Wat doe je dan naast het bloggen?

Wat doe je dan naast het bloggen?

Volgens mij weet iedereen wel dat ik heel graag blog, maar het is mijn baan niet. Tenminste zo zie ik het niet. Ik werk naast het bloggen of ik blog naast het werken, hoe je het wilt noemen. Maar goed, ik werk dus ook gewoon en dat doe ik echt met ontzettend veel plezier. Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn werk en geef antwoord op een aantal vragen die ik vaker voorbij heb zien komen over het werk en bloggen.

Wat doe je dan naast het bloggen?

Op mijn zestiende begon ik achter de kassa bij de Albert Heijn wat ik echt ontzettend leuk vond en vind. Ik ben een vrolijk en opgewekt iemand die eigenlijk altijd wel enthousiast is in de communicatie – tenminste, dat vind ik en dat wordt me gezegd -. Ik was goed in mijn kassawerk, maakte weinig fouten, was vrolijk en snel. Al snel mocht ik andere klusjes doen en zelfs af en toe achter de balie staan.

Ik gaf aan dat ik het steeds leuker vond achter de balie en mocht na wat opleiding een caissière B worden. Je begint bij ons als een caissière A, dan mag je alleen achter de kassa zitten en als je een caissière B bent mag je ook achter de servicebalie staan. Na dit een tijdje gedaan te hebben vond ik de uitdaging tot teamleider van de kassa ook wel iets. Na heel wat gesprekken, selecties, cursussen en ga zo maar door mag ik me nu ook twee jaar teamleider van de kassa afdeling – of hoe wij dat noemen teamleider verkoopafhandeling – noemen.

Per week werk ik ongeveer 15 tot 20 uur in de week en dat is perfect met mijn blog te combineren. Ik werk vooral in het weekend en in de avond zodat ik overdag met mijn blog aan de slag kan. Als teamleider ben ik vooral te vinden achter de servicebalie en ben eindverantwoordelijke. Je zorgt dat alles goed verloopt en je bent het aanspreekpunt voor de afdeling. En ik vind het echt heel erg leuk om te doen. En naast dat ik het leuk vind verdien ik er natuurlijk ook mijn geld mee.

Wat doe je dan naast het bloggen?

Maar vaak is de discussie, waarom stop je niet met werken? Of verdien je geen geld met je blog? Stoppen met werken, geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Ik heb het echt heel erg naar mijn zin op het werk en ik heb hele leuke collega’s waar ik heel goed mee kan opschieten. Elke dag alleen thuis zitten en alleen achter de computer zitten is niets voor mij. Ik wil kletsen, met mensen een praatje maken, iets voor mensen kunnen betekenen en het gewoon gezellig hebben. Hoe is het om een leuk team onder je te hebben en klanten weer met een tevreden lach de winkel uit te laten gaan. Nee, stoppen met werken is voor mij niet aan de orde. Ik vind het veel te leuk en voor die 15 tot 20 uur per week is het zeker geen last voor het bloggen.

Toch krijg ik vaak de vraag waarom ik nog werk, verdien ik dan geen geld met mijn blog? Ja, ik verdien geld met mijn blog. Ik verdien er ook erg leuk mee. Maar het is geen zeker inkomen, de ene maand kijk ik met twinkelende ogen naar mijn bankrekening en de andere maand heb ik niets. Ik kan er geen pijl op trekken en heb een hekel aan onzekerheid. Ik heb heel graag financiële zekerheid, ik wil graag weten waar ik aan toe ben. Ook heb ik best wel wat kosten aan mijn blog. Wat dacht je van hosting van bijna honderd euro in de maand. Een ritje naar Amsterdam is niet gratis en ik investeer graag in goede apparatuur en leuke nieuwe producten. Daarom leef ik van mijn Albert Heijn salaris en doe alle extra en leuke dingen met mijn blog. En natuurlijk ook lekker sparen, want dat gaat prima.

Wat doe je dan naast het bloggen?

Ja, naast het werk bloggen komt soms niet helemaal lekker uit en ik heb het druk. Maar je hoort mij niet klagen. Je klaagt toch ook niet over het feit dat je een andere hobby naast het werk uitoefent? Ik probeer er altijd zo veel mogelijk uit te halen en werk dan ook hard om naast het werken twee artikelen per dag online te krijgen. Nu werk ik natuurlijk veel meer omdat het vakantie is en ook overdag waardoor het soms wat lastig is, maar ach, gaat het een dagje niet, dan neem ik het mezelf niet kwalijk.

Zo nu weten jullie zo een beetje wat ik doe en dat ik daar druk mee bezig ben, maar vooral met veel plezier. Ik mag mijn handjes echt dicht knijpen dat ik deze twee leuke dingen met elkaar kan combineren en mijn geld mee mag verdienen. Dat maakt mij een gelukkig en vrolijk persoon. Mochten jullie nog vragen hebben, vraag ze gerust!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

45 reacties

 • Reply
  manon
  28 juli 2015 at 15:05

  Leuk om te lezen! En heel verstandig om ook een vast inkomen te houden! En inderdaad het is ook even wat anders dan achter de computer zitten.

 • Reply
  Denise
  28 juli 2015 at 15:09

  Wauw, ik vind het echt heel knap dat je naast je gewone werk bij de AH , 2 artikelen per dag online kan zetten!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  28 juli 2015 at 15:11

  Leuk om zo wat meer over je te weten te komen. Ik dacht alleen wel dat ik een jaar (of 2?) geleden op je blog las dat je fulltime wilde gaan bloggen.
  Liefs, Iris

  • Reply
   Aranka
   28 juli 2015 at 15:13

   Fulltime is toch 40 uur per week? Dat ben ik wel met mijn blog bezig. In mijn ‘vrije Albert Heijn’ uren ben ik alleen maar bezig met mijn blog. Dus dat bedoelde ik er toen denk ik mee :).

 • Reply
  Tamara
  28 juli 2015 at 15:20

  Leuk om zo’n artikel te lezen!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  28 juli 2015 at 15:33

  Leuk om te horen! Ik werk fulltime en vind het juist ook heel leuk om lekker onder de mensen te zijn en te kletsen. Mezelf heel de dag in me eentje opsluiten achter een laptop is ook zo niets voor mij! Al vind ik bloggen natuurlijk wel heel erg leuk!

 • Reply
  Danella
  28 juli 2015 at 15:39

  Echt leuk om te lezen en heel begrijpbaar dat je beide dingen leuk vindt om te doen en wil blijven doen. Ik werk zelf ook bij een supermarkt en vind dat ook erg leuk werk!

 • Reply
  Jenneke
  28 juli 2015 at 16:04

  Hoi Aranka! Waarom ben je niet gaan studeren?

  Groetjes, Jenneke

  • Reply
   Aranka
   28 juli 2015 at 16:08

   Ik heb ‘gestudeerd’. Ik heb de opleiding marketing en communicatie afgerond. En studeren is niets voor mij, het moet mij aan komen waaien en anders vind ik het al snel niets, haha.

 • Reply
  Mariska
  28 juli 2015 at 16:04

  Leuk artikel om te lezen en ik snap je heel goed. Ik zou wel graag meer willen verdienen met mijn blog en werk daar ook naartoe, maar verder werk ik dan fulltime bij een bedrijf. Minder werken zou ik op zich wel willen maar helemaal stoppen niet.

 • Reply
  Lesley
  28 juli 2015 at 16:16

  Leuk geschreven! De afwisseling lijkt me toch wel heel erg leuk ook. Je hebt op je werk veel contact met mensen in het echt terwijl je dat met je blog alleen online hebt :-)

 • Reply
  Desiree
  28 juli 2015 at 16:29

  Leuk om te lezen! Ik bewonder dat je zo gaat voor datgene wat voor jou belangrijk is! Datgene waar jij gelukkig van wordt. Je hebt groot gelijk! 20 uur per week werken en daarnaast full-time bloggen. Ik vind het knap! Bij het bloggen komt veel meer kijken dan de meesten zullen denken. You go girl! :-)

 • Reply
  Yvonne
  28 juli 2015 at 16:42

  Leuk om te lezen! Waarom zou je nog (of weer) gaan studeren als je erg blij bent met de baan die je nu hebt? Steeds meer hoogopgeleiden werken onder hun niveau. Niet zo verwonderlijk; niet iedereen kan nu eenmaal ‘ingenieur’ of ‘arts’ worden en winkelpersoneel of mensen die met hun handen werken heeft de maatschappij ook nodig! Een ’topbaan’ zit ‘m in de mate van het plezier dat je erin hebt, niet in de hoogte van je salaris. ;-)

 • Reply
  Catharina
  28 juli 2015 at 16:49

  Wat ontzettend fijn dat je twee dingen die je leuk vind kunt combineren, dat is goed om te horen (:

 • Reply
  Femke
  28 juli 2015 at 16:57

  Super leuk om te lezen, ook al wist ik dit natuurlijk al wel haha! Ik werk fulltime en blog daarnaast. Mijn blog bestaat pas 2 maanden, maar ik moet zeggen het is al bijna een fulltime job naast mijn ‘echte’ fulltime job. Maar het is nou eenmaal mijn hobby en ik vind het super leuk..dus dan doe je zoiets toch?! :-)!!

 • Reply
  chucky1012
  28 juli 2015 at 17:20

  Leuk artikel!
  Je hebt het erg druk met je vaste baan en met bloggen.
  Fijn dat je goed kan combineren.

 • Reply
  Manon
  28 juli 2015 at 17:33

  Ik vind het goed van je dat je blijft werken, dat zou ik zelf ook willen. Naast het bloggen ook nog werken voor een vast inkomen

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  28 juli 2015 at 17:38

  Leuk om te lezen! Ik kan me voorstellen als je echt voor events wordt uitgenodigd je soms een beetje moet puzzelen. Maar juist de combinatie van werken en bloggen is erg leuk!

 • Reply
  Suus
  28 juli 2015 at 18:24

  Ik vind het erg verstandig dat je ernaast ook nog blijft werken! Daarnaast, als jij he baan leuk vind, waarom zou je er dan inderdaad mee stoppen?! Gewoon lekker mee doorgaan :D

 • Reply
  Kelly
  28 juli 2015 at 18:38

  Ik vind het echt knap dat je zoveel plezier uit je werk haalt !

 • Reply
  Shaz
  28 juli 2015 at 19:17

  Echt fijn om te lezen dat je jouw werk en blog goed kunt combineren. Ik vind het echt knap van je dat je dagelijks 2 artikelen online weet te zetten zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Ik merk dat je nog steeds enthousiast bent over jouw hobby en dat zie je ook terug in de artikelen.

 • Reply
  Amy
  28 juli 2015 at 19:29

  Wat leuk om je zo enthousiast te horen over je werk! Mooi dat je dit zo goed kunt combineren met elkaar :)

 • Reply
  Eline
  28 juli 2015 at 19:44

  Leuk om te lezen, en een hele verstandige keuze, lijkt mij de ideale combinatie!

 • Reply
  Stephanie
  28 juli 2015 at 19:45

  Leuk om te lezen! Knap en goed dat je werkt naast het bloggen :)

 • Reply
  Jana
  28 juli 2015 at 19:56

  Leuk! Ik vind het wel tof dat je beide dingen graag doe en er dan ook geld mee verdient :D x

 • Reply
  Kirsten
  28 juli 2015 at 19:59

  Heel gaaf om te zien dat je ook zo goed op je plek zit bij AH. (: Goed hoor!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  28 juli 2015 at 20:55

  Wat leuk dat je hier ook eens over schrijft!

 • Reply
  Kashmira
  28 juli 2015 at 22:05

  Tof om te lezen! Jij bewijst dat het mogelijk is een kwalitatief goed blog te onderhouden en daarnaast ook voor andere belangrijke zaken te gaan. En je klaagt niet, maar ziet alleen het goeie er van in! Er zijn bloggers die daar een voorbeeld aan zouden kunnen nemen..

 • Reply
  Melissa
  28 juli 2015 at 22:07

  Helemaal gelijk! Waarom stoppen als je het al zo lang, zo naar je zin hebt?! Ik heb zelf ook altijd met veel plezier bij AH gewerkt. Het is een goede werkgever en de sfeer met collega’s was super gezellig!

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMUA
  28 juli 2015 at 22:15

  Wat leuk om te lezen!

  XO

 • Reply
  Mira
  28 juli 2015 at 22:28

  Leuk om te lezen dat je doet wat je gelukkig maakt!

 • Reply
  els
  28 juli 2015 at 22:43

  Hoi Aranka, ik vroeg me af of en wat je hebt gestudeerd? Ben ik erg benieuwd naar!

  • Reply
   Aranka
   28 juli 2015 at 23:02

   Ik heb mijn MBO4 marketing en communicatie diploma :). Daarna ben ik niet verder gegaan omdat ik een goede baan heb bij de Albert Heijn en wilde bloggen. Mocht ik later nog wat anders willen kan ik altijd nog terug de schoolbanken in. En bij de Albert Heijn kan ik intern ook mijn HBO diploma halen in de richting die ik op wil naast het bloggen. Dus keuzes genoeg voor de toekomst!

 • Reply
  Amelie
  29 juli 2015 at 00:16

  Goed dat je dit eens uitlegt. Knap hoe je het combineert!

 • Reply
  Dagmar
  29 juli 2015 at 09:56

  Echt knap hoe je alles combineert, super dat je het zo doet, mag je echt heel trots op zijn!

 • Reply
  Caitlyn
  29 juli 2015 at 10:07

  Leuk om te lezen, wat een combinatie. Lijkt m niet altijd even gemakkelijk :)
  xx

 • Reply
  Stephanie
  29 juli 2015 at 10:36

  Wat leuk om eens te lezen! Ik snap heel goed dat je naast je blog ook gewoon wilt werken! En wat omschrijf je het allemaal leuk en positief :)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  29 juli 2015 at 10:41

  Ik denk dat ik ook niet alleen zou kunnen bloggen. Je zit toch meestal alleen en voor een weekje vind ik dat erg leuk, maar anders zou ik waarschijnlijk toch voor een ‘shared’ bureau gaan

 • Reply
  Nicole
  29 juli 2015 at 11:27

  Heel erg goed artikel. Ik vind het juist leuk aan je dat je naast bloggen ook gewoon een normaal baantje hebt bij de Albert Heijn. Ik vind het ook leuk om te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt. Qua inkomen kan ik goed begrijpen wat je bedoeld. Het is niet echt fijn om zo een onzeker inkomen te hebben, zeker niet als je gewoon iedere maand rekeningen hebt die je moet betalen.

 • Reply
  Anna
  29 juli 2015 at 14:16

  Leuk dat je het zo leuk hebt bij de AH!

 • Reply
  Nynke
  29 juli 2015 at 14:45

  Dat je naast je blog nog een ‘gewone’ baan hebt, vind ik juist een van de leuke dingen aan deze blog. Klinkt misschien raar, maar net alsof je daardoor wat dichter bij je lezers staat zeg maar, haha.

 • Reply
  Rosalie
  29 juli 2015 at 21:40

  Wat goed van je dat je die 2 dingen kan combineren! Ik ben wel benieuwd naar hoe je dat allemaal plant. 2 artikelen per dag en dan nog werken, ik zou het niet kunnen!

  • Reply
   Aranka
   29 juli 2015 at 21:50

   Ik plan niet, haha. Dat kan ik helemaal niet, dus doe eigenlijk alles op de dag zelf of werk 1 dag vooruit

 • Reply
  Nicole
  29 juli 2015 at 22:42

  Wat leuk om te lezen! Goed van je dat je een balans tussen je werk en hobby kunt vinden & al helemaal mooi dat je er lekker mee verdiend!

 • Reply
  Linda
  9 augustus 2015 at 16:51

  Leuk om dit te lezen over jou :)

 • Laat een reactie achter