Zoek
Sluit dit zoekvak.

Resveratrol, wat is het en waar is het goed voor?

Resveratrol, wat is het en waar is het goed voor?

Een supplement wat op dit moment ontzettend populair is, is resveratrol. Maar wat is het eigenlijk en waar is het goed voor? Je hoort dat het zou kunnen helpen bij het coronavirus, maar het ligt natuurlijk al veel langer in de schappen. Ik vertel jullie er graag meer over.

Resveratrol, wat is het?

Resveratrol is een plantaardige stof (polyfenol) dat in diverse plantensoorten voorkomt, maar vooral in de schil van rode druiven wordt gevonden. Het middel is gewoon te koop bij de drogisterijen en kan zonder recept aangeschaft worden. Aangeraden wordt maximaal 1x per dag een supplement in te nemen en het pas te gebruiken vanaf 18 jaar. Lees voor het gebruik altijd goed de bijsluiter door.

Waar is Resveratrol goed voor?

  • Het is een krachtig antioxidant . Het gaat de ophoping van vrije radicalen tegen waardoor je een betere weerstand opbouwt.
  • Het werkt goed in anti-age producten. De resveratrol pakt de vroegtijdige veroudering van onze lichaamsweefsels aan. Hierdoor wordt de huid minder slap en blijft het vol.
  • Ontstekingsremmende werking. Resveratrol is een natuurlijke ontstekingsremmer.
  • Je krijgt minder trek. Mocht je elke dag een reveratrol supplement slikken, dan kan het zomaar zijn dat je minder trek krijgt, resveratrol stilt namelijk de honger wat.

Het heeft dus nog al wat positieve werkingen. Of het ook echt voor Corona moet werken weet ik niet, daar zijn ook geen bewijzen voor. Maar het kan voor de rest ook geen kwaad dit supplement in te nemen, het heeft namelijk vele positieve werkingen.

Resveratrol kopen?

Je kunt resveratrol overal kopen, zoals bij de Kruidvat, Etos en Holland & Barrett. Je hebt het van duurdere merken en maar ook gewoon het huismerk. Het is maar net zoveel geld je wilt uitgeven of waar jij je prettig bij voelt. De meeste producten bevatten 50 tot 100 mg.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.