Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Iedereen speelt het Pokémon GO, ik wilde eerst niet aan deze onzin geloven maar toch werd mijn nieuwsgierigheid gewerkt en mijn vroegere verslaving speelde op. Want ik ben die generatie die met haar Game Boy Pocket uren, wat zeg ik, dagen of wel jarenlang Pokémon Yellow, Red en Blue aan het spelen was. In mijn tijd was Pokémon echt dé rage, van ’s ochtends vroeg voor schooltijd op Fox Kids Pokémon kijken tot het ruilen van die plaatjes, ik deed aan alles mee.

En dan is er nu Pokémon GO, het spel waar iedereen het over heeft en volgens mij iedereen wel speelt. Vooral de jongere generatie hoor je er over, maar ik weet dat mijn generatie en iets ouder hier ook fanatiek aan mee speelt, maar misschien dan niet zo opvallend (het blijft toch een beetje genant met je telefoon opvallend naar Pokémon in het park te zoeken, haha).

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Het doel van het spel is natuurlijk zoveel Pokémon vangen en deze zo sterk mogelijk maken. Wanneer ik dit bericht typ zit ik in level 7 en wil ook graag in gyms vechten, maar moet nog even uitzoeken hoe dat werkt. Maar het zoeken van Pokémons is gewoon super leuk en dan bedoel ik niet de Pidgey’s en Rattata’s waar ik er al tig van heb gevangen, maar de bijzondere natuurlijk.

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Samen met vrienden heb ik heel Zwolle al gezien, je moet er echt op uit gaan andere Pokémon te vinden en te vangen. Ik vind het leuk dat ik nu dingen ontdek of zie die ik nog niet eerder heb gezien of stil bij heb gestaan. Bij verschillende Pokéstops kun je ballen en items scoren voor je gevechten, die Pokéstops zijn vaak bijzondere dingen of kunstwerken. En omdat je die natuurlijk allemaal wilt meepakken maak je er een hele mooie looproute van. Je app houdt ook bij hoeveel kilometer je hebt gelopen om Pokémons te vinden, mijn teller staat al op 10 kilometer.

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

En natuurlijk is de kunst je Pokémon zo sterk mogelijk te maken. Deze lijst zijn mijn Pokémon, niet helemaal up-to-date omdat ik ondertussen natuurlijk alweer veel meer heb gevangen. Maar ik word helemaal fanatiek mijn favoriete Pokémon van vroeger te vangen. Zo wil ik nog graag een Eevee, Vulpix, Starme en natuurlijk alle andere toffe Pokémon die vrouwen leuk vinden. En het blijft ontzettend frusterend wanneer ik ze niet kan vinden of ze gewoon NIET in mijn Pokéball willen. Ja, het leven is het zwaar.

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

En als je dan weer een bijzondere hebt gevangen moet dat natuurlijk gedeeld worden. We hebben een speciale groepsapp met vrienden waar we allemaal onze Pokémon onzin en vangsten showen. Echt jongens, dit is zo een verslavend spel en stiekem zo leuk. Ik voel me echt helemaal weer kind, maar dan in het ‘echt’ in plaats van op de Game Boy. Het is gewoon zo leuk dat je er echt op uit moet (je komt nog eens buiten en gaat een flink stuk wandelen), je met vrienden gaat zoeken dus weer sociaal bezig bent, je voelt je weer kind en het is gewoon ontzettend verslavend!

Ik ben stiekem wel benieuwd wie hier nog meer allemaal Pokémon GO spelen, hoe ver je bent, je beste en mooiste Pokémons zijn, laat me alles weten, ik ben ontzettend benieuwd! Ik ben zo fanatiek, haha. Helaas vind mijn telefoon het wat minder leuk want die moet ik continu opladen, haha!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. het mag dan misschien een leuk spel zijn, maar het heeft al veel ongelukken veroorzaakt. Mensen die constant met hun neus op de phone gedrukt zitten en daardoor niet uitkijken waar ze lopen. In mijn omgeving zijn al diverse mensen omver gereden/gelopen/gefietst omdat ze gewoon niet opletten waar ze lopen. De politie heeft ook al een paar keer mensen van het spoor af moeten halen. Das toch niet de bedoeling van dit spel?

  1. Nee dat is ook niet de bedoeling he, maar het spel is gemaakt voor mensen en mensen met een beetje verstand blijven uitkijken. Ligt niet aan het spel maar aan de mensen zelf.

  2. Wanneer je de app start, staat er een grote waarschuwing dat je op moet blijven letten wanneer me buiten loopt omdat je met het verkeer te maken kan hebben. Mensen die dan alsnog niet kijken, zijn gewoon dom bezig. En mensen die op het spoor gaan lopen zijn al helemaal dom. Je maakt dan zelf de keuze om je leven in gevaar te brengen.

 2. Dat is het spel niet schuld, dat zijn domme mensen schuld. Je hoeft niet eens op je scherm continu te kijken als je loopt.

 3. Ik ben level 9 en vind het echt leuk! Ik loop elke avond een rondje en in de pauze van mijn werk trek ik erop uit met collega’s om pokemons te vinden.
  Ik zet mijn geluid aan, want als je een Pokemon kan vangen (hij in beeld is) geeft hij een geluidje en zo hoef ik niet continu te kijken.
  Misschien een tip om het wat minder gevaarlijk te maken.

 4. Ik heb ‘m NET geïnstalleerd (en ben aan het surfen voor tips & tricks)! Lijkt me erg leuk om de komende zes weken met mijn zoon samen te doen. Moet me alleen nog even inlezen, weet NIETS van Pokémon. Maar ik denk dat mijn zoon me wel bij zal praten tijdens de vele kilometers die we nog gaan afleggen samen :-)

 5. Ik ben ook om. Vind het super leuk om te doen. Elke avond een rondje, goed voor de lijn en pokemon’s vangen maar! Ik zie op jou lijstje verschillende die ik hier nog niet heb gezien…. gggrrrrr haha

 6. Jaaa ik doe ook mee! Level 6 inmiddels en 17 pokemon soorten gevangen. Ik vind het inderdaad vooral leuk dat je er op uit moet, bij ons in de buurt zijn alle speeltuintjes pokestops, dus zo heb ik een excuus om met de kids buiten te spelen haha.

 7. Sorry maar ik vindt er niets aan omdat men op moet passen zodat er geen ongelukken gebeuren.
  Ook schijnt het dat het om op sommige plekken verboden is om een mob.tel. bij je te hebben…….

  Xoxo

 8. Ik speel het ook sinds dinsdag en het is zo verslavend! Ik heb al 20 km gelopen.. Ben nu level 8. Mijn mooiste pokemons zijn Ponyta, Horsea, jigglepuff en Vulpix!

  x

 9. Het is nog altijd je eigen verantwoordelijkheid om te kijken waar je loopt en gebruik te maken van je gezonde verstand over het wel of niet betreden van een gebied (zoals het spoor). En laten we wel wezen: sommige mensen (zowel kinderen als volwassenen) keken al lang voor dit spel was alleen maar naar hun scherm in plaats van op hun omgeving te laten

  Ik kijk er erg naar uit om het spel te spelen. Zit nu in Japan en daar is het helaas nog niet uitgerold. Er valt dus ook nog niks te vangen.

 10. Haha ik blijf zoiets niet begrijpen, maar wel leuk dat er zoveel mensen plezier aan beleven. Waarschijnlijk ben ik gewoon über saai dat ik hier zelf niks aan vind ;-p
  Wel grappig wat z’on game allemaal lis maakt aan discussie’s e.d.

 11. hahahah leuk he!! ik heb mensen werkelijk vervloekt op het internet met hun piep pokemon en go en wat doen we nu zelf….juist moaahah manlief loopt met kinders en ik rij rond in de auto omdat ik niet zover kan lopen ahahah vind het super leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *