Wat te doen bij een verbrande huid?

 photo Verbrand_zps028b73f8.png

Jullie hebben het vast allemaal wel meegekregen, van de week was ik lekker naar het strand met een vriendinnetje aan het genieten van de zon. Ik had me lekker ingesmeerd maar was gewoon kats mijn rug vergeten. En ik ben me toch verbrand, ja die foto hierboven is mijn rug. Nu zullen er vast wel meer mensen zo stom zijn en zich verbranden, hier dus een paar handige tips!

Ik weet het, en jullie ook. Voorkomen is beter dan genezen, smeer je dus altijd goed in met een goede zonnebrand. Zelf had ik om het uur de Biodermal factor 30 gebruikt en die werkt echt super, het is echt mijn favoriete zonnebrand. Hij beschermt goed, smeert fijn uit en plakt totaal niet!

 photo Sunmousse6_zps3fdeb757.png

Goed maar je bent dus toch verbrand, wat nu?

Goed smeren!

Je lichaam heeft nu een genezende en verkoelde crème nodig. Ga dus flink in de weer met aftersun en aloë vera gel. Deze twee dingen zijn de afgelopen dagen bij mij er doorheen gevlogen. Ik hoorde op Instagram dat sommige meiden yoghurt gebruiken. Dit moet je dus echt niet doen, dat trekt al het vocht uit de huid en beschadigd het nog meer! Het is wel heel verkoelend en verlichtend, maar zeker niet goed voor de huid. Skip de yoghurt dus en zet bijvoorbeeld de aftersun even verkoelend in de koelkast. Ook al vind ik de aftersun zo uit de verpakking al koud genoeg.

Hydrateren

Je huid heeft nu veel vocht nodig dus het is ontzettend belangrijk goed te drinken nu. En dan natuurlijk wel water. Drink ongeveer 2 liter water op een dag en het water zuivert en hydrateerd je lichaam!

Bedek je verbrande huid

Misschien is het niet al te comfortabel maar met de verbande huid weer in de zon gaan is echt ontzettend slecht. Het doet pijn, maar zorgt er ook nog eens voor dat de huid nog meer beschadigd raakt. Oja en als je dan toch de zon in gaat, smeer het echt in met bijvoorbeeld een factor 50, het mag echt niet nog meer verbranden door de zon.

Neem een koele douche of bad

Dit vind ik echt heerlijk, de douche een stuk koeler zetten dan ik normaal zou doen. Heerlijk verkoelend voor de verbrandingen en het lucht een stuk op. Pas op met het gebruik van shampoo en zeep, dit irriteert de huid en droogt het uit.

Pijnstillers

Is het zo erg dat je echt niks meer kan, dan kan je ook een pijnstiller nemen. Houd er wel rekening mee dat de huid nog heel erg beschadigd en gevoelig is dus dat je er nog wel voorzichtig mee om moet gaan!

Wist je dat?

Als je huid verbrand is het weer drie tot zes maanden nodig heeft om de huid te herstellen. Als je dus niet meer rood bent is het dus niet over. Je moet dus als je verbrand bent je huid echt heel goed naverzorgen en daarna echt heel goed insmeren.

Een verbrande huid heeft twee tot vijf dagen nodig om weer bij te trekken, je hebt er dus nog wel eventjes last van.

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Laura
  20 juni 2013 at 15:05

  Handige tips! Dat van 3 tot 6 maanden wist ik echt niet!

 • Reply
  Tara
  20 juni 2013 at 15:09

  Handige tips! Stiekem vind ik je rug wel schattig met dat strikje, hihi. Vervelend is het wel :(

 • Reply
  Paradisienne
  20 juni 2013 at 15:12

  Oei, je rug ziet er erg pijnlijk uit! Mijn moeder had ook eens flink haar rug verbrand en zij legde plakjes komkommer erop. Ook erg verkoelend!

  • Reply
   Aranka
   20 juni 2013 at 15:15

   Klopt! Ik heb helaas nu niet iemand die dat op mijn rug kan leggen :(

 • Reply
  Dionne
  20 juni 2013 at 15:19

  Handige tips!

 • Reply
  Nannick
  20 juni 2013 at 15:29

  Aii pijnlijk, ik had er vorige week ook al last van. Gelukkig is het bij nu aardig over :)

 • Reply
  Jasmine
  20 juni 2013 at 15:31

  Ik was op Pinkpop ook een beetje verbrand. Ik smeer met biafine, is hier in derland slecht verkrijgbaar maar je vind het in apotheken in zuid Europa het werkt voor mij supergoed

 • Reply
  Joyce
  20 juni 2013 at 15:36

  Ai je rug ziet er pijnlijk uit! Gelukkig verbrand ik zelf vrijwel niet.

 • Reply
  femketje
  20 juni 2013 at 15:38

  Ik smeer me altijd in want ik verbrand super snel!

 • Reply
  Kimberly
  20 juni 2013 at 15:41

  Oeii dat ziet er niet zo best uit! Ik wist trouwens niet dat je huid er zo lang over doet om te herstellen! Ik ben zelf nog nooit verbrand eigenlijk, maar ik smeer me wel altijd in!

 • Reply
  whatevergivesjoy
  20 juni 2013 at 15:51

  Arme jij! Dat zal zo’n pijn doen!

  Toen ik in Tunesië was, scheen de zon heel fel maar door de wind voelde je er niet veel van. Ik dacht, ach joh! insmeren is niet nodig. Jezus! Ik kon 2 dagen niet bewegen van de pijn. Nooit meer zo dom geweest sindsdien… :)

 • Reply
  Hester
  20 juni 2013 at 15:57

  Ik ben eigenlijk nog nooit verbrand, maar ahhh dit ziet er zo pijnlijk uit! Je ziet dat strikje van je bikini ook echt helemaal staan, haha autsj.

 • Reply
  Martina
  20 juni 2013 at 16:03

  Ik probeer het te voorkomen, maar soms ben ik toch te laat… Vaak leg ik mijn after sun in de koelkast, lekker verfrissend!

 • Reply
  annassophiabeautyblog
  20 juni 2013 at 16:29

  Biafine, mijn tip!

 • Reply
  MySimplySpecial
  20 juni 2013 at 16:48

  Dat ziet er pijnlijk uit! Goede tips!

 • Reply
  chucky1012
  20 juni 2013 at 18:22

  Auwwwww, wat vervelend zeg…….Handige tips!

 • Reply
  BeautyReviews
  20 juni 2013 at 18:54

  Auw dat ziet er heel erg pijnlijk uit! Goed insmeren blijft de boodschap… En de ene huid is helaas al een stuk gevoeliger dan de andere.

 • Reply
  Axelle
  20 juni 2013 at 19:28

  heel handig !

 • Reply
  Jana
  20 juni 2013 at 19:36

  Ziet er pijnlijk uit, wel handige tips :D x

 • Reply
  vanessa
  20 juni 2013 at 20:10

  Leuke tips! Een verbrande huid kan verdomd veel pijn doen.

 • Reply
  Roxanne
  20 juni 2013 at 20:10

  Komkommer er op leggen om de brand er uit te trekken. Natuurlijk wel lastig als het je rug is ;)

 • Reply
  Josje
  20 juni 2013 at 23:47

  Lekker blijven smeren

 • Reply
  Ashleey
  21 juni 2013 at 07:15

  Heel handige tips ! :D

 • Reply
  Kiki
  21 juni 2013 at 14:16

  Komkommers en yoghurt werken ook heel goed!

 • Reply
  Kaylani
  21 juni 2013 at 21:44

  Aaah zo toepasselijk! Afgelopen weekend op Pinkpop had de zon me goed te pakken, ik was echt flink verbrand. Gelukkig met behulp van wat Calendula en aftersun is het weer weggetrokken. Maar ik vraag me wel 1 ding af. Ik vervel altijd ontzettend en het ziet er niet bepaald smakelijk uit.. Heb je daar ook tips tegen?

 • Laat een reactie achter