Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat moet ik doen met mijn uitgroei?

Ongeveer een half jaar geleden liet ik mijn haar verven in drie verschillende tinten. Mijn haar had low- en highlights en mijn hele haarkleur werd ook onder handen genomen en iets donkerder geverfd dan dat ik van nature gehad. Alleen dit was in april en nu is de zomer zon over mijn haar heen geweest en is het behoorlijk wat lichter geworden, met het gevlog dat je behoorlijk goed een uitgroei ziet en eigenlijk weet ik gewoon niet wat ik ermee aan moet, verven is gewoon niet zo mijn ding en deze uitgroei is ook niet zo mijn ding, dus help!

Hier was het net geverfd, zoals je kan zien was het toch echt een stuk donkerder!

Ik was heel blij met mijn haar, het liep namelijk van donker over naar licht blond, zoals je kan zien op de foto (alleen toen was het nog wat donkerder). Het ziet er nog steeds wel leuk uit maar die uitgroei bevalt me gewoon niet zo.

Nu heb ik meerdere mensen gevraagd wat ik er nou mee moet doen, eigenlijk iedereen zegt dat ze de uitgroei wel mooi vinden staan (oké, het misstaat ook niet, maar het ziet er gewoon niet verzorgd uit) en zeggen dat de kleur wel mooi overloopt in mijn geverfde haarkleur.

Ze hebben natuurlijk wel gelijk, het loopt mooi ombre over maar toch denk ik als het nog wat meer gaat uitgroeien dat het er niet meer mooi uitziet. Ik weet het gewoon echt niet, en tegenwoordig is uitgroei toch hip?

Jullie denken nu vast, waarom verf je je haar niet gewoon weer opnieuw, nou dat kan wel maar hoe ik het dan zou willen is behoorlijk prijzig en ik heb gewoon geen zin om elke maand zoveel geld daaraan kwijt te zijn. Ik ben nog niet grijs (en hoop dat lang zo te houden) dus vind verven een beetje overbodig. Ik ben altijd wel van de highlights maar dat valt nooit zo op als je haar dan uitgroeit, een hele kleur valt natuurlijk wel op ;)

Dus ik heb jullie raad nodig, het gewoon laten uitgroeien, of toch een verf afspraak bij de kapper maken?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

30 reacties

 1. Ahw, moeilijk.. ik denk laten uitgroeien. Als je gaat verven krijg je later ook weer die uitgroei en dan twijfel je weer. Alhoewel jij het wel zelf moet weten, als je uitgroei écht afschuwelijk vind moet je het verven natuurlijk.. ik ben benieuwd wat je gaat doen.. hou je ons wel op de hoogte? hihi. ^^

 2. Misschien kun je het verven in je ‘eigen haarkleur’, dus in de kleur van de uitgroei. Dan is je haar weer helemaal 1 kleur, en heb je volgende keer geen last van die uitgroei :) Succes ermee (laat je ons wel weten wat het geworden is haha?)

 3. ik zeg uitgroeien.
  of misschien kun je een kleurshampoo gebruiken in je eigen haarkleur?
  geen idee of dit werkt maar dan is het iig geen echte verf(slecht voor je haar)
  en krijg je niet nogmaals last van uitgroei

 4. Ik vind jouw uitgroei ook echt wel meevallen, maar ik snap dat je eraan stoort. Toch zou ik het laten uitgroeien dan als ik jou was, dan krijg je nu misschien wel dat ombre effect, maar dat is juist helemaal in toch ;-)

 5. Ik vind het niet vreselijk storend hoor Aranka. Het is niet zo van ‘Oh dat meisje heeft uitgroei!’ Alles behalve dat. Wat ik zou doen is het verder laten uitgroeien, zodat je er echt helemaal vanaf bent. Als je er nu weer voor kiest je haar te laten verven, zit je over een paar maanden met hetzelfde probleem.

 6. Gewoon oplichten met blond-spul. Ik heb van Balea (DM in Duitsland) de shampoo en de oplichtende spray. Drie keer gebruiken en mijn haar was lichter. Er staat ook op de verpakking daar hoe je zit speciaal voor uitgroei kan gebruiken.

 7. Tgoh, ik zou het niet weten. Eigenlijk vind ik je uitgroei niet zo mis, het valt niet super hard op en zoals je zegt loopt het mooi over in de rest van je haar. Verder is kleuren inderdaad best prijzig en ben je bijna verplicht van iedere maand opnieuw te doen, dus ik zou het gewoon zo laten. :)

 8. Ik vind zelf dat je uitgroei niet heel storend is! Ik denk dat je het beter kan laten uitgroeien. Als je het opnieuw gaat verven moet je het later weer opnieuw verven of alsnog laten uitgroeien. Je zou de rest van je haar wel in de kleur van je eigen haarkleur kunnen laten verven, dan heb je je uitgroei ook meteen niet meer, toch?

 9. Je haar is ontzettend mooi, ik vind de kleur niet eens zo veel verschillen met je eigen haarkleur. Wat je zou kunnen doen: Highlights zetten, zodat je haarkleur mooi overloopt in je uitgroei. Als het uitgroeit ziet het er ook mooier uit, En hey! Uitgroei is hip! Volgende wat je zou kunnen doen is een donkere spoeling laten zetten bij de kapper. Deze is semi-permanent, dus als je hem er uit gewassen hebt na een 3 maanden.. dan is je uitgroei weer wat verder gezakt. en zul je minder goed zien dat het echt uitgroei is.. Ga niet zelf aan de slag met verfjes en spoelingen, want als je haar oranje is, heb je heeel veel spijt. Voor nu kun je je haar leuk opsteken, of van die donuts in je haar zetten. Suc6 met wat je gaat doen, nogmaals je hebt mooi haar. En ik vind de uitgroei totaal niet storend!

  Liefs Vivianne

 10. Kleurshampoo gebruiken als de uitgroei je stoort, goedkoop, minder schadelijk voor je haar (je kleurt het tenslotte niet permanent)en je verbergt er toch wat de uitgroei mee.

 11. Als je het er zelf neit verzorgd uit vindt zien, dan moet je het verven! Gewoon je eigen gevoel volgen, straks krijg je er spijt van. Ik vind het zoals het nu is ook wel heel leuk, enne Ombre hair wordt het helemaal deze herfst/winter toch :D!

 12. Ik heb precies hetzelfde probleem als jou , ik laat het nu maar lekker uitgroeien .
  Als mensen zeggen je heb uitgroei kan je altijd nog zeggen ; het is omver was een trend!? Haha xx

 13. Hoi Aranka,
  Ik vind je haar zo ook ontzettend mooi staan! Ik kan begrijpen dat je de uitgroei niet zo netjes vindt, maar het valt niet erg op. Wat ik zou doen is een paar highlights erdoor heen, in de lichtere kleur van je haar (de onderkant), zodat de uitgroei minder opvalt en het meer een geheel is, maar toch heel speels met donkere tinten (van oa je uitgroei) er doorheen!
  Ik ben erg benieuwd, succes ;-)
  Groetjes Mirjam

 14. Ik zou een paar lowlights laten zetten (in de kleur van ej uitgroei of ietsie pietsie donkerder) zodat het meer versmelt met je lichtere punten. Misschien is blauwshampoo ook nog een idee trouwens, want je lokken zijn vrij gelig nu!

  1. Oja en dus juist niet highlights want dan blijf je hetzelfde probleem houden (over 2 maand zie je dan weer donkere uitgroei!)

 15. Ik heb zo’n zelfde probleem, ik heb mn haar heel licht blond geverfd, nu wil ik dit niet elke maand opnieuw doen in verband met de uitgroei. Mn eigen haarkleur is donkerblond. Kan ik dan ook het beste iets donkerder highlights laten zetten? Zodet de uitgroei minder opvalt

 16. Je kan ook blond spray kopen en dat op je uitgroeisprayen, uitkammen en foinen. Dat een aantal dagen achter elkaar herhalen en het word lichter.
  Ik deed took altijd en s heelt geld en tijd om bij de kapper te zitten. Succes!

 17. Hooi, hier advies van een kapster :)

  Als je je echt stoort aan je uitgroei, maar niet alles wilt verven raad ik aan om high+lowlights te nemen. Zo loopt je uitgroei mooier over met de lengtes&punten. De nieuwe uitgroei van de high/low-lights is een stuk minder opvallend dan wat je nu hebt! Ik hoop dat je hier wat mee kunt ;)

  Groetjes christel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *