Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Waarom is een vakantie aan het strand zo leuk? 5 redenen!

Misschien ben je al helemaal zeker van je zaak: jouw eerstvolgende vakantie gaat naar het strand! Maar het kan ook zo zijn dat je je nog aan het oriënteren bent. Hoe ziet je komende vakantie eruit? Het strand heeft je in ieder geval veel te bieden. Benieuwd waarom een strandvakantie zo goed in de smaak valt? We leggen het graag aan je uit!

Bron afbeelding: Shutterstock

Zon maakt gelukkig

Zeg nu zelf: je wordt toch hartstikke blij van de zon? Met name als de zonuren het in ons koude kikkerlandje wat laten afweten, maakt zo’n reis naar de zon je extra gelukkig. De lekkere warmte op je huid, het rozige gevoel nadat je op het strand hebt gelegen. Zo voel je weer dat je leeft. Pak daarom je mooiste bikini dames in. En vertrek naar een fraaie kustplaats toe. De zon roept je!

Veel keuze

Waar die kustplaats precies te vinden is? Dat is aan jou om te bepalen. Je hebt veel opties om uit te kiezen. In Nederland kun je zelfs een strandvakantie boeken. Maar het weer kan dan toch wat tegenvallen. Daarom gaan veel mensen meer naar het zuiden toe, bijvoorbeeld naar Spanje of Italië. Probeer vooral verschillende landen en locaties uit, om te achterhalen wat bij jou in de smaak valt. Neem voor iedere dag aan het strand natuurlijk alle benodigdheden mee. Je kunt het kwijt in een grote strandtas. Een handdoek, waterfles, iets te eten, zonnebrandcrème en een tijdschrift bijvoorbeeld. Ook badkleding heb je nodig, bijvoorbeeld badpakken. Klaar met zwemmen en zonnebaden aan het eind van de middag? Dan is het ook fijn als je alvast ondergoed bij je hebt om aan te trekken. En neem nog iets mee om daarover te dragen, zoals een jurkje of een luchtige shorts met een shirt.

Lekker relaxen

Een strandvakantie is toch wel de ultieme relaxvakantie. Hier heb je immers al snel het gevoel dat je helemaal niets hoeft. Als je een stad bezoekt, voel je toch wat meer de druk om van alles te ondernemen. En ook als je een natuurrijke omgeving bezoekt, zoals een berggebied, heb je het idee dat je op pad moet gaan. Aan de kust kun je dit uiteraard ook doen, als dit je wens is. Maar het is net zo goed genieten om gewoon op te staan en na je ontbijt direct richting het strand te vertrekken. Hier ga je pas weer weg als het mooi is geweest. Dat maakt je vakantie zo ontspannen! Je hoeft geen uitgebreide planning te maken, maar leeft juist meer met het ritme van de dag. Na afloop kom je juist om die reden weer helemaal zen thuis.

Iedereen vermaakt zich

Ga je op vakantie met je gezin? Dan is een strandvakantie ideaal, omdat eigenlijk iedereen zich hier wel kan vermaken. Het helpt hierbij wel om genoeg vermaak mee te nemen. Zo zijn kinderen al gauw urenlang zoet met een schepje en emmertje op het strand. Zelf kun je een boek lezen. En maak af en toe natuurlijk de tijd vrij om even iets te drinken te halen. Of nog beter: een ijsje!

Omringd door de natuur

Tijdens een strandvakantie ben je omringd door de natuur. En ook dat zorgt voor de nodige ontspanning! Luister goed naar de geluiden van de zee. We durven het zelfs wel een van de prettigste geluiden te noemen. Als je zelf bijvoorbeeld in een drukke plaats woont, heb je dat stukje rust af en toe echt nodig. Kies het liefste een strand uit waar niet (te) veel toeristen te vinden zijn. Deze plekjes zijn er echt wel te vinden, je moet alleen net iets meer je best doen om ze te vinden.

De zon op je bol, en genieten maar! Daar draait het om met een strandvakantie. Weet jij al wanneer je eerstvolgende reisje gepland staat? Dat is zeker iets om naar uit te kijken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *