Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is voor jou de ideale woonverzekering voor je huis?

Voor veel mensen is hun woning de grootste uitgave die ze ooit hebben gedaan. Vandaar dat het belangrijk is om deze woning goed te verzekeren. Je wilt namelijk niet dat er iets met je woning gebeurt waardoor je deze kwijtraakt. Toch gebeurt het helaas regelmatig dat mensen hun woning niet (voldoende) verzekeren waardoor ze diep in de financiële problemen terechtkomen wanneer er een keer brand uitbreekt, of wanneer ze te maken krijgen met forse lekkage. Om jou dit te besparen, zullen we in dit artikel laten zien hoe je een goede Univé woonverzekering voor je huis samenstelt. Je kunt dit namelijk eenvoudig zelf regelen. Het kost niet veel tijd en dat terwijl het je een wereld aan ellende bespaart.

Bron afbeelding: Shutterstock

Ben je verplicht een woonverzekering af te sluiten?

Misschien vraag je je af of je verplicht bent om een woonverzekering af te sluiten. Het antwoord is ‘nee’. Je hoeft niet een woonverzekering af te sluiten, maar er zijn bijna geen argumenten te noemen waarom je dit niet zou willen doen. Een verzekering kan je namelijk heel veel problemen besparen. Stel dat er een keer iets in je woning gebeurt waardoor je schade oploopt, dan is het maar de vraag of je in staat bent om alle schade te herstellen. Met een verzekering achter de hand heb je het vangnet dat je nodig hebt om dergelijke klappen op te vangen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede woonverzekering hebt. Wat je precies nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Heb je een huurhuis, dan heb je niet meer nodig dan enkel een inboedelverzekering. Heb je een koophuis, dan moet je zowel een inboedel- als een opstalverzekering afsluiten. We leggen beide opties nader voor je toe.

De inboedelverzekering om schade aan je spullen te herstellen

Zoals de naam ‘inboedelverzekering’ al aangeeft, kun je deze polis gebruiken om schade aan je spullen te herstellen. Deze schade kan op heel veel manieren ontstaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin de vlam in de pan geslagen is waardoor je keuken zwart van het roet is geworden. De nieuwe pannen en het vervangen van je voorraad, kun je uit je verzekering halen. Ook wanneer je een glas wijn over je tapijt laat vallen, kun je een beroep doen op je verzekering. Bij grote ongelukken is een verzekering onmisbaar; stel bijvoorbeeld dat je hele woning afbrandt, dan kun je je hele inboedel vervangen door een beroep op je verzekering te doen. Een andere reden om deze polis te nemen, is dat je ook gedekt bent tegen schade die je opgelopen hebt als gevolg van cybercrime. Cybercriminelen kunnen heel veel schade toebrengen en dan is het fijn dat je verzekering je kan helpen.

De opstalverzekering om de constructie van je huis te dekken

Wanneer je een huis gekocht hebt, heb je niet alleen een inboedel- maar ook een opstalverzekering nodig. Met deze polis kun je namelijk schade aan de structuur van je woning laten uitkeren. Dat betekent niet alleen dat je schade aan je huis zelf, maar ook schade aan bijvoorbeeld je zonnepanelen kunt laten uitkeren. Dat maakt deze polis ook heel interessant voor mensen die geld gestoken hebben in de verduurzaming van hun woning. Wil je je polis vandaag nog afsluiten, kijk dan even op de site van je verzekeraar. Hier kun je in een klik je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samen afsluiten. Je hebt dan met een paar muisklikken een hoop risico’s uit je leven gebannen. Dat geeft veel gemoedsrust.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *