Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Sinds ik het fenomeen sushi restaurant ken ben ik geregeld daar te vinden. Waar ik eerst een beetje huiverig was voor de bijgerechten kan ik er nu alleen maar van smullen. Zo leerde ik wakame (zeewier) en edamame boontjes kennen. Blijkbaar verkopen ze dat ook gewoon vers in de supermarkt en maakte ik een heerlijke en gezonde salade voor thuis.

Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Volgen jullie mij al op Instagram?

Wat heb je nodig?

  • wakame
  • edamame boontjes
  • blikje tonijn
  • komkommer
  • sojasaus
  • sesamzaadjes
Wakame salade met tonijn en edameboontjes

De salade maken is eigenlijk niet echt een recept op zich, je moet alleen even weten wat je er in moet doet. Je snijdt de komkommer in stukjes en voor de foto heb ik ze aan de zijkant gelegd, maar ze kunnen er ook prima doorheen. Verdeel de wakame (bij de visboer te koop of in het visschap bij de supermarkt), edamame boontjes en tonijn ook over het schaaltje. Doe er vervolgens wat sojasaus en sesamzaad overheen en klaar is je heerlijke salade.

Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Ik had echt nooit gedacht dat ik zo gek zou zijn op zeewier (wat wakame is), maar het is zo ontzettend lekker! De combinatie met komkommer, edamame boontjes en tonijn maakt het helemaal af en brengt me helemaal in de sushi sferen, maar dan gewoon lekker thuis. En misschien ook niet geheel onbelangrijk, deze salade is ook nog eens ontzettend gezond! Eet smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  • Reply
    Kelly
    27 februari 2019 at 16:50

    Ik eet zelf geen vis, maar ik denk dat dit met pulled chicken ook erg lekker is! Ziet er goed uit :)

  • Reply
    Sanne
    27 februari 2019 at 17:20

    Leuk recept!

  • Reply
    chucky1012
    27 februari 2019 at 19:51

    Het ziet er lekker en zeer gezond uit ??
    Ik hou van vis.
    Omega 3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals in vis en walnoten. De visolie vetzuren EPA en DHA vind je bijvoorbeeld veel in vette vis zoals haring, zalm en sardientjes. De Gezondheidsraad raadt aan minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst voor vette vis als zalm, haring, makreel en ansjovis te kiezen.
    Goed voor huid, kapsel, botten en spieren….
    Beschermt ook tegen hart en vaatziekten…

  • Reply
    Jessica J.
    28 februari 2019 at 08:48

    Edamame blijft zo lekker! Bij de Aziatische supermarkt koop ik geregeld een zak diepgevroren edamame ín de peul (ontdooi ik dan als voorgerecht wanneer we sushi bestellen) en losse boontjes voor bv. in een wokgerechtje of als topping. Zó lekker en véél goedkoper dan die kleine potjes! Van zeewier ben ik minder fan, maar m’n vriend bestelt het vaak als bijgerechtje als we sushi gaan eten. Ik vind dat krokante wel fijn voor een paar hapjes. ?

  • Reply
    Bianca
    28 februari 2019 at 17:16

    Echt zo lekker en ook nog eens super makkelijk om te maken x

  • Reply
    Beautyjuf
    1 maart 2019 at 16:57

    Oehh, dit gerecht ziet er heerlijk uit! Thnx voor de inspiratie!

  • Laat een reactie achter