Was ik maar 1x per maand een jongen…

Ik wens het elke maand weer, was ik maar een jongen voor een week. Jullie weten vast wel waar ik het over heb, ongesteld. Echt ik háát het, elke maand lig ik weer ziek in mijn bed. En niks leek te helpen tot dat ik een ongeveer wondermiddeltje van de dokter kreeg en het nu een stuk beter te verdragen is. Eindelijk weer eens een artikel en vandaag vertel ik jullie dus hoe je met deze rot periode om kan gaan, want ik verdoem die periode gewoon en het liefst kom ik mijn bed helemaal niet meer mijn bed uit maar met deze tips is het een stuk verdragelijker!

Verzorging
Je mag je dan wel niet lekker voelen het liefst lekker in je pyjama door het huis heen slonzen, maar dit werkt echt niet. Douche je lekker schoon zodat je weer een lekker fris gevoel krijgt. Als je het fijn vind kan je je ook wassen met een speciale zeep voor je vagina. Maar zorg gewoon dat je er fris en fruitig bij loopt, zo voel je je ook meteen een stuk beter!

Denk aan jezelf!
Je moet jezelf wel een beetje verwennen in deze tijd, snak je echt naar een reep chocolade, koop die dan gewoon en eet hem lekker in je warme bed op met een lekkere warme kruik erbij. Zet een film aan en kijk die in je bed of op de bank met een lekker dekentje over je heen, want door de warmte word die buikpijn ook echt een stuk minder.

Oppassen met stress
Als je ongesteld bent ben je erg vatbaar voor emoties, ga deze dan dus ook zeker uit de weg. Bemoei je niet met een ruzie of ga het conflict in deze periode niet aan met een ander persoon, want misschien reageer je wel heel erg anders dan dat je eigenlijk wou doen, oppassen dus!

Welk hygiëne product vind je het fijnst?
Gebruik je maandverband of tampons of gewoon allebei? Als je wat jonger bent vinden meisjes het altijd eng om tampons te gebruiken en dat snap ik natuurlijk wel. Maar ik vind tampons zoveel fijner dan maandverband. Je voelt het niet zitten, je voelt het bloed niet lopen en je kan er mee zwemmen douchen en ga zo maar door. Verder vind ik het maandverband van Liberesse echt het aller fijnst, deze neemt snel alles op en heeft een fijne vorm.

Normaal doen
Je kent de smoesjes wel, ik ga niet gymen want ik ben ongesteld. Ik heb geen zin want ik ben ongesteld. Ik gebruikte ze vroeger altijd. Maar als je stil zit en helemaal niks doet ga je je alleen nog maar slechter voelen. Beweging is echt heel erg goed voor je. Ik ben er een keer gezellig op uit geweest toen ik de vorige dag nog te creperen van de  pijn in bed lag en me de volgende dag net zo slecht voelde, maar ging er wel lekker op uit. En raad wat, toen ik onderweg was had ik helemaal nergens meer last van! Beweging en afleiding is echt ontzettend goed voor je.

Medicatie
Je kan er zoals mij dus echt ziek van worden, maar wat doe je dan? Je hebt speciale pillen van Aleve, namelijk Feminax, die werken echt goed maar veel beter dan 2 asprientjes zijn ze niet, alleen maar een heel stuk duurder. En dan heb je nog natuurlijk de voorbehoedsmiddelen. Ik ben ook aan de pil omdat ik ontzettend ziek was van mijn ongesteldheid. Ik had toen een lichte pil gekregen maar hier zaten ook echt nadelen aan. Ik kreeg er enorme vreetbuien door en ben dus 10 kilo aangekomen. Dus denk er wel goed over na als je aan de pil begint wat voor een gevolgen het kan hebben. Alleen ik heb die 10 kilo er maar voor over omdat ik echt niet meer kan functioneren als ik ongesteld ben. Ook slik ik de pil bijna altijd door. En dit is gewoon veilig en heeft geen risico’s.

Hopelijk kunnen jullie wat met deze tips en word het een stukje meer verdraagbaarder. Of zijn jullie lucky girls en hebben jullie nergens last van?

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  charile
  19 november 2011 at 12:12

  Leuk artikel! Ik zit in die periode vaak ook niet lekker in mijn vel, maar ben gelukkig niet super ziek. Ik ken mensen die liggen meer dan een week ziek op bed. Misschien komt het ook wel omdat ik de pil slik :)
  x

 • Reply
  Moniek
  19 november 2011 at 12:16

  Ik was ook altijd vreselijk ziek als ik ongesteld was, echt zo erg! Een week lang ontzettend veel pijn -pijnstillers hielpen nauwelijks-, overgeven, niet kunnen eten, hoofdpijn, noem maar op. Maar sinds ik de pil slik heb ik gelukkig geen last meer, alleen nog wat buikpijn.

 • Reply
  Cariena
  19 november 2011 at 12:20

  Ik zat er laatst nog over te klagen “was ik maar 1x per maand, voor 4 à 5 daagjes een jongen!”

 • Reply
  lieke
  19 november 2011 at 12:50

  ik word er niet echt ziek van, maar ben het wel een hele week lang en dan ook nog is best wel heftig.

 • Reply
  Paola
  19 november 2011 at 12:55

  Leuk artikel! Ik zit op dit moment aan een dikke chocolade muffin en dat mag! Ik ben namelijk ongesteld

 • Reply
  Miranda
  19 november 2011 at 12:57

  Leuk artikel. Ik gebruikte altijd menstruatie tabletten, je kon ze gewoon kopen bij de drogist. Ik had veel verschillende tabletten geprobeerd, maar niets hielp zo goed. En nu zijn ze uit het assortiment , echt ontzettend balen. Meestal gebruik ik wel wat voor de pijn, ik heb namelijk echt ontzettend last van buikpijn en word hierdoor ook misselijk. Een kruik helpt bij mij ook altijd erg goed, maar zo snel gebruik ik dat niet in de zomer.

 • Reply
  Evelien
  19 november 2011 at 12:57

  Ik ken het. Ik slik ook de pil, maar kan absoluut niet doorslikken, omdat ik dan mega buikpijn krijg. Zo nu en dan wordt ik ook ‘ineens’ ongesteld, terwijl ik de pil slik, als ik net twee weken geleden ongesteld ben geweest en 2 weken later het weer moet worden. Drama!

 • Reply
  Sabine
  19 november 2011 at 13:10

  Ik krijg al-tijd last van mijn rug en natuurlijk stemmingswisselingen. Gelukkig slik ik al jaren de pil en sla ik het altijd één of twee keer tussentijds over. Elke maand ongesteld moeten worden vind ik zo’n onzin ;)

  Overigens ben ik het nu ook altijd maar drie dagen ofzo, ideaal! :)

 • Reply
  Jessica
  19 november 2011 at 13:50

  Toen ik de pil een tijdje nam, ging het steeds beter: ik had véél minder last van buikpijn, het duurde minder lang,…
  Maar nu, na meer dan 2,5 jaar is mijn pil niet meer sterk genoeg. Nu lig ik steeds op de eerste dag van mijn regels gewoon ziek te creperen. Ik ben zelfs bijna een keer flauwgevallen van de pijn.
  En beweging en dergelijke hielp niet.
  Misschien toch maar eens informeren naar een sterkere pil want dit hou ik echt niet uit.

 • Reply
  Chantal
  19 november 2011 at 16:46

  Sinds ik de pil slik voel ik helemaal niets meer van de maandelijkse periode, heer-lijk! Voor die tijd ging ik ook altijd helemaal stuk van de buik- en rugpijn, was ik bloedchagarijnig, had ik continue honger en zat helemaal onder de pukkels. Ugh!

 • Reply
  DalaLuz
  19 november 2011 at 16:59

  Niet echt mijn meest favoriete tijd van het jaar. Flink knuffelen met een warme kruik en zo nu en dan even uithuilen. En een ibuprofen of wat op de kwaadste dagen.

 • Reply
  kirst
  19 november 2011 at 19:16

  goed artikel maar bedenk ook dat er meiden/vrouwen zijn die soms wenste dat het goed zat met hun menstuatie. Dus…. ontdanks dat het rot is 1 keer per maand is het ook fijn als het “goed zit” met je vrouwelijke maandelijkse periode ;-) Liefs.

 • Reply
  Laura
  19 november 2011 at 20:55

  Ik heb eigenlijk bijna nooit last van humeur of buikpijn enzovoort.x

 • Reply
  Priscilla
  19 november 2011 at 21:03

  Ik haat het! De pijn is nu meestal wel wat minder dan vroeger, maar nu heb ik weer extra veel bloedverlies :(

 • Reply
  clarissa
  20 november 2011 at 13:39

  Heb het laatst met een vriendin uitgerekend en we kwamen op
  10 jaar. 10 jaar van je leven heb je hier last van pffff

 • Reply
  LottedeJ
  20 november 2011 at 15:19

  Vreselijk he, ik wens deze week ook weer dat ik een jongen was. Maar helaas… Ik moet wel zeggen dat ik het een stukje minder erg vind sinds ik Aleve Feminax heb ontdekt, echt een fijne pijnstiller voor die periode!

 • Reply
  Lisanne
  20 november 2011 at 16:55

  Handig artikel! Ik ben ook 1x in de maand ziek, niet zo fijn nee ;-$

 • Reply
  Paulien
  21 november 2011 at 17:37

  Wat ben ik blij dat ik nog niet ongesteld ben !

 • Reply
  Charlotte
  22 november 2011 at 00:26

  Inderdaad, soms wens ik ook dat ik een jongetje ben… :/

 • Reply
  justin
  24 december 2011 at 19:52

  ik droom er van om 1x per maand een meisje te zijn jullie klagen erover nou jullie weten niet hoe het is om een jongen te zijn kon ik maar met 1 van jullie ruilen

 • Laat een reactie achter