Search
Close this search box.

Wat te doen tegen statisch haar? De oplossing!

In de winter heb ik er altijd ontzettend veel last van statisch haar! Mijn haar gaat alle kanten op en ook krijg ik van Jan en alleman schokken. Wanneer ik mijn jas uit doe of mijn sjaal en muts afdoe is het helemaal een feest. Gelukkig zijn er best een aantal tips en oplossingen tegen statisch haar!

Bron afbeelding: Shutterstock

Hoe krijg je statische elektriciteit uit je haar?

Statische elektriciteit ontstaat wanneer er een ophoping van lading in je haar plaatsvindt. Een beetje water en wat olië kan wonderen tegen doen, spray de punten van je haar subtiel in met wat water of olie. Maar let op ga het niet uitkammen of met al teveel wrijving aanbrengen op het haar, want dan ontstaat er juist weer een statische wrijving.

Hoe kan je statisch haar voorkomen?

Vooral synthetische stoffen zorgen voor een statisch effect. Denk hierbij aan de binnenkant van een jas en bijvoorbeeld blousejes of colbertjes. Draag daarom natuurlijk stoffen van bijvoorbeeld katoen. Vermijd ook het gebruik van metalen kammen of borstels, omdat deze statische lading kunnen opwekken. Kies in plaats daarvan voor kammen of borstels van hout of plastic.

Wat kan je doen tegen statisch haar?

  • Gebruik een vochtinbrengende conditioner: gebruik een goede conditioner die je haar hydrateert. Dit helpt om vocht vast te houden en statische elektriciteit te verminderen.
  • Hydrateer je haar regelmatig: gebruik een hydraterende haarspray of haarolie om je haar te hydrateren. Dit helpt om de luchtvochtigheid rond je haar in stand te houden en statisch haar te verminderen.
  • Gebruik een houten kam of borstel: metalen kammen en borstels kunnen bijdragen aan de opbouw van statische lading. Probeer in plaats daarvan een houten kam of borstel te gebruiken.
  • Antistatische doekjes: wrijf een antistatisch doekje over je haar om de statische lading te verminderen.
  • Vermijd synthetische materialen: kies voor kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en vermijd synthetische stoffen, omdat deze bijdragen aan de opbouw van statische elektriciteit. Ook rubberen zolen onder je schoenen kunnen een boosdoener zijn.
  • Gebruik een luchtbevochtiger: voeg vocht toe aan de lucht in je huis met behulp van een luchtbevochtiger. Dit kan helpen om de algehele luchtvochtigheid te verhogen en statisch haar te verminderen.
  • Olie in je haar: Breng een kleine natuurlijke olie, zoals arganolie of kokosolie, aan op je haar om het te verzachten en statische lading te verminderen.
  • Voorkom overmatig föhnen: vermijd overmatig gebruik van warmtegereedschap zoals föhns, krultangen en stijltangen, omdat hitte kan bijdragen aan droogheid en statisch haar.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *