Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen bij een verbrande huid?

 photo Verbrand_zps028b73f8.png

Jullie hebben het vast allemaal wel meegekregen, van de week was ik lekker naar het strand met een vriendinnetje aan het genieten van de zon. Ik had me lekker ingesmeerd maar was gewoon kats mijn rug vergeten. En ik ben me toch verbrand, ja die foto hierboven is mijn rug. Nu zullen er vast wel meer mensen zo stom zijn en zich verbranden, hier dus een paar handige tips!

Ik weet het, en jullie ook. Voorkomen is beter dan genezen, smeer je dus altijd goed in met een goede zonnebrand. Zelf had ik om het uur de Biodermal factor 30 gebruikt en die werkt echt super, het is echt mijn favoriete zonnebrand. Hij beschermt goed, smeert fijn uit en plakt totaal niet!

 photo Sunmousse6_zps3fdeb757.png

Goed maar je bent dus toch verbrand, wat nu?

Goed smeren!

Je lichaam heeft nu een genezende en verkoelde crème nodig. Ga dus flink in de weer met aftersun en aloë vera gel. Deze twee dingen zijn de afgelopen dagen bij mij er doorheen gevlogen. Ik hoorde op Instagram dat sommige meiden yoghurt gebruiken. Dit moet je dus echt niet doen, dat trekt al het vocht uit de huid en beschadigd het nog meer! Het is wel heel verkoelend en verlichtend, maar zeker niet goed voor de huid. Skip de yoghurt dus en zet bijvoorbeeld de aftersun even verkoelend in de koelkast. Ook al vind ik de aftersun zo uit de verpakking al koud genoeg.

Hydrateren

Je huid heeft nu veel vocht nodig dus het is ontzettend belangrijk goed te drinken nu. En dan natuurlijk wel water. Drink ongeveer 2 liter water op een dag en het water zuivert en hydrateerd je lichaam!

Bedek je verbrande huid

Misschien is het niet al te comfortabel maar met de verbande huid weer in de zon gaan is echt ontzettend slecht. Het doet pijn, maar zorgt er ook nog eens voor dat de huid nog meer beschadigd raakt. Oja en als je dan toch de zon in gaat, smeer het echt in met bijvoorbeeld een factor 50, het mag echt niet nog meer verbranden door de zon.

Neem een koele douche of bad

Dit vind ik echt heerlijk, de douche een stuk koeler zetten dan ik normaal zou doen. Heerlijk verkoelend voor de verbrandingen en het lucht een stuk op. Pas op met het gebruik van shampoo en zeep, dit irriteert de huid en droogt het uit.

Pijnstillers

Is het zo erg dat je echt niks meer kan, dan kan je ook een pijnstiller nemen. Houd er wel rekening mee dat de huid nog heel erg beschadigd en gevoelig is dus dat je er nog wel voorzichtig mee om moet gaan!

Wist je dat?

Als je huid verbrand is het weer drie tot zes maanden nodig heeft om de huid te herstellen. Als je dus niet meer rood bent is het dus niet over. Je moet dus als je verbrand bent je huid echt heel goed naverzorgen en daarna echt heel goed insmeren.

Een verbrande huid heeft twee tot vijf dagen nodig om weer bij te trekken, je hebt er dus nog wel eventjes last van.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Oei, je rug ziet er erg pijnlijk uit! Mijn moeder had ook eens flink haar rug verbrand en zij legde plakjes komkommer erop. Ook erg verkoelend!

  2. Ik was op Pinkpop ook een beetje verbrand. Ik smeer met biafine, is hier in derland slecht verkrijgbaar maar je vind het in apotheken in zuid Europa het werkt voor mij supergoed

  3. Oeii dat ziet er niet zo best uit! Ik wist trouwens niet dat je huid er zo lang over doet om te herstellen! Ik ben zelf nog nooit verbrand eigenlijk, maar ik smeer me wel altijd in!

  4. Arme jij! Dat zal zo’n pijn doen!

    Toen ik in Tunesië was, scheen de zon heel fel maar door de wind voelde je er niet veel van. Ik dacht, ach joh! insmeren is niet nodig. Jezus! Ik kon 2 dagen niet bewegen van de pijn. Nooit meer zo dom geweest sindsdien… :)

  5. Ik ben eigenlijk nog nooit verbrand, maar ahhh dit ziet er zo pijnlijk uit! Je ziet dat strikje van je bikini ook echt helemaal staan, haha autsj.

  6. Auw dat ziet er heel erg pijnlijk uit! Goed insmeren blijft de boodschap… En de ene huid is helaas al een stuk gevoeliger dan de andere.

  7. Aaah zo toepasselijk! Afgelopen weekend op Pinkpop had de zon me goed te pakken, ik was echt flink verbrand. Gelukkig met behulp van wat Calendula en aftersun is het weer weggetrokken. Maar ik vraag me wel 1 ding af. Ik vervel altijd ontzettend en het ziet er niet bepaald smakelijk uit.. Heb je daar ook tips tegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *