Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat voor een blogger ben ik eigenlijk?

Wat voor een blogger ben ik eigenlijk?

Volgers van mijn blog hebben bepaalde verwachtingen van mijn blog. Maar soms zijn het verwachtingen waar ik niet aan kan voldoen. Je hebt natuurlijk willen en kunnen, maar toch vind ik dat sommige dingen niet bij mij passen. Net zoals ik bijvoorbeeld ineens een fashionblogger ga worden. Hartstikke leuk natuurlijk, maar iedereen weet dat dat niet bij mij past en zo gaat mijn geloofwaardigheid meteen naar de maan. In dit artikel wil ik uitleggen als wat voor een blogger ik mezelf zie.

Laat ik als eerst bij mezelf beginnen, wat voor iemand ik ben. Ik vind mezelf een heel down to earth en simpel iemand. Hoe mijn vriendengroep het ook wel noemt: ‘lekker burgerlijk’. Ik leef gewoon heel normaal, maar heb geen spannende uitspattingen en daar heb ik ook geen behoefte aan. Ik heb niet de behoefte me anders te kleden, ik heb niet de behoefte mijn gezicht perfect te contouren, ik heb niet de behoefte extreem fit te zijn en ik heb geen behoefte de hele wereld te zien. Met andere woorden, ik ben gewoon vreselijk saai, maar dat bevalt me wel.

Mijn blog is daarom ook heel simpel en basic. Je hoeft geen dingen te verwachten die jij niet kan of niet kan verwezenlijken. En dat is denk ik ook mijn kracht, het is gewoon ontzettend laagdrempelig. Als ik een review schrijf ga ik niet ontzettend in op de ingrediënten, maar geen look waar ik eigenlijk niet mee op straat durf en laat geen dingen zien waar de helft van de vrouwen toch niets mee heeft. Eigenlijk wil ik gewoon een simpele vriendinnenband creëren om advies te geven of een product mij bevalt of niet. Ik ben zelf ook niet iemand die echt om ingrediënten of bijzondere looks geeft.

Wat voor een blogger ben ik eigenlijk?

Ook vind ik het tegenwoordig leuk om wat meer lifestyle en food te laten zien. Jullie zijn van mij gewend hele simpele recepten te zien die iedereen kan maken. Recepten met ingrediënten waar ik stad en land voor moet afzoeken vind ik niets. Ik moet gewoon naar een basic supermarkt kunnen en daar moet alles te koop zijn. Niet dat er iets mis is met bijzondere en moeilijke recepten, nee totaal niet. Maar, dat past gewoon niet bij mij.

Of bijvoorbeeld verslag doen van de mooiste reizen, super tof, geweldig om te zien. Heb ik de ambitie om de big 5 een keer te zien? Ja, vast wel. Maar uit mezelf zal ik die reis nooit boeken. Stel, iemand nodigt me uit zeg ik daar zeker geen nee tegen. Maar of het op mijn bucketlist staat en ik hier hard voor wil sparen, nee. Ik ben tevreden met een lekkere zon vakantie in Europa of lekker kamperen zoals vroeger.

Wat ik dus eigenlijk met dit artikel wil zeggen is dat er zoveel bloggers zijn en iedereen heeft zijn eigen kracht en kwaliteiten. Ben je fan van looks en tutorials, dan zit je hier niet aan het goede adres, maar gelukkig zijn daar weer tig andere fantastische blogs over. Wil je inspiratie over écht gezond eten en leven, dan hebben mijn collega bloggers geschiktere site’s. Ik ben gewoon ontzettend laagdrempelig en heel erg basic, voor iedereen herkenbaar. En ik merk dat het werkt en dat gewoon heel erg bij mij past. Ik wil ook eerlijk en transparant over dingen blijven, maar misschien met een wat beknoptere mening.

Wat voor een blogger ben ik eigenlijk?

Wat verwachten jullie eigenlijk van een blogger en aan wat moet diegene voldoen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Ik denk dat je jezelf en je blog wel goed beschrijft, zo komt je blog ook op mij over; heel laagdrempelig en je komt heel toegankelijk en normaal over. Zelf vind ik dat een blogger niet per se aan specifieke eisen moet voldoen, maar vooral zichzelf moet zijn; dat spreekt mij meer aan dan wanneer iemand krampachtig aan een bepaald plaatje probeert te voldoen. Bloggers die echt zichzelf zijn op hun blog vind ik altijd wel fijn om te volgen.

 2. Een blog hoort wat mij betreft persoonlijk te zijn en te passen bij de persoon achterde blog. Dat lukt jou perfect en dat is inderdaad jouw kracht. Keep up the good work!

 3. Ik vind het juist jouw kwaliteit en kracht dat je je blog basic en laagdrempelig houdt. Ik wil ook niet stad en land af moeten voor een bepaald product, en ik ga ook niet met een vol geplamuurd hoofd over straat. Vind het juist fijn dat jij artikeltjes schrijft die daarbij passen. Ik vind het daarnaast ook belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en te doen wat je zelf leuk vindt. Dat probeer ik op mijn eigen blog ook. Dat maakt een blog persoonlijker en leuker om te bezoeken. Lekker zo doorgaan dus! ;-)

 4. Een blogger hoort te passen bij de persoon die het schrijft en zijn of haar interesses. Anders is het niet oprecht, lezers voelen dat en haken dan af.
  Je schrijft op een manier die voor mij herkenbaar is en ik vind je een fijne aanvulling in mijn dagelijkse blog ronde (die bestaat uit Beautylab, Miss lipgloss, Elise Joanne en Kelly Caresse, allemaal dames die net als jij schrijven vanuit hun interesses en krachten). Dus van mij mag je zeker zo door gaan!

 5. Helemaal perfect, precies wat je zeg……een soort van vriendin.
  Gewoon, gezellig, vertrouwd.
  Mega hippe blogster’s die hun it bag het liefste in dat super cute steegje in Milaan halen, hun dagelijkse groente van die eene bio boer uit de polder, hun macaron’s bij ’t schattigste boutique- je van Parijs, vis…..van de vers markt in Londen, maar wel van net dat eene kraam.
  Glamour soaps en desing programma’s ppppffft je ziet ze overal waar je kijk en moet alles zo mooi en gelikt mogelijk.
  Ik hou juist van jouw no nonses style.
  Een beetje het gevoel hebben dat gewoon zijn toch ook echt goed genoeg is.
  Dat is juist fijn :-)

 6. Mooi omschreven en ook de reden dat ik je blog volg, heel natuurlijk en toch altijd interessant. Vind t ook leuk dat je ernaast nog een ‘normale’ baan hebt en daar plezier aan hebt. Keep up The good work!!

 7. Ik vind het gewoon prettig als iemand zich zelf is. Ik bezoek de blogs die waarvan ik denk, ja leuk zij is oprecht. Dan kan een hele hippe blog zijn maar ook gewoon basic. Dat maakt mij niet uit. Het enthousiasme lees je vanzelf wel en dat vind ik het belangrijkste!

 8. Ik vind dat een blogger zichzelf moet zijn en niet een nep iemand of iets naar de wereld vertoond, omdat diegene blogt. Zoals jij jezelf beschrijft kom je ook naar voren en je bent idd down to earth en een simpel iemand. In het tweede alinea zie ik mijzelf ook wel haha.

 9. Ik vind het echt heel erg leuk dat je hier een artikel aan besteed hebt! Super leuk om je eigen zienswijze op jouw blog te lezen. Als ik dit stuk lees dan denk ik dat je er heel erg goed in slaagt om een deel van jou te weerspiegelen in je blog. Wat jij met je blog over wil brengen, komt bij mij ook echt op deze manier over. Knap dat je daar zo goed in slaagt!
  Dat vind ik echt heel erg knap en leuk. Ik merk dat mij dat de laatste tijd minder lukt en dat ik daarom op zoek ben naar een andere manier. Ik heb al een plan om het over een andere boeg te gaan gooien, maar daar moet ik nog heel eventjes geduld mee hebben.

 10. I agree met alle andere meiden. Jouw blog zit in mijn standaardroutine nét omdat je zo normaal en alledaags bent. Doe zeker zo verder, ik ben fan!

 11. Goed artikel! Ik vind je blog juist leuk om te lezen omdat het gewoon basic en duidelijk is, en je vooral eerlijk bent over dingen. Reviews bijvoorbeeld – je zegt eerlijk dat iets je niet bevalt en dat helpt mij weer om een goede keuze te maken. Terwijl andere bloggers dan krampachtig wat positiefs ervan proberen te maken.

 12. Laagdrempelig, daar houd ik van :-) Ik volg al enkele jaren met ontzettend veel plezier jouw blog. Wat ik met name zo leuk vind, is dat je zo gewoon bent gebleven. Nee, dat ga ik positiever verwoorden. Je bent zo heerlijk jezelf gebleven :-)

 13. Ik volg je nog helemaal niet zo lang (een half jaar denk ik?). Maar ik vind inderdaad dat jouw blog lekker simpel is en daar houd ik van. Bij jou heb ik altijd het idee dat je lekker jezelf bent en je niet krampachtig als iemand anders voordoet. Ik zou dan ook zeggen: ga lekker door zo!

 14. Goed geschreven en dit is precies waarom ik jouw blog lees. Je moet gewoon lekker jezelf zijn in het leven en in je blog. Ik zie wel vaker dingen dat mensen elkaar proberen na te doen maar wat voor de een werkt hoeft niet voor een ander zo te zijn. Ik heb helaas ook geen maatje 34, ben niet vol geplamuurd en ben geen 20er meer maar ik wil gewoon in mijn blog mijzelf laten zien. Je vind het leuk of niet toch?

 15. wat leuk om te lezen! Zoals jij jezelf omschrijft, zo zou ik mezelf ook wel omschrijven, denk ik. Ik ben ook heel simpel en zou ook niet eens bijvoorbeeld een dure tas van zoveel honderden euro’s kopen.

 16. Soms haal ik er wel eens inspiratie uit vandaan. Vind het een gezellig blog van je zelf kunnen zijn laagdrempelig. Soms ga ik ook wel eens een dag make up loos door het leven dan kan ik altijd nog inspiratie halen uit de blogs wat daar over is geschreven. Heb eerder een miskoop kunnen besparen door eerlijke adviezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *