Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen tegen een vette huid?

Wat te doen tegen een vette huid?

Ik heb een vette huid en ik word er soms helemaal gek van. Mijn foundation smelt er in no-time af en mijn lichaamshuid is ook behoorlijk vettig, dit trekt in mijn kleren, pyjama en dekbedovertrek wat vervolgens heel erg onprettig en vies aanvoelt. Je zou mij dus niet langer dan 2 dagen in iets zien lopen wat shirtjes betreft en mijn dekbed gaat zeker een keer per week in de was en mijn pyjama daar wissel ik zeker vaak mee af. Tijd om van die vette huid af te komen dus, maar hoe je dat?

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat is een vette huid en zo herken je het

Een vette huid is meestal een glimmende huid met puistjes, mee-eters en andere oneffenheden die je liever niet hebt. Als je een vette huid hebt dan werken je talgklieren te snel, zodat je huid veel meer talg aan maakt dan dat het nodig heeft, vandaar het glimmende en vette gevoel.

Een vette huid kan een aantal oorzaken hebben. Namelijk door:

 • erfelijk bepaald
 • door bepaalde cosmetica en verzorgingsproducten
 • pubertijd
 • de anticonceptie pil
 • de weersomstandigheden
 • zwangerschap

Zoals je ziet kan je het door een hele waslijst krijgen. Alleen het zijn niet echt omstandigheden waar je mee kan stoppen of iets aan kan veranderen, dus ik geef jullie een aantal tips waar jullie misschien wel wat aan kunnen hebben.

Milde reiniging zonder olie

Het reinigen van een vette huid is heel erg belangrijk, maar let wel op dat je dit met milde producten doet. Als je met agressieve producten te werk gaat kan je de talg productie juist stimuleren en dan wordt je huid nog veel vetter en dat moet je natuurlijk niet hebben. Sanex 0% is een voorbeeld van een goed product wat je kan gebruiken om je te wassen. Een gezichtsreiniger met olie moet je ook echt vermijden, olie is natuurlijk vet en dat is niet handig als je al een vette huid hebt. Neem dus een milde gezichtsreiniger zonder olie.

Kies lichte structuren crème

Als je een vette huid hebt kies je waarschijnlijk niet voor hele dikke crèmes. Deze blijven vaak op de huid liggen en trekken niet goed in. Er zijn speciale crèmes voor een vette huid die hebben vaak een lichte gel structuur die snel intrekt. Ook vind ik het zelf erg belangrijk producten te kiezen waar geen olie in zit. Hierdoor wordt de huid nog sneller vet.

Scrub de huid

Scrubben is ook goed voor de huid, meestal als je en vette huid hebt heb je ook een dikke huid met veel dode cellen en afvalstoffen die je eigenlijk wel snel kwijt wilt raken. 2 á 3 keer per week scrubben is dus helemaal geen overbodige luxe. Maar masseer je huid dan wel heel zachtjes, als je dit te hard doet activeer je je talgklieren just.

Gebruik kleimaskers

Klei en moddermaskers zijn ook erg goed tegen een droge huid. Ik heb die van Queen Helene en als ik dat heb gebruikt voelt mijn huid heel erg droog aan nadat ik hem er vanaf heb gehaald, maar dat trekt na een tijdje wel weer weg, maar de rest van de dag heb ik geen last van een vette huid.

Drink voldoende water

Water drinken werkt ook goed, want zo worden je afval stoffen sneller afgevoerd. Aangeraden wordt 2 liter water per dag te drinken.

Krijg voldoende vitamine B2 binnen

Een tekort aan vitamine B2 kan ook een oorzaak zijn van je vette huid. Aan vitamine B2 kom je door het eten van gist, bonen en noten.

Poeder je gezicht af

Mocht dit allemaal niet helpen en loop je nog steeds rond met een vet huidje dan zijn er altijd nog een paar camouflage manieren die je kan toepassen. Je kan namelijk poeder over je gezicht aanbrengen, dit laat het glimmende effect afnemen, alleen poeder wel een aantal keer per dag bij, want bij mij veranderd mijn huid weer snel in een vette bende.

Ook heb je speciale papiertjes waarmee je over je make-up heen kan vegen. De papiertjes heten blot papiertjes en zijn gewoon te koop van Essence, verwacht er alleen geen wonder product van alleen ze halen wel een deel van je vette huid weg, het proberen waard dus!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Positief was ik over je blog, kijk er regelmatig op alleen je zat er minder op.
  Nu zie ik de nieuwe artikelen weer, yes! ‘ Handige tips , zelf heb ik snel vette wangetjes hihi heel iritant is dat, meestal doe ik ook 1 x in de week een maskertje op. En het wordt steeds iets minder gelukkig. :grin:

 2. Handig! Ik gebruikte zelf de Iris lijn van Weleda om je huid in balans te brengen, dat hielp bij mij ook wel tegen een te vette T-zone moet ik zeggen. :)

 3. Ook ik ben lang opzoek geweest, heb zelfs roaccutaan geslikt maar dat is heavy spul. Nu heb ik enkele natuur producten die goed helpen ontdekt.
  Limoen schijfje over vette huid smeren, fruitzuur peeling en ontvet super. Tomaat schijfje je huid mee insmeren, verkleint de poriën. Munt thee/ water drinken goed tegen talg productie! Echt het werkt, gezond en voordelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *