Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Waarom word je sneller bruin met een olie?

Wanneer de zon er is, willen we allemaal (tenminste, de meeste mensen) zo snel mogelijk een lekker kleurtje krijgen. Iedereen ligt tegenwoordig te bakken in Haarlemmerbruin. Als je echt snel een kleurtje wilt krijgen weet eigenlijk iedereen wel dat je een tanning oil moet gebruiken. Alleen waarom zorgt een olie er eigenlijk voor dat je sneller bruin wordt? Ik leg je uit waarom je sneller bruin wordt door het gebruik van een olie en ik raad je mijn favoriete oliën aan!

Bron afbeelding: Shutterstock

Sneller bruin worden met een olie

Het gebruik van (zonnebrand)olie tijdens het zonnen kan ervoor zorgen dat je sneller bruin wordt door een aantal redenen:

  1. Verhoogde warmte: Oliën hebben een hogere warmtegeleiding dan de huid, waardoor ze de warmte van de zon beter kunnen vasthouden. Dit verhoogt de temperatuur van de huid, wat op zijn beurt de productie van melanine (het pigment dat de huidskleur bepaalt) kan stimuleren.
  2. Bevordering van UV-straling: Sommige oliën bevatten stoffen die de UV-straling van de zon kunnen absorberen en vervolgens doorgeven aan de huid. Hierdoor kan de huid meer UV-straling absorberen, wat kan leiden tot een snellere en diepere bruining.
  3. Voorkomen van vochtverlies: Oliën hebben hydraterende eigenschappen en kunnen het vocht in de huid vasthouden. Een gehydrateerde huid kan beter reageren op de zon en het bruiningsproces bevorderen.

Is het zonnen met een olie gevaarlijk?

Laten we heel eerlijk zijn, het zonnen met een tanning oil is niet heel gezond voor de huid. Sommige oliën bieden weinig tot geen bescherming tegen schadelijke UV-straling, wat kan leiden tot zonnebrand en andere schade aan de huid. Lees dus goed op de verpakking of er ook een SPF in de olie zit. En wanneer de olie een SPF heeft, vaak is deze dan laag en moet je vaak opnieuw smeren. Maar je kunt natuurlijk ook zonnebrandcrème met een geschikte SPF-factor gebruiken onder je olie om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Beste (zonnebrand) olie voor in de zon

  1. Jacob Hooy Haarlemmerbruin SPF 20
  2. Hawaiian Tropic Tropical Tanning Oil
  3. Jacob Hooy Haarlemmerbruin
  4. NIVEA SUN Protect & Bronze Oil SPF 20
  5. Garnier Ambre Solaire Zonnebrand SPF 15

Gaan jullie wel eens zonnen met een olie? En word je daar dan ook sneller bruin van?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *