toe gaan en voor de rest ben ik dan een super gelukkig mens.

Geld, word je daar gelukkig van? Ja en nee, het geld is ontzettend makkelijk en als je het ‘genoeg’ hebt maakt het gelukkig. Maar in overmate maakt het mij niet gelukkig. Dit wat ik hierboven heb beschreven zijn dromen die wellicht nooit werkelijkheid zullen worden, maar het zijn wel stiekeme dromen. Ik heb trouwens niet iemand die graag eten aan luxe eten en dat soort dingen uitgeeft. Ik heb één keer bij een sterrenrestaurant gegeten, The Jane in Antwerpen en vond het echt niets. Allemaal kleine liflafjes die ik niet eens lekker vind, nee daar doe je mij echt geen plezier mee. Geef mij maar een lekker groot stuk vlees. Ook kleding en dat soort dingen maken mij eigenlijk niet zoveel uit, ik koop ook wel een duurdere items, maar denk dan aan de normale merken en geen high end merken. Ik ben wel benieuwd, wat zouden jullie met een miljoen doen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Leuk artikel en wat een mooie dromen heb je ;-)
  Ik zou eerst mijn droomhuis kopen en het helemaal zo laten maken hoe ik het wil en dan flink gaan shoppen….

  Xoxo

 2. Ik had het geschreven kunnen hebben. Het lijkt me zo tof om ooit een Audi te rijden! Heerlijk wegdroomartikel!

 3. Leuke vraag om eens over na te denken! Mijn ogen laten laseren lijkt me ook wel wat en zo’n grote reis lijkt me ook dé manier om geld goed te besteden. Verder ben ik nogal van het sparen en zou ik waarschijnlijk vooral veel geld op mijn spaarrekening zetten.

 4. Leuk om te lezen! Als ik een miljoen had kocht ik een nieuwe auto, haalde ik mijn vrachtwagenrijbewijs en kocht ik er een Scania bij, gaf ik mijn familie een mooi bedrag, kocht ik een Basset Hound en zette ik een gedeelte op de spaarrekening!

 5. Ik zou ons huis aflossen, geen idee of ik zou verhuizen want we wonen nu we fijn. Een Audi a5 kopen, zn grote broer hebben we al maar ik zou voor mezelf een a5 willen.
  Vakantiehuis in het buitenland staat ook hoog op het lijstje, m’n familie blij maken (met oa een paard voor m’n zus(, flink shoppen met een personal shopper, met de hele vriendengroep meenemen op vakantie. De rest zet ik wel even op een spaarrekening.

 6. Ik denk dat ik dezelfde wensen zou hebben als ik een miljoen zou hebben!

  Wat betreft het ogen laseren. Ik had ook -6 en -7 en een cilinder. In februari heb ik ze laten laseren. Was echt de beste beste beste beslissing ooit!!! Ik kan het je echt heel erg aanraden.

 7. Zo leuk om hier over na te denken! Ik zou sowieso een appartement kopen in Maastricht, in de buurt van het centrum/de Maas. Daar staan zulke prachtige complexen! En verder.. tja.. een auto’tje, een mooie vakantie, ik kan wel wat dingen bedenken hoor!

 8. Ik zou stoppen met werken! En lekker weekendjes weggaan, en andere dingen waar ik zin in zou hebben. Nu denk je gauw nee laten we maar niet meer doen.

  Alles in en rond huis in orde maken of verhuizen.
  Een autootje erbij kopen voor mezelf en een nieuwe groterer auto kopen ipv degene die we nu hebben.
  We hebben een oudere caravan. Dan komt er de nieuwste/mooiste.

  Familie wat geld geven. Sparen en heel wat geld opzij zetten voor de kinderen.

  Een mooie vakantie naar een tropisch oord..

  Pff is het geld al op? haha. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze, nee als je kan kiezen tussen gezondheid en geld dan is het zeker niet gelukmakend maar het maakt het leven wel makkelijker als je de rest tenminste (vrij) op orde hebt.

 9. Wat een leuk artikel om zo te lezen! Ik zou persoonlijk ook een rondreis maken, door Australië, dan zou ik een Audi Q7 kopen en de rest lekker opzij zetten voor later!

 10. Een mooie woonst zou ik willen.
  Het werk dat ik nu heb opzeggen en reizen.
  Ik wil de wereld toch gezien hebben in het echt!

 11. Een stoere jeep kopen, of een landrover en aan het water wonen met een bootje er bij met een buitenboordmotor. Ik zal niet poenerig patserig met het geld showen maar eenvoudig willen blijven leven omdat het anders zo opvalt. Verder zou ik een grote keuken willen hebben met een gastronomische keuken, en een chef kok willen laten komen die exclusieve gerechten klaarmaakt en dan laten proeven door de omgeving. Iedereen die honger heeft of zin in heeft kan aanschuiven om te eten en te proeven van zo”n heerlijke maaltijd. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *