Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen met overgebleven stukjes shampoo/beauty bar

Overgebleven beauty bar

Het is helemaal hot, verpakkingsvrije beautybars gebruiken. De populairste variant is natuurlijk de shampoo bar, maar je ziet ook steeds meer andere beauty producten in een solid variant voorbij komen. Ik vind het een toffe trend en ben er eigenlijk best enthousiast over. Het is even wennen wat betreft het gebruik, maar daarna werkt het hartstikke fijn. Een plasticvrije beauty bar is natuurlijk hartstikke goed, maar wat doen we met de beauty bars wanneer deze te klein worden om te gebruiken?

Wat te doen met overgebleven stukjes?

Zelf gebruik ik graag de shampoo bars van Nature Box en Guhl, deze vind ik erg fijn. Ook ben ik erg enthousiast geworden over het merk Ethique dat alleen maar beauty bar producten heeft. Denk aan shampoo, conditioner en andere huidverzorgende producten. Gebruik jij wel eens een shampoo of beauty bar? Dan herken je vast het probleem dat de laatste restjes niet echt makkelijk te gebruiken zijn. Gelukkig zijn er handige tips wat je nog met die kleine stukjes kan doen!

1. Maak zeepzakjes

Geschikt voor shampoo, gezichtsreinigers en bodywashes

Zeepzakjes zijn in verschillende soorten materiaal verkrijgbaar. Of brei bijvoorbeeld zelf een zeepzakje, of gebruik bijvoorbeeld een oud kussensloop met een rits. Doe de bar in het zakje en er ontstaat een kant en klaar reinigingszakje, waarmee het product tot het laatst gebruikt kan worden. Laat de bars na gebruik wel goed drogen, dan gaan ze het langst mee.

2. Bewaar ze voor op reis en in de sportschool

Geschikt voor alle bars

Het bewaren van de kleine beetjes bar is voor iedereen die vaak reist of op pad is een geweldige manier om de gehele verzorgingsroutine mee te nemen. Bewaar de afzonderlijke stukjes bijvoorbeeld in een pillendoosje, ideaal voor onderweg. Het meezeulen van een hele make-up tas vol flesjes is niet meer nodig. 

3. Samensmelten

Geschikt voor alle bars met dezelfde functie

Bewaar kleine stukjes bar en laat deze zo droog mogelijk worden. Smelt deze vervolgens in de magnetron om tot een nieuwe bar. Vul een kopje of bakje en zet deze op een lage stand in de magnetron, met intervallen van 10 seconden tot het product net gesmolten is. Zorg ervoor dat het niet oververhit raakt. Giet het mengsel dan in een vorm naar keuze. Chocolade/bakvormen zijn geweldig. Geef het zes tot acht uur de tijd om op te stijven.

4. Plak aan een andere beauty bar vast

Geschikt voor shampoo, conditioner, gezichtsreinigers en zepen

Pak het overgebleven stukje bar en een nieuwe bar. Maak beide stukken nat en plak ze onder de kraan heel stevig aan elkaar. Dit kan ook onder de douche. Het kleine stukje versmelt soepel met de nieuwe bar tot een mooi geheel.

5. Maak er een vloeibaar product van

Geschikt voor shampoo, conditioner, gezichtsreinigers

Neem een stukje Ethique bar ter grootte van een halve duimnagel (ongeveer 3 gram) en doe dit in een kopje of bakje met gekookt water. Ongeveer 50 ml zou voldoende moeten zijn. Laat de bar dan zeker 10 seconden smelten en roer door met een vork en het vloeibare product is klaar voor gebruik. Wanneer het resultaat te dik is, voeg dan druppels water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Het is ook mogelijk om een leave-in conditioner te maken. Gebruik dan de helft van het water. Dit vloeibare product is in de koelkast een week houdbaar. Als er verkleuring of schimmelvorming optreedt, gooi het mengsel dan onmiddellijk weg.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Tja, beautybar…tis gewoon zeep. Shampoo bars doen het bij mij nooit zo lang als dat de bedrijven beweren. Nog niet eens een derde. Daar komt bij dat ik die ontzettend duur vind en op het moment moeten we hier wat op de kleintjes letten dus ik houd het toch bij de douchegels en vloeibare shampoos. Eigenlijk best krom dat de dingen die dan juist zo goed zouden moeten zijn vanwege het milieu en dergelijke, dan vier keer zo duur zijn. En dat hoeft niet.

  1. HELEMAAL MEE EENS!! Objectief gezien natuurlijk goed voor het milieu, maar daar gaat het de fabrikanten helemaal niet om, het is gewoon een verdienmodel gebaseerd op een emotie c.q. idealisme dat ons bereid maakt 4x zoveel te betalen.

  2. Hey sue,

   Wat gek, mijn shampoo bar gaat echt minstens drie keer zo lang mee als een fles elvive shampoo bijvoorbeeld.
   Laat je hem wel goed drogen? in een zeepbakje? Als die in water of iets blijft staan lost hij sneller op. ik bewaar hem ook niet in de douchebak (wel gewoon in de badkamer). Misschien voor de volgende keer mocht je er weer eentje willen proberen :)

 2. Van die kleine stukjes een groter stuk maken en een geheel van maken. Net als restjes zeep die doe je in de magnetron of in heet water en dan maak ik er een stuk van. Ik heb wel eens een shampoobar van de bodyshop gekregen. Het was zuinig in gebruik en ging lang mee en rook heel fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *