Search
Close this search box.

Wat kan je allemaal doen met een wattenstaafje?

 photo Wattenstaafje_zpsab117d20.png

Ze liggen vast bij iedereen in de badkamer, het wattenstaafje! Iedereen maakt er wel eens zijn oren mee schoon of verwijdert er plaatselijk haar make-up er mee af. Maar je kan het wattenstaafje echt nog voor veel meer dingen gebruiken. Ik heb een leuk overzichtje voor jullie waar je deze handige stokjes allemaal voor kunt gebruiken!

Je kan er natuurlijk je oren mee schoonmaken zoals vast iedereen wel doet. Ook is het handig je oorschelp na het douchen mee schoon en droogte maken, want in al die inhammetjes kom je niet zo makkelijk

Iets uitgeschoten met de make-up? Geen enkel probleem, dip eventjes je wattenstaafje in de make-up remover en werk het netjes bij.

Nagels netjes lakken is altijd nog een opgave. Iets uitgeschoten, je hebt speciale puntige wattenstaafjes waarmee je makkelijk je nagellak kan corrigeren.

 photo Wattenstaafje1_zpsc071e239.png

Tegenwoordig heb je allemaal middeltjes voor puistjes die je plaatselijk aan moet brengen, dit kan heel gemakkelijk met en wattenstaafje!

Geen to go make-up remover doekjes of watjes meer? Dip beide kanten van het wattenstaafje even in de make-up remover en doe er aluminium folie omheen. Onderweg toch last van uitgelopen make-up, dan kan je het zo makkelijk bijwerken.

Lipstick niet helemaal netjes aangebracht? Corrigeer het eventjes met een wattenstaafje, deze neemt heel makkelijk het product op.

 photo Wattenstaafje3_zps5a29b958.png

Heb je wat vuil in je ooghoeken zitten maar wil je niet meteen je hele look verpesten, haal het er dan voorzichtig uit met een wattenstaafje.

Een wattenstaafje kan ook in nood dienen voor een make-up kwastje! Of een smudger! Je eyeliner kan je heel makkelijk vervagen met een wattenstaafje.

Maak er je sierraden eens mee schoon, een doek past vaak net niet in de kleine hoekjes, een wattenstaafje wel!

 photo Wattenstaafje4_zps6be06b4f.png

Wenkbrauwborsteltje weg? Breng dan met een wattenstaafje in wenkbrauwen in vorm en blend eventueel je wenkbrauw poeder of potlood uit.

Gebruik het wattenstaafje als een spateltje. Is je lievelingsproduct bijna op, met een wattenstaafje haal je echt de laatste restjes er uit!

Zit er wat in je neus wat niet zo prettig zit en heeft snuiten geen zin, probeer het er dan voorzichtig uit te halen met een wattenstaafje.

 photo Wattenstaafje2_zpsa8a3ea4d.png

Vind je het lastig oogcrème echt onder je ogen aan te brengen? Doe wat op een wattenstaafje en breng het dan makkelijk onder je ogen aan.

Wil je je nagelriemen verzorgen met bijvoorbeeld een olie maar zit het niet in zo een handige verpakking? Dip een wattenstaafje in de olie en breng het daarna aan op je nagelriemen en laat het intrekken.

Oja, en als snorretje zijn ze ook erg leuk!

 photo Wattenstaafje5_zps2b4a35bc.png

Zo zie je maar, zo zijn kleine dingen in de badkamer voor heel veel dingen goed! Waar gebruiken jullie allemaal wattenstaafjes voor? Ik ben erg benieuwd! Zelf gebruik ik hem het liefste natuurlijk voor mijn oren maar ook om make-up bij te werken en vuiltjes uit mijn ogen te halen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Haha, heerlijk die laatste foto! Ik zou ze eigenlijk eens wat vaker moeten gebruiken, ze staan bij ons in de badkamer dus ik gebruik ze nu alleen heel soms voor mijn nagellak maar er zijn inderdaad nog veel meer mogelijkheden.

 2. Ik gebruik ‘m indaad ook vaak om m’n eyeliner te vervagen als ik mijn RT kwastje daarvoor weer eens niet kan vinden (happens all the time)

 3. Wat een prachtige uitvinding is het toch! Ik gebruik ze dagelijks voor alle mascara-kwakjes die niet op juiste de plek komen (soms is dat zelfs op mijn neus, ssht).

 4. Ik gebruik wattenstaafjes als spatel zodat ik niet met mijn vinger in het potje moet.
  Ook gebruik ik die voor de mascara te corrigeren.

 5. Wat een handige tips haha! Ik gebruikt ze idd alleen voor mijn oren en om make-up te corrigeren! Oh, en soms om mijn lippenstift te verwijderen, terwijl de rest van mijn make-up nog prima zit ^^

 6. Hahaha die laatste foto maakt dit artikel echt tot een topper. Mag ik vragen waar je die speciale puntige wattenstaafjes koopt om je nagellak bij te werken? Die zouden bij mij wel eens heel goed van pas kunnen komen. :)

 7. Als je mascaravlekken hebt onder je ogen dan kun je een wattenstaafje in wat foundation dippen en het daarmee schoonmaken. Zo hoef je niet opnieuw je make-up aan te brengen daar.

 8. Wat een grappige foto! Ik gebruik ze om mijn oren schoon te maken & make-up of nagellak waarmee ik uitgeschoten ben, te verwijderen… Om restjes uit een potje te halen, daar had ik nog niet over nagedacht :)

 9. Een groot misverstand bij wattenstaafjes is dat je deze eigenlijk helemaal niet mag gebruiken om je oren mee schoon te maken. Dit staat ook op de meeste verpakkingen vermeld: niet in de gehoorgang steken!

 10. Wattenstaafjes moet je NOOIT in je oren doen. Dit kan leiden tot erge gehoorbeschadiging of zelfs doofheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *