Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kun je allemaal doen tijdens een vakantie in Oostenrijk?

Wat kun je allemaal doen tijdens een vakantie in Oostenrijk?

Zet Oostenrijk hoog op je lijstje als het aankomt op vakantiebestemmingen. Dit land heeft je namelijk het gehele jaar door erg veel te bieden; in de zomer, maar ook in de winter. Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven valt? In dit artikel delen we onze tips.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wintersport

Veel mensen die aan Oostenrijk denken, denken meteen aan wintersport. En het land heeft zeker een heleboel te bieden aan wintersportliefhebbers. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen, het kan hier allemaal. Natuurlijk zoek je een mooi gebied uit: huur bijvoorbeeld een appartement Zell am See. Hier ga je ’s winters vanuit je vakantiewoning direct naar de piste toe. Super praktisch toch?! Ga verder na wat je belangrijk vindt in je keuze voor het verblijf. Wil je bijvoorbeeld ook in de buurt van een après-ski locatie zitten of zoek je juist liever wat meer rust op? Wat dat betreft heeft iedereen natuurlijk zijn eigen voorkeur.

Zomervakantie

In de winter is Oostenrijk dus een geliefde vakantiebestemming. Maar vergeet niet dat je in de zomer ook een heerlijke vakantie kunt hebben in dit land! Oostenrijk ziet er dan namelijk nog altijd prachtig uit. De gebieden die ’s winters zijn bedekt met een laag sneeuw, ogen ’s zomers als stralende groene natuuromgevingen. Bezoek Oostenrijk dan dus zeker nog eens. Je kunt de populaire gebieden uitkiezen, maar ook op zoek gaan naar de wat rustigere delen van het land. Door een huisje huren in Oostenrijk heb je een heleboel om uit te kiezen. Het is de ideale zomerse bestemming als je niet van een té warm klimaat houdt. Zo is het er ’s zomers gemiddeld maximaal zo’n 22 graden Celsius.

Wandelen

Dat relatief koele klimaat waar we het hierboven over hebben, maakt Oostenrijk een perfecte bestemming voor een actieve vakantie. In de winter, maar ook in de zomer. Zo kunnen wandelliefhebbers hier zeker hun hart ophalen. Wandel door de bergen als je een gevorderde wandelaar bent of kies een route uit door een wat vlakker gebied. Eigenlijk is ieder stukje van Oostenrijk weer mooi op z’n eigen manier. Bezoek je het land vaker? Dan kun je bijvoorbeeld steeds een ander natuurgebied opzoeken. Of blijf natuurlijk lekker hangen bij het gebied dat jij het fraaist vindt.

Meer sportieve activiteiten

Naast wandelen kun je natuurlijk aan nog meer sportieve activiteiten denken. Ga bijvoorbeeld fietsen door Oostenrijk. Let op, door de hoogteverschillen is het wel comfortabel om op bijvoorbeeld een mountainbike te rijden. Ook voor avonturiers valt hier genoeg te beleven, zoals parachutespringen. Maak je vakantie dus zo avontuurlijk als je zelf wenst!

Stad bezoeken

Hoewel we het hierboven vooral over de natuur hebben gehad, kun je in Oostenrijk ook zeker het stadsleven ontdekken. Alleen de culturele hoofdstad Wenen is natuurlijk al een bezoek waard. Maar je kunt ook afreizen naar Innsbruck, Salzburg, Graz, Linz of Klagenfurt. Bezoek de vele culturele activiteiten zoals opera of een uitvoering van een klassiek muziekstuk. Verder worden er een heleboel festivals en andere evenementen georganiseerd in het land en ook zeker in de stedelijke gebieden. Denk aan de kerstmarkten of aan de bierfestivals. Maar je kunt er ook gewoon struinen door de straten en van de prachtige architectuur genieten. Daar staat Oostenrijk immers tevens bekend om: denk maar eens aan het Schloss Schönbrunn, het zomerpaleis voor keizerin Sisi. Of ga uitgebreid ergens lunchen of dineren, ook dat hoort bij een vakantie natuurlijk!

Van sportieve tot culturele activiteiten: Oostenrijk heeft het allemaal. Dat maakt het dan ook zo’n veelzijdig land om te bezoeken. In ieder seizoen is het een mooi land, wat het land natuurlijk extra geliefd maakt onder de reizigers. En je bent er zo! Oostenrijk is immers relatief dichtbij, of je nu vliegt of met de auto gaat. Of probeer de trein om op je plek van bestemming te komen. Ook hierin heb je veel mogelijkheden.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *