Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Iedereen speelt het Pokémon GO, ik wilde eerst niet aan deze onzin geloven maar toch werd mijn nieuwsgierigheid gewerkt en mijn vroegere verslaving speelde op. Want ik ben die generatie die met haar Game Boy Pocket uren, wat zeg ik, dagen of wel jarenlang Pokémon Yellow, Red en Blue aan het spelen was. In mijn tijd was Pokémon echt dé rage, van ’s ochtends vroeg voor schooltijd op Fox Kids Pokémon kijken tot het ruilen van die plaatjes, ik deed aan alles mee.

En dan is er nu Pokémon GO, het spel waar iedereen het over heeft en volgens mij iedereen wel speelt. Vooral de jongere generatie hoor je er over, maar ik weet dat mijn generatie en iets ouder hier ook fanatiek aan mee speelt, maar misschien dan niet zo opvallend (het blijft toch een beetje genant met je telefoon opvallend naar Pokémon in het park te zoeken, haha).

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Het doel van het spel is natuurlijk zoveel Pokémon vangen en deze zo sterk mogelijk maken. Wanneer ik dit bericht typ zit ik in level 7 en wil ook graag in gyms vechten, maar moet nog even uitzoeken hoe dat werkt. Maar het zoeken van Pokémons is gewoon super leuk en dan bedoel ik niet de Pidgey’s en Rattata’s waar ik er al tig van heb gevangen, maar de bijzondere natuurlijk.

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

Samen met vrienden heb ik heel Zwolle al gezien, je moet er echt op uit gaan andere Pokémon te vinden en te vangen. Ik vind het leuk dat ik nu dingen ontdek of zie die ik nog niet eerder heb gezien of stil bij heb gestaan. Bij verschillende Pokéstops kun je ballen en items scoren voor je gevechten, die Pokéstops zijn vaak bijzondere dingen of kunstwerken. En omdat je die natuurlijk allemaal wilt meepakken maak je er een hele mooie looproute van. Je app houdt ook bij hoeveel kilometer je hebt gelopen om Pokémons te vinden, mijn teller staat al op 10 kilometer.

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

En natuurlijk is de kunst je Pokémon zo sterk mogelijk te maken. Deze lijst zijn mijn Pokémon, niet helemaal up-to-date omdat ik ondertussen natuurlijk alweer veel meer heb gevangen. Maar ik word helemaal fanatiek mijn favoriete Pokémon van vroeger te vangen. Zo wil ik nog graag een Eevee, Vulpix, Starme en natuurlijk alle andere toffe Pokémon die vrouwen leuk vinden. En het blijft ontzettend frusterend wanneer ik ze niet kan vinden of ze gewoon NIET in mijn Pokéball willen. Ja, het leven is het zwaar.

Waarom Pokémon GO zo ontzettend leuk is

En als je dan weer een bijzondere hebt gevangen moet dat natuurlijk gedeeld worden. We hebben een speciale groepsapp met vrienden waar we allemaal onze Pokémon onzin en vangsten showen. Echt jongens, dit is zo een verslavend spel en stiekem zo leuk. Ik voel me echt helemaal weer kind, maar dan in het ‘echt’ in plaats van op de Game Boy. Het is gewoon zo leuk dat je er echt op uit moet (je komt nog eens buiten en gaat een flink stuk wandelen), je met vrienden gaat zoeken dus weer sociaal bezig bent, je voelt je weer kind en het is gewoon ontzettend verslavend!

Ik ben stiekem wel benieuwd wie hier nog meer allemaal Pokémon GO spelen, hoe ver je bent, je beste en mooiste Pokémons zijn, laat me alles weten, ik ben ontzettend benieuwd! Ik ben zo fanatiek, haha. Helaas vind mijn telefoon het wat minder leuk want die moet ik continu opladen, haha!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reply
  Sue
  16 juli 2016 at 15:36

  het mag dan misschien een leuk spel zijn, maar het heeft al veel ongelukken veroorzaakt. Mensen die constant met hun neus op de phone gedrukt zitten en daardoor niet uitkijken waar ze lopen. In mijn omgeving zijn al diverse mensen omver gereden/gelopen/gefietst omdat ze gewoon niet opletten waar ze lopen. De politie heeft ook al een paar keer mensen van het spoor af moeten halen. Das toch niet de bedoeling van dit spel?

  • Reply
   Bibi
   16 juli 2016 at 21:08

   Nee dat is ook niet de bedoeling he, maar het spel is gemaakt voor mensen en mensen met een beetje verstand blijven uitkijken. Ligt niet aan het spel maar aan de mensen zelf.

  • Reply
   Sanne
   17 juli 2016 at 10:16

   Wanneer je de app start, staat er een grote waarschuwing dat je op moet blijven letten wanneer me buiten loopt omdat je met het verkeer te maken kan hebben. Mensen die dan alsnog niet kijken, zijn gewoon dom bezig. En mensen die op het spoor gaan lopen zijn al helemaal dom. Je maakt dan zelf de keuze om je leven in gevaar te brengen.

 • Reply
  Tessa
  16 juli 2016 at 16:04

  Dat is het spel niet schuld, dat zijn domme mensen schuld. Je hoeft niet eens op je scherm continu te kijken als je loopt.

 • Reply
  Daphne
  16 juli 2016 at 16:30

  Ik ben level 9 en vind het echt leuk! Ik loop elke avond een rondje en in de pauze van mijn werk trek ik erop uit met collega’s om pokemons te vinden.
  Ik zet mijn geluid aan, want als je een Pokemon kan vangen (hij in beeld is) geeft hij een geluidje en zo hoef ik niet continu te kijken.
  Misschien een tip om het wat minder gevaarlijk te maken.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  16 juli 2016 at 16:42

  Ik begin er maar gewoon niet aan haha

 • Reply
  Maris Maria Renne
  16 juli 2016 at 16:44

  Ik heb ‘m NET geïnstalleerd (en ben aan het surfen voor tips & tricks)! Lijkt me erg leuk om de komende zes weken met mijn zoon samen te doen. Moet me alleen nog even inlezen, weet NIETS van Pokémon. Maar ik denk dat mijn zoon me wel bij zal praten tijdens de vele kilometers die we nog gaan afleggen samen :-)

 • Reply
  femketje
  16 juli 2016 at 17:59

  ik vind het ook super leuk om te doen :D ware pokemon fan hierzo!

 • Reply
  Natascha Velthuis
  16 juli 2016 at 21:36

  Ik ben ook om. Vind het super leuk om te doen. Elke avond een rondje, goed voor de lijn en pokemon’s vangen maar! Ik zie op jou lijstje verschillende die ik hier nog niet heb gezien…. gggrrrrr haha

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  16 juli 2016 at 23:07

  Jaaa ik doe ook mee! Level 6 inmiddels en 17 pokemon soorten gevangen. Ik vind het inderdaad vooral leuk dat je er op uit moet, bij ons in de buurt zijn alle speeltuintjes pokestops, dus zo heb ik een excuus om met de kids buiten te spelen haha.

 • Reply
  Olga
  17 juli 2016 at 00:38

  Zal het waarschijnlijk ook downloaden…jullie maken mij echt nieuwsgierig!

 • Reply
  chucky1012
  17 juli 2016 at 07:43

  Sorry maar ik vindt er niets aan omdat men op moet passen zodat er geen ongelukken gebeuren.
  Ook schijnt het dat het om op sommige plekken verboden is om een mob.tel. bij je te hebben…….

  Xoxo

 • Reply
  Susan
  17 juli 2016 at 07:47

  Haha, ik wil het eigenlijk best graag downloaden maar wacht nog even tot het in Nl beschikbaar is!

  • Reply
   Sanne
   17 juli 2016 at 10:20

   De app is sinds gisteren in Nederland beschikbaar. De servers hebben er plat door gelegen.

 • Reply
  Sandra
  17 juli 2016 at 10:28

  Hahah wat grappig! Ik ben er zelf sinds gisteren ook maar aan begonnen. Erg leuk en heeel verslavend :)

 • Reply
  naomi
  17 juli 2016 at 10:35

  Ik speel het ook sinds dinsdag en het is zo verslavend! Ik heb al 20 km gelopen.. Ben nu level 8. Mijn mooiste pokemons zijn Ponyta, Horsea, jigglepuff en Vulpix!

  x

 • Reply
  Kimberley
  17 juli 2016 at 11:06

  Het is nog altijd je eigen verantwoordelijkheid om te kijken waar je loopt en gebruik te maken van je gezonde verstand over het wel of niet betreden van een gebied (zoals het spoor). En laten we wel wezen: sommige mensen (zowel kinderen als volwassenen) keken al lang voor dit spel was alleen maar naar hun scherm in plaats van op hun omgeving te laten

  Ik kijk er erg naar uit om het spel te spelen. Zit nu in Japan en daar is het helaas nog niet uitgerold. Er valt dus ook nog niks te vangen.

 • Reply
  Varenka W
  17 juli 2016 at 11:17

  Haha ik blijf zoiets niet begrijpen, maar wel leuk dat er zoveel mensen plezier aan beleven. Waarschijnlijk ben ik gewoon über saai dat ik hier zelf niks aan vind ;-p
  Wel grappig wat z’on game allemaal lis maakt aan discussie’s e.d.

 • Reply
  Melissa
  17 juli 2016 at 11:22

  Ik heb het gedownload en wil het ook wel spelen maar durf niet zo goed haha!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  17 juli 2016 at 11:52

  Ik ga het eens uitproberen denk ik, want ik was vroeger dol op het gameboy spel

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  18 juli 2016 at 14:33

  Als iemand nu langs de weg staat met z’n telefoon dan denk ik.. oke die is aan het vangen wedden? ik begin er maar gewoon niet aan haha

 • Reply
  rachel
  18 juli 2016 at 14:43

  hahahah leuk he!! ik heb mensen werkelijk vervloekt op het internet met hun piep pokemon en go en wat doen we nu zelf….juist moaahah manlief loopt met kinders en ik rij rond in de auto omdat ik niet zover kan lopen ahahah vind het super leuk

 • Reply
  Milotte
  18 juli 2016 at 22:57

  Ik ben ook van jouw generatie, maar ik begin er echt niet aan. Mijn tijd wil ik anders besteden.

  • Reply
   Amelie
   25 juli 2016 at 19:05

   Helemaal mee eens!

  Laat een reactie achter