Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is de beste aftersun voor na het zonnen?

Wat is de beste after sun voor na het zonnen?

Heb je een tijdje in de zon gelegen of ben je verbrand? Dan is het lekker de huid daarna in te smeren met een aftersun, tenminste dat denken wij allemaal. Maar wat is nou eigenlijk het beste na het zonnen? Moet je altijd een aftersun gebruiken of kun je ook een ander middel gebruiken? In dit artikel zet ik de beste (vind ik) aftersun’s op een rijtje en deel ik tips voor middelen die je ook als een aftersun kunt gebruiken.

Moet je een aftersun gebruiken?

Na het zonnen voelt mijn huid vaak wat droog en trekkerig aan. Ben ik per ongeluk ook verbrand, dan voelt het ook erg warm. Je kunt daarvoor een aftersun gebruiken, maar vaak in de praktijk zijn deze niet heel erg anders dan een goede bodylotion. Je moet vooral goed opletten dat het een vochtinbrengende crème is en een kalmerende werking heeft. Heeft jouw bodylotion of ander middeltje dat? Dan kan je dat ook prima als aftersun gebruiken. Na het zonnen kun je dus ook prima andere producten gebruiken. Alleen een aftersun wordt vaak speciaal gemaakt met deze eigenschappen.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Pas op met menthol en alcohol

Het klinkt heel erg fijn, even de huid verkoelen met menthol of alcohol (als ingrediënt in een verzorgingsproduct), maar dit droogt de huid alleen maar meer uit. Het voelt wel even lekker verfrissend, maar voor de huid doet het niet veel goeds. Skip deze ingrediënten dus als dat kan.

Mijn favoriete aftersun producten

Natuurlijk zijn er ontzettend veel aftersun producten, maar door de jaren heen heb ik heel wat flessen opgemaakt op vakantie en thuis. Zelf ben ik groot fan van aftersun’s die een gel structuur hebben en die verrijkt zijn met aloë vera, dat is lekker verkoelend en trekt snel in. Dit zijn mijn favoriete producten:

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

No-Ad Aloë After Sun Lotion

Dit is echt mijn favoriete aftersun, de No-Ad Aloë After Sun Lotion en heb hier ook al heel wat flessen van opgemaakt. Het is een grote fles van 250 ml met daarin een gel verrijkt met aloë vera. Het voelt super verkoelend aan, trekt heel snel in en haalt de brand er een beetje uit. Ik vind hem erg prettig! Je kunt hem hier kopen.

Australian Gold Soothing Aloe Aftersun

Deze vind ik ook erg fijn, het is een grote fles waar je heel erg lang mee doet. De aftersun bevat onder andere Aloë Vera, groene thee extracten, Acacia extract, vitamine C, vitamine E en krachtige anti-oxidanten. Ik vind dit echt heerlijk om op mijn huid te smeren na het zonnen of een warme dag. Je koopt hem hier.

Yves Rocher Solaire Peau Parfaite

Yves Rocher Aftersun Milk

Kennen jullie van vroeger nog die potten aftersun van de Yves Rocher met daarin een blauwe gel? Ik wilde daar altijd zo graag mee ingesmeerd worden door mijn moeder. Vooral omdat ik de geur zo ontzettend lekker vind. Ik ging met dat verhaal een aantal jaar geleden naar de Yves Rocher en dat product hebben ze helaas niet meer, maar wel een aftersun met dezelfde geur. Deze aftersun ruikt echt heerlijk en is ook lekker verkoelend voor de huid. Aanrader.

Biodermal After Sun Gel

Biodermal is ook één van mijn favoriete merken als het om zonnebrand producten gaat. Voor het lichaam en voor het gezicht vind ik het fijne producten. Maar naast zonnebrand producten hebben ze ook een aantal aftersun producten en daarvan vind ik de Biodermal After Sun Gel het fijnst. Het is een fijne verkoelende gel die makkelijk uitsmeert en snel opgenomen wordt door de huid. De aftersun is verrijkt met verzachtende en kalmerende panthenol.

Naïf Natuurlijke Zonnebrand + After Sun

Naïf After Sun

Sinds kort heb ik deze Naïf aftersun en ik vind hem eigenlijk heel erg fijn. Het is een natuurlijke variant en dat bevalt mij wel (lees hier mijn review over de natuurlijke zonnebrand producten van Naïf). De aftersun zit in een kleine tube van 100 ml maar is wel erg prettig. Het heeft een gel structuur die erg lekker ruikt, snel intrekt en de huid kalmeert. Ik had afgelopen week last van een klein beetje verbrande schouders na het fietsen en toen heb ik deze gebruikt, erg prettig.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Super leuk artikel! Enige wat ik een beetje mis zijn advies prijzen bij de producten. Verder helemaal top, ik lees dit soort stukjes graag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *