Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Een paar weken geleden was ik met de DFDS op mini cruise naar Newcastle, een hele leuke stad in Engeland. Met de boot is het ongeveer 10 uur varen en dan sta je bijna vrijwel meteen in het prachtige centrum van deze bruisende stad. Of je hier nou bent om te shoppen, te stappen of cultuur te snuiven, je kunt het hier allemaal én hoe! Ik vertel je alle dingen die je hier moet doen of kunt doen.

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

The Castle

Als je in Newcastle bent moet je natuurlijk wel naar het kasteel toe. Het kasteel waar de plaats zijn naam aan te danken heeft. Het kasteel en de bijbehorende gebouwen zijn vrijwel allemaal nog in tact en open voor publiek. Voor een paar pond kun je naar binnen en klim zeker even naar boven. Op het dak van het kasteel heb je het beste uitzicht over de stad en natuurlijk de Tyne.

Castle Garth – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Bruggen over de Tyne

Wist je dat Newcastle maar liefst zeven bruggen over de Tyne heeft achter elkaar? Je hebt natuurlijk de bekende Tyne Bridgde maar er zijn er nog meer die zeker de aandacht verdienen. Bijvoorbeeld ook de Millennium Bridge die je over kunt lopen en prachtige foto’s vanaf kunt maken. Je kunt hier gemakkelijk met de bus komen of gewoon lopend.

Tyne Bridge A167 – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Sint Nicolaaskathedraal

Naast het kasteel vind je de kathedraal die er echt prachtig uitziet. Het is niet een hele grote kerk, maar hij ziet er wel heel erg mooi uit. De bovenkant van de toren is namelijk een soort van open en diende vroeger als een soort van vuurtoren voor de stad, erg handig!

St. Nicholas Square – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Great North Museum

Cultuur snuiven is natuurlijk altijd goed. De meeste musea zijn vrij toegankelijk en vragen een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud. Wij kozen om het Great North Museum dat in het centrum van Newcastle ligt. Het is een heel erg leuk museum over de oudheid en je vind hier onder andere dieren, een dinosaurus, mummie en andere interessante dingen uit het verleden. Wij hebben hier ons zeker een paar uur prima vermaakt.

Barras Bridge – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

City Tavern

Tijdens het winkelen in de hoofdstraat kregen we trek en zochten een leuk tentje. Natuurlijk niet de meest ideale plek om n de hoofdstraat een leuk tentje te vinden behalve de welbekende ketens. Maar in een zijstraatje bij de Primark vonden we een heel erg leuk huisje dat helemaal uit de toom viel bij de rest. We besloten binnen te kijken en waren meteen verkocht, wat een leuke zaak is dit zeg! Je kunt hier uitgebreid lunchen en dineren voor niet al te veel geld en de aankleding was echt geweldig. Blijkbaar is het een bekend iets want het was vol met gereserveerde tafeltjes alleen voor de lunch al. Wij kozen natuurlijk voor een klassieke fish and chips en een pie!

10 Northumberland Rd – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Stappen in Newcastle

Als je Geordie Shore volgt weet je dat deze serie in Newcastle is opgenomen. Wij waren dan ook erg benieuwd naar het stapleven in deze wilde Engelse stad. Gelukkig lag de welbekende Diamond Strip een straat naast ons hotel en konden het lopend af. Aangeraden wordt zonder jas te komen want dat doen ze hier blijkbaar allemaal. We hebben onze ogen letterlijk uitgekeken wat betreft het uitgaansleven hier en hebben een fantastische avond gehad. We zijn onder andere bij Florita’s, House Of Smith en Perdu. Maar er zitten nog veel meer bekende clubs aan deze straat. Let wel op, vaak moet je entree betalen.

Collingwood Street – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Northumberland St

Dit is de bekende winkelstraat in het centrum van Newcastle en hier vind je alle winkels die je maar kunt bedenken. De winkelstraat is zelf niet overdekt, maar aan deze winkelstraat ligt ook één van de vele openingen naar het grote overdekte winkelcentrum Eldon Square. In het begin dacht ik dat dit het Metrocentre was omdat dit al zo groot was, maar toch niet! Hier zit ook een grote tak met alleen maar leuke restaurantjes, zeker de moeite om te gaan eten!

Northumberland St – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Metrocentre

Dit is het grootste overdekte winkelcentrum van Europa en CentrO in Oberhausen is er echt niets bij. Je vind hier echt mega veel winkels en je kunt er echt van alles kopen. Wil je echt een dagje goed shoppen, dan moet je hier zeker heen. Het centrum van Newcastle is al leuk en uitgebreid, maar dit is nog veel groter! Het winkelcentrum heeft trouwens 170.000 vierkante meter aan oppervlakte met twee verdiepingen, succes!

NE11 9YG – Gateshead

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Sleeperz Hotel

Je kunt er voor kiezen om maar een paar uur in Newcastle te blijven maar wij vonden dat wel een beetje kort. Wij verbleven in het Sleeperz Hotel dat vlakbij het centraal station, de metro, het city centrum, de bezienswaardigheden en de strip ligt. Het is een vrij nieuw hotel dat van alle gemakken voorzien is en mooie en nette kamers heeft. Het hotel is ook prima te betalen en wij waren hier heel erg tevreden over!

15 Westgate Rd – Newcastle

Wat te doen in Newcastle upon Tyne

Newcastle is echt een super leuke stad om even een weekend in te vertoeven. Als vrouw om lekker te winkelen en cultuur te snuiven, maar mannen kunnen zich hier ook prima vermaken met de voetbal en het nachtleven. Je komt er heel gemakkelijk vanuit Nederland met de DFDS veerboot die iedere dag heen en weer vaart. Wil je meer weten over mijn ervaringen met de DFDS lees dan even mijn artikel of ga naar de website van DFDS om een mini cruise te boeken.

Zijn jullie wel eens in Newcastle geweest en wat vonden jullie van deze stad? Of staat een tripje nog op je verlanglijstje? Ik zag trouwens dat de Media Markt nu een hele leuke actie had voor € 88,00 per twee personen, dus wellicht is de stap zo minder groot om spontaan even een weekendje weg te gaan!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Ja ik snap dat niet hé! Mijn vriend is engels, en we komen regelmatig in Engeland om familie te bezoeken/vrienden. Nu is het inderdaad altijd zo, zelfs in de winter, dat ze geen jas meenemen tijdens het uitgaan.

    Ondertussen moet je wel overal heen lopen en lopen de meeste meiden halfgekleed rond. Veeeel te koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *