Wat als je droom toch niet jouw droom is?

Wat als je droom toch niet jouw droom is?

In augustus stopte ik met werken bij de Albert Heijn om mijn droom te verwezenlijken, fulltime blogger worden! Ik stak er al ontzettend veel tijd in, maar ik werkte ook nog heel wat uren in de week bij een baas. Ik vond het een moeilijke keuze, maar had er ontzettend veel zin in. De afgelopen tijd vertelde ik jullie al dat ik het best moeilijk vond om zzp-er te zijn. Met de vrijheid kan ik moeilijk omgaan en ik mis ontzettend het hebben van collega’s.

Ik werk nu ongeveer een half jaar thuis en ik vind het heerlijk, maar ook weer helemaal niet. Ik vind het fantastisch dat ik de hele dag de tijd aan mijzelf heb. Maar aan de andere kant heb ik mij deze afgelopen maanden nog nooit zo nutteloos gevoeld. Ik mis het hebben van de druk en iemand die bij wijze van spreke in mijn nek hijgt en zegt wanneer iets af moet. Het hebben van structuur is bij mij ver te zoeken. Je hebt mensen die dat van nature hebben, ik heb dat van nature helemaal niet en doe eigenlijk maar wat. Ik ben aan het werk, maar ik ben ook lekker met vrienden in de stad te vinden.

In dat half jaar tijd is mij wel duidelijk geworden dat deze droom die ik voor ogen had wellicht toch niet helemaal míjn droom is. Ik bedoel, waarschijnlijk dromen er veel van zo een luilekkerleven wat ik nu heb, maar toch maakt het mij niet helemaal gelukkig. Het is eenzaam, best saai thuis en ik mis een beetje de uitdaging. En het is best moeilijk dat toe te geven dat het toch niet helemaal is wat je er van gehoopt had, nee dat is best lastig.

Maar ik geef het open en eerlijk toe, dit is denk ik niet het leven waarvan ik had gehoopt dat het het zou zijn. Ik mis het hebben van een baan, ik mis de gezelligheid van collega’s en het contact hebben met andere mensen (en dan niet via de e-mail of telefoon), ik mis de uitdaging die een baan je geeft en ik mis het doen wat iemand ander je opdraagt. En daarom ga ik vanaf deze week weer aan het werk.

Een keuze die niet iedereen had gemaakt denk ik, want financieel is het ook helemaal niet nodig. Maar voor mijzelf is het wel nodig. Ik ga parttime werken in de e-commerce en ga krijg een functie waarvan ik gelukkig wordt, ik mag namelijk allemaal dingen doen ik die leuk vind (over het algemeen dan, er zijn altijd dingen die niet leuk zijn ;)). Ik ga flexibel twee werkdagen in de week werken zodat ik mijn baan goed kan combineren met mijn blog, want dat wil ik natuurlijk nog steeds blijven doen.

Hetgeen waarom ik ook gestopt was met werken is dat ik amper tijd met Danny had. Bij de Albert Heijn werkte ik vaak in de avonden en het weekend, hier draai ik gewoon kantoor uren dus ben gewoon ’s avonds en in het weekend vrij dus dat is ook positief. En het is iets wat bij mij past en waar ik ook voor ‘geleerd’ heb en in stage gelopen heb dus dat is hartstikke leuk.

Heeft dat gevolgen voor de site? Ja en nee. Misschien hadden jullie het al gemerkt maar vanaf begin 2018 staat er maar één artikel per dag online. Voordat deze baan in zicht was wilde ik al naar één artikel per dag toe. Dat gaf mij meer rust en ik merk dat er ook niet echt de behoefte toe was twee artikelen per dag te lezen. Op sommige dagen komen er wel twee artikelen online als de nieuwswaarde niet heel groot is maar ik het wel leuk vind om te delen, maar dat zal niet standaard zijn.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik vind het super spannend om weer aan de slag te gaan bij een werkgever, maar ik denk wel dat het iets is wat ik nodig heb en de functie en het bedrijf is ook echt iets wat bij mij past dus zal heel anders zijn dan bij de Albert Heijn. Ik blijf gewoon bloggen maar ik denk dat ik gelukkiger ga worden met een mooie combinatie van beiden. Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat er dus vanaf nu maar één artikel online komt. En wens me succes morgen op mijn eerste werkdag!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

49 reacties

 • Reply
  chucky1012
  16 januari 2018 at 06:13

  Gefeliciteerd en heel veel succes!

  Xoxo

 • Reply
  Chylene
  16 januari 2018 at 06:39

  Heel veel succes en goed en knap dat je dit zo hebt kunnen waarnemen en toegeven!

 • Reply
  Eke
  16 januari 2018 at 06:41

  Wat stoer dat je jezelf zo goed kent dat je deze stap maakt! Heel veel plezier met je nieuwe baan!

 • Reply
  Evelien
  16 januari 2018 at 06:45

  Wat goed Aranka! Ik denk dat ik precies hetzelfde zou hebben als ik fulltime zzp’er zou zijn. Succes bij je nieuwe werkgever!

 • Reply
  Kelly
  16 januari 2018 at 07:04

  Heel veel plezier en succes! Een goede keuze als dit beter bij je past!

 • Reply
  Charlotte
  16 januari 2018 at 07:10

  Ah, heel goed! Kan me voorstellen dat je hier veel gelukkiger van gaat worden. Dacht al dat het niet lang ging duren ;) Knap dat je de knoop hebt doorgehakt! Heel veel succes. X

 • Reply
  Anne
  16 januari 2018 at 07:15

  Van harte gefeliciteerd! Heel veel plezier en succes.

 • Reply
  Fleur
  16 januari 2018 at 07:26

  Wat goed en knap dat je gewoon durft toe te geven dag het toch niet helemaal je van het is! En wat fijn dat je iets hebt gevonden waar je hopelijk de uitdaging in terug vindt én dat je goed kunt combineren. Dit gaat je vast en zeker lukken, succes!

 • Reply
  Amber
  16 januari 2018 at 07:34

  Ik vind dit echt een dapper artikel en vind dat je je gevoelens goed verwoord hebt! Ik wil je heel veel succes wensen, dat is je gegund!

 • Reply
  Greet
  16 januari 2018 at 07:59

  Super goed dat je dit deelt. Ik werk ook parttime naast mijn blog en dit bevalt goed. Je hebt dan nog steeds genoeg tijd voor je blog maar kunt jezelf ook af en toe vrij geven :-)

 • Reply
  Simone
  16 januari 2018 at 08:13

  Gefeliciteerd en heel veel succes met je nieuwe baan. Heel goed dat je hier zo open over bent, vind dat heel knap!

 • Reply
  Annabel de Ruiter
  16 januari 2018 at 08:15

  Wat goed dat je het geprobeerd hebt! Heel veel succes morgen op je eerste nieuwe werkdag ☺️ Een nieuwe uitdaging super spannend, maar ook zo leuk!

 • Reply
  msevairene
  16 januari 2018 at 08:24

  Heel sterk van je dat je dit durft toe te geven aan jezelf. Kan er helemaal in komen. Veel succes met de nieuwe job ! Hopelijk vind je je draai !

 • Reply
  Lucette
  16 januari 2018 at 08:43

  Heel veel succes met je nieuwe baan!!

 • Reply
  Cindy Helmich
  16 januari 2018 at 08:47

  Wat een dapper besluit! En wat goed inderdaad dat je hier heel open over bent. Succes met je nieuwe baan! Hopelijk is dit een goede combi voor je, een parttime baan, en je blog.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  16 januari 2018 at 08:49

  Wat goed dat je die beslissing hebt genomen! Ik snap het helemaal, dat fulltime ZZP-er zijn niets voor je is. Ik zou het ook niet kunnen. Vind het veel te gezellig met collega’s om me heen en die structuur heb ik ook nodig. Wat leuk dat je iets gevonden hebt wat bij je past, en 2 dagen in de week is toch de ideale combi met je blog! Veel succes en vooral plezier op je ‘eerste’ werkdag!

 • Reply
  Nathalie
  16 januari 2018 at 09:00

  Ik vind het een heel dapper besluit van je! Heel veel succes met je nieuwe baan, dat komt zeker weten goed!

 • Reply
  Ann Ages Gracefully
  16 januari 2018 at 09:35

  Heel goed van je hoor en heel erg veel success in je nieuwe job! Go for it!

 • Reply
  marjolean
  16 januari 2018 at 09:42

  Jammer dat het toch niet helemaal is zoals je dacht, maar super goed dat je het hebt geprobeerd! En nu stappen hebt ondernomen om het toch weer wat leuker voor jezelf te maken. Heel veel succes met je nieuwe baan!

 • Reply
  Rachel
  16 januari 2018 at 09:52

  gefeliciteerd en heel veel su6 en een topper dat je het zo open en bloot deelt en toegeeft :D

 • Reply
  R
  16 januari 2018 at 10:14

  Topper ben je! Wat goed dat je hier zo goed over na hebt gedacht en je intuïtie/hart hebt gevolgd! Wens je veel succes en plezier toe!

 • Reply
  Madelon
  16 januari 2018 at 10:14

  Ik snap je helemaal, ik zou ook heel erg collega’s missen! (Werk parttime op kantoor en parttime voor mezelf) Knappe keuze, goed dat je dit zo hebt durven beslissen!

 • Reply
  Marjoleine
  16 januari 2018 at 10:23

  Wat tof dat je hier zo eerlijk over bent! Ik denk dat ik precies hetzelfde zou hebben, ben ook niet bepaald een gestructureerd persoon. Veel succes en plezier met je nieuwe baan! X

 • Reply
  Dana
  16 januari 2018 at 10:49

  Fijn dat je nu wel je draai hebt gevonden! Ik zat hier ook al over na te denken of ik helemaal op mijn eigen wil werken later of toch maar half om half. Dit geeft mij aardig inzicht erover :)

 • Reply
  Lenneke
  16 januari 2018 at 10:52

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar in het kader van #keepingitreal, vind ik het echt heel erg tof dat je dit deelt en gaat doen. Heel veel plezier en succes bij je nieuwe baan. Ik hoop dat het je brengt wat je zoekt!

 • Reply
  Levende Loes
  16 januari 2018 at 11:17

  Ontzettend knap dat je dit zo open vertelt! Ik denk dat dit een hele goede keuze voor jou persoonlijk gaat zijn, knap dat je deze stap ook durft te zetten.

 • Reply
  femketje
  16 januari 2018 at 11:30

  als ik de keuze had om alleen voor mijzelf te werken had ik dat voor niets ingeruild, maar ik ben dan ook meer een loner in life haha XD heel veel succes met je nieuwe werk en ben benieuwd naar al je nieuwe ervaringen met alles :)

 • Reply
  Elise
  16 januari 2018 at 11:31

  Knap hoor! En je doet iets wat je gelukkig maakt en dan kan je in mijn ogen alleen maar de juiste keuze maken! Succes!

 • Reply
  mvds0906
  16 januari 2018 at 11:47

  naar je eigen gevoel luisteren en kiezen wat goed voor je voelt :) zo ben je er wel achter gekomen wat je wilt

 • Reply
  Suzanne
  16 januari 2018 at 11:52

  Goed dat je naar je eigen gevoel luistert. Veel succes met je nieuwe baan!

 • Reply
  Esmée - 4Mama
  16 januari 2018 at 12:02

  Goed dat je het in ieder geval geprobeerd hebt. Nu weet je dat je niet uit het ZZP-hout gesneden bent ;-) En zoals je het nu doet is het goed met elkaar te combineren. Top! Ik herken er overigens helemaal niets van. Ik ben juist heel gedisciplineerd en mis in geen geval mijn collega’s en al helemaal niet het gehijg in mijn nek. Dat al lezend, daar krijg ik het Spaans benauwd van, haha. Niet dat het makkelijk is om jezelf te bedruipen, maar ik zou echt niet anders meer willen.

 • Reply
  Tea
  16 januari 2018 at 12:14

  Dappere keuze! Hopelijk bevalt de nieuw uitdaging goed :)! Kan het me goed voorstellen dat je dat miste ook, klinkt leuk een luilekkeleven maar soms wil je gewoon wat meer!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  16 januari 2018 at 12:19

  Wat ontzettend knap! Succes! X

 • Reply
  alittlebitofingrid
  16 januari 2018 at 12:25

  Ik snap dat helemaal, al ben ik zelf thuis om totaal andere, medische, redenen en ook hier is het grootste gemis het contact met collega’s en het gevoel iets te betekenen…op één of andere manier, hoe goed je je dagen ook opvult, voel je je thuis toch nuttelozer en eenzamer dan wanneer op een klassiekere werkplek…veel plezier in je nieuwe baan en kijk uit naar je volgende blogs!

 • Reply
  Chantal
  16 januari 2018 at 12:26

  Hele goede beslissing denk ik! Veel succes!

 • Reply
  Liset
  16 januari 2018 at 12:32

  Heel goed dat je het gewoon geprobeerd hebt! Anders was het altijd een ‘wat als’ dingetje gebleven. Fijn dat je weer een baan hebt gevonden en ik hoop dat je het daar heel erg naar je zin gaat krijgen.

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  16 januari 2018 at 12:54

  Wat goed en sterk van je dat je hieraan toegeeft en gewoon weer aan de slag gaat voor een werkgever! Ik hoop voor dat je hier de ideale combinatie in vind je dit dan uiteindelijk toch je droom is!

 • Reply
  Elke
  16 januari 2018 at 15:39

  Ik vind het enorm knap dat je hierover zo open bent! Ik wens je hele veel succes!

 • Reply
  Zoeve
  16 januari 2018 at 15:59

  Wat ontzettend stoer van je. Altijd luisteren naar jezelf. Heel veel succes met je nieuwe baan.

 • Reply
  Kelly
  16 januari 2018 at 17:01

  Wat heerlijk dat je iets hebt gevonden wat je wel gelukkig maakt! Heel fijn ook dat je nu meer tijd samen kan doorbrengen dan bij je vorige baan. Veel succes! :)

 • Reply
  Lonneke
  16 januari 2018 at 19:47

  Als je het niet probeert weet je het ook niet! Tof dat je nu weer een baan hebt gevonden die bij jou past!! Succes!!!

 • Reply
  Ilvy Lodewijks
  16 januari 2018 at 19:52

  Wat goed daar je naar je hart luistert en natuurlijk super dat je een leuke baan gevonden hebt. Veel plezier en succes Aranka!

 • Reply
  Aarti
  16 januari 2018 at 23:28

  Succes met je nieuwe baan

 • Reply
  Joan
  17 januari 2018 at 11:32

  gefeliciteerd met je baan !
  fijne dag

 • Reply
  Enita
  17 januari 2018 at 16:25

  Stoer dat je er voor kiest weer voor een baas te gaan werken. Gefeliciteerd

 • Reply
  Ilonka
  17 januari 2018 at 19:15

  Succes bij je nieuwe baan! Ik zou collega’s, aanspraak, structuur en druk ook gigantisch missen

 • Reply
  Melissa
  18 januari 2018 at 12:31

  Ik kan me dit heel goed voorstellen! Het zou ook niets voor mij zijn om fulltime te bloggen, lijkt me idd nogal eenzaam op den duur. Goed dat je de stap voor jezelf hebt genomen in weer ergens aan de slag te gaan! Het leven kan altijd anders lopen.
  Veel succes met je nieuwe baan!

 • Reply
  Wendy (B)
  23 januari 2018 at 14:10

  Succes!
  Als je iets niet probeert, weet je niet of het werkt.

 • Reply
  Jessica J.
  25 januari 2018 at 09:31

  Goed dat je hier zo open over bent. Als je het niet probeert, weet je het niet. Veel succes, Aranka!

 • Laat een reactie achter