Wat te doen bij dode haarpunten?

Eens in de zoveel tijd kijk ik weer deprimerend naar mijn haarpuntjes. Ze zijn dood, gespleten en gewoon helemaal niet meer mooi. Alweer dode puntjes, waarom! Ik moet dus weer naar de kapper… Met andere woorden, al mijn gespaarde haar knippen ze er weer af… Vandaag vertel ik jullie hoe je je puntjes tip top kan verzorgen zodat je niet zoveel last meer hebt van dode haarpunten.

Voorkomen is beter dan genezen zeg ik altijd maar. Het begint dus allemaal bij een goede verzorging. Je begint al onder de douche, gebruik je bijvoorbeeld een speciale shampoo en conditioner met verzorgende oliën? Dit kan al heel erg veel schelen. Wat ook heel goed is voor je haar is het gebruik van een haarmasker. Zelf gebruik ik er twee keer in de week eentje. Dit geeft de gezondheid van je haar echt een boost en droogt de puntjes dus totaal niet uit. Zo zorg je er voor dat de punten goed gevoed zijn en dat de kans kleiner is tot breken.

De verzorging na het douchen is ook erg belangrijk. Ga niet als een gek je haar drogen, maar dep het voorzichtig droog. Daarna bruut je haar gaan kammen heeft ook geen zin. Gebruik bijvoorbeeld van te voren een olie of serum en verdeel dit over je puntjes, nu is je haar erg glad en kan je er gemakkelijk met de kam of borstel doorheen. Het is trouwens beter om een grove kam te gebruiken in plaats van een borstel. Omdat je haar nat is, is het erg breekbaar, zo richt je de minste schade aan.

Hitte is zeker niet goed voor je haar. Vermijd daarom als het kan zo vaak mogelijk de föhn, stijltang en krultang, dit doet namelijk echt iets goeds voor je puntjes. Wil je toch een stijltang of föhn gebruiken zorg dan dat je haar goed beschermd is door bijvoorbeeld een serum of een hiervoor speciaal bedoeld product, deze kan je tegenwoordig wel van elk merk vinden. Zelf ben ik erg tevreden over die van Syoss. Maar je kan je haar natuurlijk ook met de koude stand föhnen, dat zou echt een stuk schelen. En ga altijd met de haarrichting mee, zo sluiten je haarschubben.

Wees natuurlijk ook voorzichtig met je haar, verven, bleken, stijlen het is allemaal niet zo geweldig voor je haar. Verf je haar daarom niet te vaak en doe dit bijvoorbeeld met een verf waar zo weinig mogelijk schadelijke stoffen in zitten. Als je je haar eenmaal geverfd hebt en je toch je uitgroei wilt bijwerken, kies er dan voor om alleen de aanzet te verven en niet weer opnieuw je hele haar.

Wil je nog wat extra’s voor je haar doen? Dat kan, je kunt namelijk extra vitamine B pillen gaan slikken, dit is namelijk erg goed voor je haar. Door vitamine B word je haar minder breekbaar, gaat het glanzen, groeit het sneller en word het dikker. Vitamine B zit natuurlijk in genoeg voeding, maar je kan ze ook kopen bijvoorbeeld bij de drogisterij.

En is er echt geen redden meer aan is het enige wat je nog kan doen een bezoekje aan de kapper brengen. Geef dan wel aan dat je goed de dode laag eraf wilt hebben. Misschien gaat er dan wel iets te veel haar vanaf maar dan hou je wel alleen gezond haar over en daar kan je een stuk langer mee door dan nog met half dood haar waardoor je over een paar weken eigenlijk meteen weer naar de kapper zou moeten. Snijden is trouwens ook niet goed voor dode haarpunten, kies dus altijd voor knippen.

Heb jij wel eens last van dode haarpunten en wat doe jij daaraan?

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

 • Reply
  Sofie
  11 maart 2013 at 07:05

  Wat een goede tips! Gelukkig heb ik geen last van dode haarpunten :)

 • Reply
  Ingeborg
  11 maart 2013 at 07:07

  Handige tips! Ik gebruik meestal een masker, en anders zsm een afspraak met de kapster plannen! Haha

 • Reply
  Kelly caresse
  11 maart 2013 at 07:12

  Ik laat mijn haar iedere 6 weken knippen (puntjes en model knippen) en ik was mn haar om de dag met verzorgende shampoo en conditioner en daarna gaat er voor het fohnen een drupje biosilk in mmm!

 • Reply
  Jewelyz
  11 maart 2013 at 07:37

  Fijne tips!
  Als ik droge of dode haarpuntjes heb dan doe ik vaak een haarmasker in de puntjes, en laat dat een nachtje inwerken. De volgende dag je haar wassen en de puntjes zijn weer een stuk fijner en zachter!

 • Reply
  femketje
  11 maart 2013 at 08:20

  Ik zorg er voor dat ik ze op tijd knip en daarnaast goed verzorg en voedt :3

 • Reply
  Chantal
  11 maart 2013 at 08:36

  Erg handige tips!

 • Reply
  Kimberly
  11 maart 2013 at 08:53

  Handig artikel! Ik zorg altijd dat ik om de 6 weken ongeveer naar de kapper ga, en ik gebruik vaak haarmaskers, dat helpt ook wel

 • Reply
  Esther
  11 maart 2013 at 09:22

  Mijn haar was echt dood van al het verven, ik ben gewoon van lang haar naar super kort gegaan. En ik ga niet meer terug naar lang!

 • Reply
  Linda HJHV
  11 maart 2013 at 09:24

  Handig artikel! Ik heb nu ook veel dode haarpunten en moet eigenlijk echt naar de kapper, maar omdat ik het zo zonde vind stel ik het steeds maar uit. Eigenlijk ben ik ook niet zo heel voorzichtig met mijn haar, maar na het kappersbezoek (denk dat ik eind volgende week ga) zal ik je tips toepassen, zodat ik het volgende bezoek wat langer kan uitstellen.

 • Reply
  sanne
  11 maart 2013 at 09:26

  Handig stuk!

  Ik ben sinds kort over op een shampoo zonder SLS, en wat een verschil!
  Mijn puntjes zijn minder droog, mijn haar glanst meer en ik heb nog steeds geen dode puntjes.

  Ik gebruik haarmaskers ( diy van kokosmelk en een beetje citroensap) .
  en ik was mijn haar om de 3/4 dagen. Na het wassen wrijf ik een beetje kokosolie (of serum) in de haarpuntjes.

  Niet vergeten om straks ook weer goed te beschermen tegen de zon! :D

 • Reply
  Charlotte
  11 maart 2013 at 09:49

  Goede tips! Sinds ik beter ben gaan letten op welke producten ik gebruik, zijn mijn haarpunten veel minder snel gespleten.

 • Reply
  DennaMichelleD
  11 maart 2013 at 09:58

  Hele goede tips!

 • Reply
  whatevergivesjoy
  11 maart 2013 at 10:00

  leuke tips! ik ga denk ik wel eens vitamine B halen!

 • Reply
  Tugce
  11 maart 2013 at 10:12

  Handige tips. Moet zelf nodig naar de kapper…

 • Reply
  beamingbeauty
  11 maart 2013 at 10:16

  Handige tips! Ik laat zelf altijd om de 6 weken ongeveer gewoon de dode punten eraf knippen. Word wel weer eens tijd!

 • Reply
  chucky1012
  11 maart 2013 at 10:48

  Wat een goede tips! Vandaar dat ik mijn kapsel nu niet meer tang!

 • Reply
  Lin
  11 maart 2013 at 11:23

  Ik heb last van helemaal dood haar zelfs ;) Maar dat is mijn eigen stomme schuld door het te bleken. Helaas, pindakaas!

 • Reply
  Vera
  11 maart 2013 at 11:32

  Wat een handig tips! Ik heb een tijdje geleden de föhn en stijltang opgegeven en dat scheelt een hoop!

 • Reply
  beautyandtags
  11 maart 2013 at 12:29

  Bedankt voor je tips!

 • Reply
  beautycasebycaro
  11 maart 2013 at 13:22

  Ik neem me altijd voor regelmatig naar de kapper te gaan, maar steeds komt het er weer niet van en ben je weer 3 maanden verder hihi!

 • Reply
  edithmeijer
  11 maart 2013 at 13:46

  Handig artikel! Ik probeer elke 6 weken naar de kapper te gaan en elke week een haarmaskertje.

 • Reply
  Miranda
  11 maart 2013 at 13:46

  handige tips. Ik ga meestal 1 keer in de 3 maanden naar de kapper. Ik vind het wel een heel verschil naar welke kapper je gaat. De ene haalt echt het gene weg wat nodig is, maar vaak knippen ze meer af. Ik ga nu altijd naar een kapper die echt alleen mijn dode puntjes eraf knipt. En nu gaat er lang niet meer zo veel van mijn lengte af. Mijn puntjes heel droog , daarvoor gebruik ik een serum :D

 • Reply
  MelissaM
  11 maart 2013 at 14:35

  Goede tips! Ik ben al sinds oktober niet meer naar de kapper geweest, want ik wil het laten groeien. In april ga ik denk ik weer, dan laat ik weer even wat blonde plukjes verven en is m’n coupe weer in orde in de zomer ;-) Gelukkig is m’n haar (nog) niet dood aan de onderkant, maar ik ga er zeker wat aan doen als dit het geval zou zijn.

 • Reply
  Nina
  11 maart 2013 at 15:02

  Handig artikel. Ik stijl om de dag mijn haar, heeel slecht..

 • Reply
  BeautyFrique
  11 maart 2013 at 15:10

  Herkenbare tips.. Dat snijden slecht is voor je haar wist ik helemaal niet.. Ik moet ook nodig naar de kapper, maar wil het laten groeien.. Ik irriteer me al aardig aan de dooie puntjes. In april ga ik naar Kroatië toe en daar is mijn favoriete kapper, dus dan laat ik het weer knippen :).

 • Reply
  beautyjuf
  11 maart 2013 at 17:30

  Wat een ontzettend fijn artikel! Het komt als geroepen, want ik ben mijn haren aan ’t laten groeien en ik baal er van dat ik steeds dode puntjes moet knippen :-( Nog een tip: voordat je je haren gaat wassen, deze al borstelen. Zo zijn er al klitten uitgehaald die niet verergeren tijdens het wassen. Én, je haren ook voorzichtig wassen. Anders breken ze ook.

 • Reply
  Sophia
  11 maart 2013 at 17:31

  Wat een handige tips! Ik ben wel lief voor mijn haar en mijn haar slijt langzaam, yay :D

 • Reply
  xxxcharr
  11 maart 2013 at 17:38

  Fijne tips!
  Ik heb pas mijn haar geverfd en heb nu inderdaad wat uitgroei. Om alleen de aanzet te verven is een super tip! Ga ik zeker doen ^^

 • Reply
  Kelly
  11 maart 2013 at 17:52

  Ik knip ze er altijd af. Haha Verder goed verzorgen, elastiekjes zonder ijzer.

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  11 maart 2013 at 17:59

  Goed artikel Aranka! Ik kan je vertellen dat je haar chemisch laten stijlen (als een omgekeerd permanent) ook niet heel goed is voor je haar ;-) zeker niet als je hightlights heb zoals ik. Die blonde punten werden heel erg droog. Gelukkig zijn mijn highlights bijna uitgegroeid.. Ik ga slechts heel af en toe naar de kapper, en dan alleen om die punten eraf te laten halen.

 • Reply
  Jana
  11 maart 2013 at 17:59

  Heel handige tips :D x

 • Reply
  beautytalkblog
  11 maart 2013 at 18:58

  Ik verf mijn haar elke 8 weken en style het elke dag! Geen last van dode haarpuntjes, gelukkig! :)
  Eefje

 • Reply
  Anne Solveig
  11 maart 2013 at 19:28

  Handig tips Aranka!

 • Reply
  LounaBeauty
  11 maart 2013 at 21:59

  Handig lijstje meid. Goed beschreven :) Moet hooooognodig naar de kapper. hahahaaa

 • Reply
  Nannick
  11 maart 2013 at 23:05

  Ik stijl mijn haar elke dag en verf mijn haar elke maand rood en mijn haar heeft nooit dode puntjes. Ik hou van mijn haar :)

 • Reply
  Evelien
  15 maart 2013 at 19:46

  Ik heb regelmatig last van dode haarpunten. Even een paar dagen goed insmeren en het is zo verholpen :)

 • Reply
  noah
  29 oktober 2013 at 16:34

  ik hoop dat die haarmaskers gaan helpen en dode haar puntjes weg gaan want ik wordt wanhopig als ik straks weer naar de kapper moet!
  en ik wil toch wel 3/4 keer in de week mijn haar krullen :/

 • Reply
  An
  14 september 2014 at 20:50

  Wat ook helpt is niet steeds andere shampoo gebruiken of een paar keer alleen de conditioner gebruiken dus geen shampoo.

 • Reply
  kelly
  20 december 2014 at 23:52

  Handige tips alleen ben vorige week naar de kapper geweest, bij punten maar ik heb voor 2 jaar geleden lagen laten knippen dus mijn dode haar punten zitten ook gewoon midden in mijn haar coupe best wel heel vervelend..

 • Laat een reactie achter