Search
Close this search box.

Wat als je twee grootste dromen opeens werkelijkheid worden, Dionne vertelt

Wat als je twee grootste dromen opeens werkelijkheid worden, Dionne vertelt

Wat als je dromen hebt maar daarvoor naar Spanje moet verhuizen? Klinkt best makkelijk, maar als je een vriend hebt waar je net een huis mee hebt gekocht is dat misschien niet de meest logische stap. Toch wilde Dionne haar dromen achterna en verhuist alleen naar Spanje om haar dromen werkelijkheid te laten worden, respect! Vandaag lezen jullie haar verhaal.

Wil jij ook je persoonlijke verhaal delen? Mail dan naar info[at]byaranka.nl

De knoop is doorgehakt: 2019 wordt het jaar waarin het gaat gebeuren. Ik gooi alle zekerheid overboord, laat mijn vriend waar ik nét voor het eerst een huis mee heb gekocht én al bijna 10 jaar een relatie mee heb, achter. Maar het komt goed. Vanbinnen ontplof ik van enthousiasme en blijheid. Ik kan niet wachten totdat het zover is.

Het is maart 2018. Samen met vriend ben ik een weekendje in Hamburg. Al langere tijd ben ik ‘op zoek’ naar een goed moment om er weer over te beginnen. En dat moment vind ik als we op een bankje in een park zitten. Er schijnt een waterig zonnetje door de dikke, grijze wolken. Ik begin met praten en kom niet meer stop. Ik ratel maar door, terwijl mijn vriend gehoorzaamt..

Spanje als tweede thuis

Mensen die mij kennen, weten het al langer; Spanje voelt voor mij als een tweede thuis. Soms denk ik weleens dat ik in het verkeerde land geboren ben. Vroeger ben ik samen met mijn ouders meerdere malen in Spanje op vakantie geweest, op de middelbare school volgde ik Spaans als extra taal en in 2012 besloot ik voor 6 weken naar Alicante te gaan om een taalcursus Spaans te volgen. Een ervaring om nooit te vergeten en iets wat ik iedereen kan aanraden.

Tijdens mijn taalreis is mijn vlammetje en dus liefde voor het land alleen maar aangewakkerd. Ik wilde helemaal niet naar huis, want Spanje voelde voor mij als thuis. De jaren volgden. Elk jaar ging ik minimaal één keer op vakantie naar Spanje. Nadat ik mijn HBO diploma had behaald, besloot ik rond te reizen door Spanje. In mijn eentje reisde ik van het noorden naar het zuiden met de trein. Wederom een topervaring. Eenmaal terug in Nederland, moest ik toch écht op zoek naar mijn eerste, echte volwassen baan. Ik had immers mijn HBO diploma op zak..

Serious business

Mijn eerste baan vond ik sneller dan gedacht. Binnen een maand had ik een fulltime baan bij een PR bureau. Wat was ik blij. Na mijn PR stage, vond de ik PR wereld reuze interessant en wilde ik niets liever dan mijzelf ontwikkelingen in deze branche. Maar niets is minder waar.. De eerste maanden vielen behoorlijk zwaar. Van een studie waarin ik alle vrijheid had naar een baan waar ik opeens minimaal 40 uur per week moest werken. Op kantoor. Afkicken kan ik je vertellen. Ook merkte ik dat ik de PR wereld eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Het is een keiharde wereld..

Eind 2016 kwam er via een recruiter een andere baan op mijn pad. Een baan als online marketeer bij een reclamebureau in hartje Amsterdam. Ik kwam opeens in een hele andere wereld terecht. Naast deze leuke baan, kreeg ik de meest leuke en liefste collega’s die ik maar kon wensen. De twee jaar die ik daar gewerkt heb, waren oprecht twee jaren met een gouden randje.

Van blog naar freelance bestaan

Naast mijn baan als online marketeer, ben ik zo’n vijf jaar geleden begonnen met mijn blog Diolifestyle. Gewoon voor de fun omdat ik het leuk vond om dagboeken bij te houden. Ondertussen is het uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf. Ik verdien een leuk zakcentje met mijn eigen blog, maar door mijn blog zijn er ook andere, toffe freelance opdrachten op mijn pad gekomen. Zo schrijf ik al bijna twee jaar blogs voor o.a. Relatieplanet. Vorig jaar besloot ik 36 uur te gaan werken, zodat ik meer tijd en energie kon steken in mijn freelance opdrachten, want ik merkte dat ik dit ontzettend tof vond en dat er veel groeipotentie inzat.

Een sprong in het diepe…

Ik kwam voor een groot dilemma te staan; ga ik door met mijn vast baan met de allerleukste collega’s of kies ik voor onzekerheid en ga ik voor mijzelf beginnen? Het was altijd al een grote droom om ooit voor mijzelf te beginnen, maar ik wilde eigenlijk niet mijn zekerheid overboord gooien en al helemaal niet mijn collega’s missen. Ik besloot mijn hart te volgen. Een paar weken geleden heb ik mijn baan opgezegd..

Of te wel vanaf 12 december 2018 zit mijn avontuur als online marketeer erop en ga ik 100% freelancen. De dag nadat ik mijn baan had opgezegd voelde ik mij heel leeg. Was dit wel slim? ‘Weet je wel wat je achterlaat?’ ‘Je collega’s ga je veel minder zien..’. Maar ik weet hoé graag ik dit wil. Onwijs spannend, maar jongens wat heb ik hier zin in! Officieel begin ik per 1 januari met ondernemen en freelancen, maar in december ga ik alvast aan de slag met het opzetten van een website, mijn C.V. updaten, doelen stellen en noem het maar op.

Om het plaatje compleet te maken; doordat ik ervoor gekozen heb om voor mijzelf te beginnen, opent het ook andere deuren. Letterlijk en figuurlijk. Zoals je in de titel kon lezen, ga ik niet één maar twee dromen waarmaken. Ik wil heel graag voor langere tijd naar Spanje gaan om daar te werken en te wonen. Omdat ik voor mijzelf ga beginnen en prima als digital nomad kan werken (online marketing en copywriting kun je overal ter wereld doen, zolang ik maar toegang heb tot wifi..), ga ik dus in 2019 ook deze droom waarmaken. Ik ga voor een aantal maanden naar Barcelona. Aaah!

Verhuizen naar Spanje én voor mijzelf beginnen

Nu het steeds dichterbij komt, moet ik mijzelf wel even knijpen. Holy shit, is dit echt? Oh YES! Mijn vriend en mijn huis (dûh) blijven achter in Nederland, maar ik ga niet aan de andere kant van de wereld wonen, dus dat komt goed. In Nederland hebben we ook heel erg ons eigen leven en ben ik vaak weg met vriendinnen of op vakantie met vriendinnen.

Je begrijpt dat ik nu al veel plezier beleef aan alle voorpret, maar ondertussen moet er ook gewerkt worden. Want ja, voor jezelf beginnen, betekent ook dat er de 25ste niet meer automatisch elke maand geld gestort wordt door een lieftallige werkgever. Werk aan de winkel dus.

2019, bring it on! Dit wordt een jaar vol avontuur, nieuwe uitdagingen en uit mijn comfortzone, maar ik weet zeker dat het een top jaar word en ik geen spijt krijg van deze keuze.

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Op mijn blog diolifestyle en Instagram vertel ik alles over mijn avonturen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. wauw wat een stap :D ik wens je heel veel su6!!een eigen toko is zo opgezet maar opstarten en laten draaien gaat niet altijd van een lije dakje maar gaat goed komen zo te lezen want de spirit zit er zeker in!!

  2. Succes in je twee dromen! Je hebt de spirit al, dus dat komt wel goed ;) Ik ben nu zo benieuwd naar het vervolg van dit verhaal dat ik zeker je blog vanaf nu ga volgen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *