Wat te doen met de kerstdagen?

Hartstikke leuk en gezellig die kerstdagen! Gezellig met de familie eten, gezamenlijk weer Home Alone op te tv kijken, maar wat moet je doen als dat geweest is of als je daar op moet wachten? Ik weet nog wel dat ik vaak op de bank zat te wachten tot we konden eten of dat de familie er was. Maar met deze tips ben jij de kerstdagen wel zoet!

Duik de keuken in! Ga lekker kokkerellen voor de avond of maak wat lekkere hapjes! Mijn persoonlijke tips, italiaans plukbrood of tonijn hapjes!

Roep de familie bij elkaar en ga een leuk spelletje spelen aan de keukentafel. Kolonisten van Catan, Monopoly, Levensweg of Canasta. Je bent zo een paar uur verder voordat het spelletje afgelopen is. Zet wat lekkere dingen op tafel zoals kerstkransjes en je hebt zeker een gezellige middag!

Misschien moet je er met kerst niet aan denken – of juist wel – maar ga alvast lekker op internet zoeken waar je volgende vakantie heen gaat! Ik kan wel wat zon gebruiken hoor, lekker naar Spanje, Portugal of Italië! Of maak die reis eens die je zo graag wilt maken! Kijken kan nooit kwaad!

Het mag dan misschien buiten wel koud zijn, het is lekker om eventjes buiten te lopen. Maak een lekkere wandeling in het bos met de hond of alleen om eventjes uit te waaien – wat nu perfect kan -.

Ga er op uit! Verschillende parken zijn open met de kerstdagen en zijn helemaal aangekleed in kerstsferen, bijvoorbeeld het openlucht museum in Arnhem die op tweede kerstdag open is. Neem je camera mee en schiet een paar mooie plaatjes!

In veel steden staat er een schaatsbaan, ga lekker het ijs op en een rondje schaatsen, daarna warm je weer op met een lekkere warme chocolade melk!

Uitgewaaid buiten? Dan gaan we ons natuurlijk klaarmaken voor het diner. Gun je even die badkamer en geniet van je eigen spa thuis. Geurkaarsen aan, ga lekker in bad of onder de douche. Kies de lekkerste bruisballen, of showergel, scrub je goed, doe ene maskertje op. Het is even tijd voor jezelf. Na een uurtje pamperen is het natuurlijk tijd om jezelf van een prachtige kerstlook te voorzien!

Misschien een minder leuk klusje, maar als je toch niets te doen hebt kun je je kamer ook wel een goede schoonmaak beurt geven. Even alles van de kant en alles goed soppen en afstoffen. Niets is lekkerder dan in het nieuwe jaar met een schone kamer van start te gaan.

Nog geen outfit voor oud en nieuw? Scoor hem op internet! De winkels mogen vandaag dan wel dicht zijn, internet is altijd open! Gegarandeerd dat je iets leuks vind! In de meeste winkels en webshops is de sale net begonnen dus wellicht heb je ook nog een item die flink is afgeprijsd.

Wat gaan jullie met de kerstdagen doen? Ik ben erg benieuwd!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Sylvia
  24 december 2013 at 15:08

  Het openlucht musea in Arnhem is niet open op 1e kerstdag misschien eerst even onderzoek doen en dan plaatsen ?

  • Reply
   Aranka
   24 december 2013 at 15:27

   Sorry, over eerste kerstdag had ik niet gezien, gelukkig is hij tweede kerstdag wel open!

 • Reply
  chucky1012
  24 december 2013 at 15:12

  Je kamer ziet er super gezellig uit!
  Wat een schattige kerstboom en mooi versierd.
  Hier is het huis al heerlijk schoon en fris.
  Dus kerstmis mag van mij beginnen…… ;-)

 • Reply
  MySimplySpecial
  24 december 2013 at 15:27

  Ik ga morgenochtend de keuken in om het dessert voor savonds vast te maken.

 • Reply
  Dionne Knooren
  24 december 2013 at 15:42

  Ik ben de hele kerstdagen aan het rennen naar mijn eigen ouders, de ouders van mijn vriend en de opa en oma’s… Niet echt ideaal.

 • Reply
  Anne Solveig
  24 december 2013 at 15:52

  Dat plukbrood is echt heel erg leuk!

 • Reply
  Liefsannebelle
  24 december 2013 at 16:19

  De winkels zijn vandaag wel open, waar ik woon dan, dus je kunt nog shoppen! Ik herken het heel erg, dat wachten tot de visite komt, of op de cadeautjes of op het avondmaal.

 • Reply
  martinaa89
  24 december 2013 at 16:21

  Ik vermaak me prima met lekker eten, films kijken en spelletjes doen!

 • Reply
  Tess Evea
  24 december 2013 at 16:39

  Ik heb me tot nu toe nog geen moment verveeld en ik vraag me af of dat nog gaat komen haha. Ik ben vanaf volgende week ook druk met de voorbereidingen van mijn toetsweek.

 • Reply
  Danielleeee
  24 december 2013 at 17:26

  Leuk artikel om te lezen ! Dat idee om spelletjes te gaan doen met je familie is wel echt ontzettend gezellig !

 • Reply
  Beau
  24 december 2013 at 17:45

  Leuk artikel! :D

 • Reply
  Melissa Charlotte
  24 december 2013 at 19:21

  Wat een leuke tips!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  24 december 2013 at 19:52

  Uitrusten, dat ga ik doen! En morgen lekker mijn benen onder tafel schuiven bij vrienden.

 • Reply
  inspiredbylifee
  24 december 2013 at 19:53

  Leuk artikel. Ik ga vanavond lekker op de bank all you need is love kijken, morgen naar opa en oma lekker kalkoek eten en donderdag met mijn moeder uiteten bij de griek. Hele fijne feestdagen en veel liefs inspiiredbylife

 • Reply
  Blissfulbeauty
  24 december 2013 at 21:32

  Leuke tips, maar als ik heel eerlijk ben zitten mijn feestdagen al zo ontzettend vol dat ik denk dat ik me geen moment verveel…

 • Laat een reactie achter