Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat als je droom toch niet jouw droom is?

Wat als je droom toch niet jouw droom is?

In augustus stopte ik met werken bij de Albert Heijn om mijn droom te verwezenlijken, fulltime blogger worden! Ik stak er al ontzettend veel tijd in, maar ik werkte ook nog heel wat uren in de week bij een baas. Ik vond het een moeilijke keuze, maar had er ontzettend veel zin in. De afgelopen tijd vertelde ik jullie al dat ik het best moeilijk vond om zzp-er te zijn. Met de vrijheid kan ik moeilijk omgaan en ik mis ontzettend het hebben van collega’s.

Ik werk nu ongeveer een half jaar thuis en ik vind het heerlijk, maar ook weer helemaal niet. Ik vind het fantastisch dat ik de hele dag de tijd aan mijzelf heb. Maar aan de andere kant heb ik mij deze afgelopen maanden nog nooit zo nutteloos gevoeld. Ik mis het hebben van de druk en iemand die bij wijze van spreke in mijn nek hijgt en zegt wanneer iets af moet. Het hebben van structuur is bij mij ver te zoeken. Je hebt mensen die dat van nature hebben, ik heb dat van nature helemaal niet en doe eigenlijk maar wat. Ik ben aan het werk, maar ik ben ook lekker met vrienden in de stad te vinden.

In dat half jaar tijd is mij wel duidelijk geworden dat deze droom die ik voor ogen had wellicht toch niet helemaal míjn droom is. Ik bedoel, waarschijnlijk dromen er veel van zo een luilekkerleven wat ik nu heb, maar toch maakt het mij niet helemaal gelukkig. Het is eenzaam, best saai thuis en ik mis een beetje de uitdaging. En het is best moeilijk dat toe te geven dat het toch niet helemaal is wat je er van gehoopt had, nee dat is best lastig.

Maar ik geef het open en eerlijk toe, dit is denk ik niet het leven waarvan ik had gehoopt dat het het zou zijn. Ik mis het hebben van een baan, ik mis de gezelligheid van collega’s en het contact hebben met andere mensen (en dan niet via de e-mail of telefoon), ik mis de uitdaging die een baan je geeft en ik mis het doen wat iemand ander je opdraagt. En daarom ga ik vanaf deze week weer aan het werk.

Een keuze die niet iedereen had gemaakt denk ik, want financieel is het ook helemaal niet nodig. Maar voor mijzelf is het wel nodig. Ik ga parttime werken in de e-commerce en ga krijg een functie waarvan ik gelukkig wordt, ik mag namelijk allemaal dingen doen ik die leuk vind (over het algemeen dan, er zijn altijd dingen die niet leuk zijn ;)). Ik ga flexibel twee werkdagen in de week werken zodat ik mijn baan goed kan combineren met mijn blog, want dat wil ik natuurlijk nog steeds blijven doen.

Hetgeen waarom ik ook gestopt was met werken is dat ik amper tijd met Danny had. Bij de Albert Heijn werkte ik vaak in de avonden en het weekend, hier draai ik gewoon kantoor uren dus ben gewoon ’s avonds en in het weekend vrij dus dat is ook positief. En het is iets wat bij mij past en waar ik ook voor ‘geleerd’ heb en in stage gelopen heb dus dat is hartstikke leuk.

Heeft dat gevolgen voor de site? Ja en nee. Misschien hadden jullie het al gemerkt maar vanaf begin 2018 staat er maar één artikel per dag online. Voordat deze baan in zicht was wilde ik al naar één artikel per dag toe. Dat gaf mij meer rust en ik merk dat er ook niet echt de behoefte toe was twee artikelen per dag te lezen. Op sommige dagen komen er wel twee artikelen online als de nieuwswaarde niet heel groot is maar ik het wel leuk vind om te delen, maar dat zal niet standaard zijn.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik vind het super spannend om weer aan de slag te gaan bij een werkgever, maar ik denk wel dat het iets is wat ik nodig heb en de functie en het bedrijf is ook echt iets wat bij mij past dus zal heel anders zijn dan bij de Albert Heijn. Ik blijf gewoon bloggen maar ik denk dat ik gelukkiger ga worden met een mooie combinatie van beiden. Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat er dus vanaf nu maar één artikel online komt. En wens me succes morgen op mijn eerste werkdag!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

49 reacties

 1. Ah, heel goed! Kan me voorstellen dat je hier veel gelukkiger van gaat worden. Dacht al dat het niet lang ging duren ;) Knap dat je de knoop hebt doorgehakt! Heel veel succes. X

 2. Wat goed en knap dat je gewoon durft toe te geven dag het toch niet helemaal je van het is! En wat fijn dat je iets hebt gevonden waar je hopelijk de uitdaging in terug vindt én dat je goed kunt combineren. Dit gaat je vast en zeker lukken, succes!

 3. Ik vind dit echt een dapper artikel en vind dat je je gevoelens goed verwoord hebt! Ik wil je heel veel succes wensen, dat is je gegund!

 4. Super goed dat je dit deelt. Ik werk ook parttime naast mijn blog en dit bevalt goed. Je hebt dan nog steeds genoeg tijd voor je blog maar kunt jezelf ook af en toe vrij geven :-)

 5. Wat goed dat je het geprobeerd hebt! Heel veel succes morgen op je eerste nieuwe werkdag ☺️ Een nieuwe uitdaging super spannend, maar ook zo leuk!

 6. Heel sterk van je dat je dit durft toe te geven aan jezelf. Kan er helemaal in komen. Veel succes met de nieuwe job ! Hopelijk vind je je draai !

 7. Wat goed dat je die beslissing hebt genomen! Ik snap het helemaal, dat fulltime ZZP-er zijn niets voor je is. Ik zou het ook niet kunnen. Vind het veel te gezellig met collega’s om me heen en die structuur heb ik ook nodig. Wat leuk dat je iets gevonden hebt wat bij je past, en 2 dagen in de week is toch de ideale combi met je blog! Veel succes en vooral plezier op je ‘eerste’ werkdag!

 8. Jammer dat het toch niet helemaal is zoals je dacht, maar super goed dat je het hebt geprobeerd! En nu stappen hebt ondernomen om het toch weer wat leuker voor jezelf te maken. Heel veel succes met je nieuwe baan!

 9. Topper ben je! Wat goed dat je hier zo goed over na hebt gedacht en je intuïtie/hart hebt gevolgd! Wens je veel succes en plezier toe!

 10. Ik snap je helemaal, ik zou ook heel erg collega’s missen! (Werk parttime op kantoor en parttime voor mezelf) Knappe keuze, goed dat je dit zo hebt durven beslissen!

 11. Wat tof dat je hier zo eerlijk over bent! Ik denk dat ik precies hetzelfde zou hebben, ben ook niet bepaald een gestructureerd persoon. Veel succes en plezier met je nieuwe baan! X

 12. Fijn dat je nu wel je draai hebt gevonden! Ik zat hier ook al over na te denken of ik helemaal op mijn eigen wil werken later of toch maar half om half. Dit geeft mij aardig inzicht erover :)

 13. Ik reageer eigenlijk nooit, maar in het kader van #keepingitreal, vind ik het echt heel erg tof dat je dit deelt en gaat doen. Heel veel plezier en succes bij je nieuwe baan. Ik hoop dat het je brengt wat je zoekt!

 14. als ik de keuze had om alleen voor mijzelf te werken had ik dat voor niets ingeruild, maar ik ben dan ook meer een loner in life haha XD heel veel succes met je nieuwe werk en ben benieuwd naar al je nieuwe ervaringen met alles :)

 15. Goed dat je het in ieder geval geprobeerd hebt. Nu weet je dat je niet uit het ZZP-hout gesneden bent ;-) En zoals je het nu doet is het goed met elkaar te combineren. Top! Ik herken er overigens helemaal niets van. Ik ben juist heel gedisciplineerd en mis in geen geval mijn collega’s en al helemaal niet het gehijg in mijn nek. Dat al lezend, daar krijg ik het Spaans benauwd van, haha. Niet dat het makkelijk is om jezelf te bedruipen, maar ik zou echt niet anders meer willen.

 16. Dappere keuze! Hopelijk bevalt de nieuw uitdaging goed :)! Kan het me goed voorstellen dat je dat miste ook, klinkt leuk een luilekkeleven maar soms wil je gewoon wat meer!

 17. Ik snap dat helemaal, al ben ik zelf thuis om totaal andere, medische, redenen en ook hier is het grootste gemis het contact met collega’s en het gevoel iets te betekenen…op één of andere manier, hoe goed je je dagen ook opvult, voel je je thuis toch nuttelozer en eenzamer dan wanneer op een klassiekere werkplek…veel plezier in je nieuwe baan en kijk uit naar je volgende blogs!

 18. Heel goed dat je het gewoon geprobeerd hebt! Anders was het altijd een ‘wat als’ dingetje gebleven. Fijn dat je weer een baan hebt gevonden en ik hoop dat je het daar heel erg naar je zin gaat krijgen.

 19. Wat goed en sterk van je dat je hieraan toegeeft en gewoon weer aan de slag gaat voor een werkgever! Ik hoop voor dat je hier de ideale combinatie in vind je dit dan uiteindelijk toch je droom is!

 20. Wat heerlijk dat je iets hebt gevonden wat je wel gelukkig maakt! Heel fijn ook dat je nu meer tijd samen kan doorbrengen dan bij je vorige baan. Veel succes! :)

 21. Wat goed daar je naar je hart luistert en natuurlijk super dat je een leuke baan gevonden hebt. Veel plezier en succes Aranka!

 22. Ik kan me dit heel goed voorstellen! Het zou ook niets voor mij zijn om fulltime te bloggen, lijkt me idd nogal eenzaam op den duur. Goed dat je de stap voor jezelf hebt genomen in weer ergens aan de slag te gaan! Het leven kan altijd anders lopen.
  Veel succes met je nieuwe baan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *