Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat nou als het niet lukt?

De datum komt steeds dichterbij, 26 augustus is mijn laatste werkdag in loondienst. Bijna 9 jaar heb ik dan bij de Albert Heijn met veel plezier gewerkt. Ik heb een paar maanden geleden de keuze gemaakt om te stoppen met werken bij de Albert Heijn omdat het gewoon niet meer te combineren viel. Ik deed het uit plezier, het contact met de mensen, collega’s en haalde daar veel voldoening uit. Maar nu ga ik mijn droom achterna, mijzelf compleet focussen op mijn eigen onderneming, mijn blog en alles wat daarbij hoort. Ik vind het enorm spannend en vind het steeds spannender nu die datum wel heel erg dichtbij komt.

Foto door Ilsoo van Dijk 

Ik blog ondertussen alweer 7 jaar, daar heb ik ook even de hobbymatige jaren bij op geteld waarbij ik niet heel erg actief was en er helemaal niets mee verdiende en ook niets kreeg. Ik denk dat ik één van de weinige bloggers ben die het zo lang heeft volgehouden erbij te blijven werken. Waarom ik dat heb gedaan is simpel, ik vond het leuk en op mijn werk voelde ik me niet alleen en had contact met anderen. Thuis alleen zitten bloggen is soms best eenzaam en ik ben niet iemand die graag alleen is. Sterker nog, ik kan er eigenlijk helemaal niet goed tegen. Dus ik ben benieuwd hoe die lange dagen alleen thuis me straks gaan bevallen.

Financieel kan ik mijzelf prima bedruipen met wat ik verdien met mijn blog, de Albert Heijn heb al een tijdje niet meer nodig om te onderhouden. Het geld wat ik met de Albert Heijn verdiende gebruikte ik trouwens wel om te leven en vulde ik een klein beetje aan met mijn blog. De rest wat ik verdiende met mijn blog spaar ik eigenlijk op en doe ik grote en leuke uitgaven van. Zo hebben we ook dit huis kunnen kopen en dat soort dingen. Ik heb dan ook voor de zekerheid een spaarpotje opgebouwd dat als het mocht mislukken ik mezelf wel gewoon kan uitbetalen. Maar toch spoken er allemaal doem scenario’s door mijn hoofd dat het misschien wel helemaal niet gaat lukken.

Ik vind het spannend en doodeng, voor mezelf te gaan werken. Wat nou als mijn bezoekers mijn site niet meer leuk vinden, niet meer terug komen na de zomervakantie of het bloggen niet meer stand houdt. Verdien ik dan nog wel geld? Wat nou als adverteerders mij niet meer interessant genoeg vinden of helemaal hun budget terug trekken in de online wereld – wat steeds meer gebeurt -. Het zijn dingen die me aan het twijfelen brengen, want wat nou als het niet lukt? Heb ik dan voor niets mijn vaste baan opgezegd waar ik jaren met plezier heb gewerkt?

Maar in het leven moet je uitdagingen aangaan en kansen pakken en dat ga ik nu ook doen. Ik ga het gewoon doen, voor mijzelf werken en ik hoop dat ik het schip heel lang varende kan houden. En mocht het schip dan toch ooit stranden heb ik daar vrede mee. Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik weet wel dat ik niet mijn hele leven en zeker niet full-time bij de Albert Heijn zou willen werken. Ik zou dan sowieso op zoek gaan naar een andere baan, iets waarvoor ik geleerd heb of nog voor wil gaan leren. En ik denk dat er dan een mooi moment voor is.

Het is belangrijk in deze periode goed naar mijzelf te luisteren en realistisch naar mijn werk en toekomst te kijken. Verstandige beslissingen nemen is nodig en op tijd aan de bel trekken is een must. Ik ga het doen en ik vind het mega spannend, maar als ik naar alle succesverhalen om mij heen kijk wat betreft bloggen moet het voor mij toch ook weggelegd zijn en eigenlijk heb ik daar wel vertrouwen in, het gaat nu ook al jaren goed.

Mijn eerste twee weken als echte full-time ondernemer staan al volgepland. Ik heb twee hele toffe persreizen, ga heerlijk dineren met een tof merk en daarna ga ik naar Zuid-Afrika. Dingen die ik nooit had kunnen doen met een baan naast mijn onderneming. Ik ga er met volle teugen van genieten en ik ga er keihard voor werken, het is my time to shine! Weg met al die onzekerheden, maar ik vind het alsnog mega al niet giga spannend!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. Ik kan me voorstellen dat het ontzettend spannend is allemaal, maar het klinkt als een keuze waarbij je voor jezelf alles hebt overwogen en die je echt met je hart hebt gemaakt. Dan kan het al bijna niet anders dan helemaal goed komen :) Heel veel succes!

  2. Ik snap je onzekerheid. Maar ik bedenk altijd: NIETS in het leven is zeker, dat is het enige wat zeker is, haha. Dus doe gewoon waar je hart ligt; wat komt, dat komt. Zo heb ik zelf eigenlijk altijd geleefd. Je kunt toch niets veilig zetten. Toevallig ben ik gisteren gestopt met schrijven voor een groot platform. Ook na veel twijfel, want is dat niet zonde? Ik schrijf graag. Aan de andere kant: ik heb het 2 jaar mogen doen en die ervaring neemt niemand me meer af. Op mijn eigen blog kan ik schrijven wanneer ik wil en waarover ik wil. Ik hoef niet meer na te denken of te overleggen. En ok, ik verdien er dan niets meer mee, maar schrijven doe ik vooral uit passie en niet voor het geld. Dus ja, ik heb ook een grote stap gezet. Maar ik sta erachter. Het geeft rust. Ik wens je veel succes met het fulltime werken aan je blog!

  3. Wat een spannende stap Aranka! Wat gaaf dat je jouw eerste twee weken fulltime mag starten met zulke leuke samenwerkingen! Dat is iets waar ik alleen nog maar van kan dromen. Ik werk fulltime naast mijn blog (ook als schrijver) en dat vind ik ontzettend leuk, maar ik hoop ooit fulltime aan mijn blog te kunnen werken. <3 Ik wens je heel veel success met alles, maar dat komt vast wel goed! Genieten is het belangrijkst. <3 En wauw zuid-afrika lijkt me super mooi. Mijn verloofde en ik hebben daar naar gekeken voor onze eventuele huwelijksreisbestemming (we weten nog niet zo goed waar we heen willen haha). Maar heel veel plezier!! Xx

  4. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het allemaal spannend vind! Maar ik denk dat je het wel gaat redden. Ik vind je blog oprecht een van de tofste ‘grote blogs’ en ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Voor mijn gevoel ben ik jij lekker jezelf gebleven in tegenstelling tot de rest dus ik denk dat wanneer je zo doorgaat als nu het zeker wel goed gaat komen! Je hebt in ieder geval af toffe dingen op de planning staan, het is je gegund!

  5. Heel veel succes meid! Gaat vast goedkomen en als dat niet zo is, nou jammer dan. Dan heb je het geprobeerd. Dan komt er weer een nieuwe uitdaging (ander werk zoeken/studeren oid).

    Ik vind de uitspraak van pipi langkous altijd zo mooi: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!

  6. Het is inderdaad wel een stap, maar bedenk ook dat als het niet lukt, je altijd wel weer een baan kunt vinden. Ik denk altijd maar ‘als je wil werken is er altijd werk te vinden’, ook al is het niet het leukste. Ik volg je blog heel graag, omdat je op mij overkomt als gewoon normaal, niet perse dat perfecte online leventje en gewoon jezelf zijn. Als het niet goed gaat draai je er niet omheen, je artikelen en foto’s zijn leuk en je lijkt me gewoon een hele doodnormale en aardige meid :) Ik gun het je van harte en zal je gewoon blijven volgen!

  7. Wat een spannende uitdaging maar zeker een hele hele gave!! Ik denk dat je zeker ver gaat komen hoor, heb vertrouwen in jezelf. Succes en heel veel plezier.

  8. Hele moedige stap! En ook leuk om je nu volledig te kunnen focussen op je blog! Heel veel succes! Ik blijf met veel plezier je artikelen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *