Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Sinds ik het fenomeen sushi restaurant ken ben ik geregeld daar te vinden. Waar ik eerst een beetje huiverig was voor de bijgerechten kan ik er nu alleen maar van smullen. Zo leerde ik wakame (zeewier) en edamame boontjes kennen. Blijkbaar verkopen ze dat ook gewoon vers in de supermarkt en maakte ik een heerlijke en gezonde salade voor thuis.

Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Volgen jullie mij al op Instagram?

Wat heb je nodig?

 • wakame
 • edamame boontjes
 • blikje tonijn
 • komkommer
 • sojasaus
 • sesamzaadjes
Wakame salade met tonijn en edameboontjes

De salade maken is eigenlijk niet echt een recept op zich, je moet alleen even weten wat je er in moet doet. Je snijdt de komkommer in stukjes en voor de foto heb ik ze aan de zijkant gelegd, maar ze kunnen er ook prima doorheen. Verdeel de wakame (bij de visboer te koop of in het visschap bij de supermarkt), edamame boontjes en tonijn ook over het schaaltje. Doe er vervolgens wat sojasaus en sesamzaad overheen en klaar is je heerlijke salade.

Wakame salade met tonijn en edamame boontjes

Ik had echt nooit gedacht dat ik zo gek zou zijn op zeewier (wat wakame is), maar het is zo ontzettend lekker! De combinatie met komkommer, edamame boontjes en tonijn maakt het helemaal af en brengt me helemaal in de sushi sferen, maar dan gewoon lekker thuis. En misschien ook niet geheel onbelangrijk, deze salade is ook nog eens ontzettend gezond! Eet smakelijk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Het ziet er lekker en zeer gezond uit ??
  Ik hou van vis.
  Omega 3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals in vis en walnoten. De visolie vetzuren EPA en DHA vind je bijvoorbeeld veel in vette vis zoals haring, zalm en sardientjes. De Gezondheidsraad raadt aan minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst voor vette vis als zalm, haring, makreel en ansjovis te kiezen.
  Goed voor huid, kapsel, botten en spieren….
  Beschermt ook tegen hart en vaatziekten…

 2. Edamame blijft zo lekker! Bij de Aziatische supermarkt koop ik geregeld een zak diepgevroren edamame ín de peul (ontdooi ik dan als voorgerecht wanneer we sushi bestellen) en losse boontjes voor bv. in een wokgerechtje of als topping. Zó lekker en véél goedkoper dan die kleine potjes! Van zeewier ben ik minder fan, maar m’n vriend bestelt het vaak als bijgerechtje als we sushi gaan eten. Ik vind dat krokante wel fijn voor een paar hapjes. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *