Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom ik mijn moeder zo waardeer

Waarom ik mijn moeder zo waardeer

Dit soort berichten komen vaak online met Moederdag om te vertellen hoe bijzonder en goed je moeder eigenlijk, maar ik besluit het gewoon op een ander moment te doen. Mijn moeder (en trouwens mijn hele familie) is ontzettend belangrijk voor me. Ze staat (en staan) elke seconde van de dag voor me klaar en helpen mij overal mee waar kan. In dit artikel vertel ik jullie meer over onze speciale band.

Laat ik eerst maar even schrijven dat ik heel erg blij ben dat mijn moeder er nog is, dat zag er 10 jaar geleden wel anders uit. Toen ik 14 (of 15, ik weet het niet precies meer) was kreeg mijn moeder leukemie wat een hele spannende en heftige periode was. Gelukkig na een lang traject mogen we elke dag nog genieten dat ze er is waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Die periode als jonge puber vond ik ontzettend heftig, heb er eigenlijk nooit over gepraat en ergens ver weggestopt. Gelukkig is mijn moeder (hoe ziek ze ook was) er altijd voor ons geweest en heeft ze haar ziekte zo positief mogelijk weten te brengen omdat ze zelf naar ons ook ontzettend positief was. Ik weet niet of ik hetzelfde had kunnen doen, maar misschien snap ik die overlevingsstand misschien ooit als ik zelf moeder mag worden.

Mijn moeder is er altijd voor mij en ons als gezin geweest. Al vanaf baby is ze er elke dag voor ons geweest, ze werkte niet waardoor ze elke dag voor ons zorgde. Ik heb in mijn hele leven geen creche of opvang gezien en mocht dat wel nodig zijn kon ik naar mijn buren die toevallig opa en oma waren of andere familieleden. Ik vond het zo fijn dat ik altijd een thuis had na school, ik kon naar mijn eigen huis, mijn eigen kamer en mijn eigen spullen. Maar misschien wel het belangrijkste, mijn eigen familie waar ik mijn ei kwijt kon en de dag meteen kon doornemen.

Goede herinneringen heb ik aan deze periode, woensdag was pannenkoekendag als wij om half 1 vrij waren en tussen de middag aten we altijd gezellig een boterham met elkaar en ging ik daarna nog even langs bij mijn opa en oma (we woonden in een twee onder een kap woning) om een plakje kaas te halen en daar mijn verhaal te doen. Ik kom uit een heel warm nest en daar ben ik ontzettend blij mee.

Ook nu staat ze elke dag nog voor me klaar. Ze vraagt hoe het met me gaat, komt spontaan even langs om te kletsen (en mijn pakketjes langs te brengen die elke dag nog daar bezorgd worden) of komt gewoon even kijken hoe het gaat. Gelukkig wonen mijn ouders hemelsbreed een paar honderd meter verderop en in 5 minuutjes met de fiets ben je er.

Altijd word er nog gevraagd of ze me ergens mee kan helpen en eigenlijk wil ik dat nooit aannemen maar stiekem is het toch wel weer heel erg fijn. Dat ze me even op gang helpt in het huishouden als het er weer eventjes niet van komt. Dat we samen mijn kantoor opruimen en organiseren wanneer ik de vloer niet meer kan zien. Een klein klusje in huis doen zoals schilderen of behangen en ga zo maar door.

Mocht ik ergens mee zitten is ze er altijd voor me en kan ik altijd mijn ei kwijt, ze ziet hoe het met me gaat en voelt dat ook heel goed aan. Eigenlijk zou ik gewoon willen zeggen hoe dankbaar ik haar ben voor alles, wat ze me die 25 jaar lang al mee geeft. Maar eigenlijk zeg ik dat nooit en weet ik eigenlijk ook niet of ik dat wel genoeg laat blijken. Het klinkt misschien gek, soms ga je het als normaal ervaren terwijl ik weet dat het helemaal niet normaal is. Of weer wel, je snapt waarschijnlijk wat ik bedoel.

Waarom ik mijn moeder zo waardeer

Omdat ik niet goed in woorden ben face to face vind ik het fijn om af en toe iemand te bedanken met een bloemetje, je ziet altijd meteen dat een mens daar van opvrolijkt, tenminste ik wel!

Bij Greetz Bloemen hebben ze een hele leuke actie, tot 1 juli hebben ze gratis bezorging t.w.v. € 4,95 op alle bloemen als je de kortingscode BLOEMEN gebruikt. Greetz kennen jullie vast allemaal wel van de kaarten, maar ze bieden nog veel meer diensten aan zoals:

 • altijd uniek & persoonlijk
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 8 dagen versgarantie op alle bloemen
 • 7 dagen per week bezorgd

Greetz heeft ook nog een aantal leveringsvoordelen:

 • Voor 16.00 uur besteld (op werkdagen), dan bezorgen ze het diezelfde dag nog
 • Voor 22.00 uur besteld, dan bezorgen ze het morgen
 • 7 dagen per week bezorgd, dus óók op zondag

Dus mam, er komt een bosje jouw kant op!

Dit artikel is een betaalde samenwerking met Greetz Bloemen

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

 1. altijd als je ouder word kom je daar pas achter hoe je je ouders waardeert!! weet er alles van!! mijn moedertje leeft niet meer en daarom waardeer ik haar nog meer en denk ik steeds vaker van die ouwe had toch gelijk ;)

 2. Wat een mooi gebaar voor je moeder. Zelf ben ik ook een moeder die altijd thuis is als onze kinderen uit school komen. Nu zijn het pubers en vinden ze het ‘normaal’, maar ik zou natuurlijk leuk zijn als ze het later ook net zo zullen waarderen als jij nu doet. :) Maar bovenal hoop ik dat ze op een fijne jeugd terug kunnen kijken want dat is wat je het liefste wilt voor je kroost. :)

 3. Werkende moeder hier, maar de band met mijn kinderen is heel hecht, ondanks dat ze naar de crèche en BSO zijn geweest.?

 4. Lieve post over je moeder! Maar toch is er iets wat ik me afvraag: Heb je wel een artikel op je site staan die niet betaald, gesponsord etc. is of waarvan je de producten niet hebt gekregen? Ik snap dat bloggen ook geld moet opleveren en dat gekregen producten of betaalde samenwerkingen er niet voor zorgen dat je oneerlijke artikelen gaat schrijven. Maar alle artikelen die ik op je site zie staan (of ik kijk niet goed, stuur me dan gerust het artikel) op je eigen vakanties na, zijn een betaalde samenwerking of bevatten producten die je hebt gekregen.

  1. Ik heb inderdaad ook het idee dat zo’n beetje elk artikel “reclame” is. Beetje jammer eigenlijk..
   En je kinderen naar het kinderdagverblijf of de BSO brengen is niks mis mee hoor.

   1. Ik snap je reactie maar ik schrijf al jaren elke dag over mijn gekregen producten, het is niet ineens dat het anders is? Dit aritkel is toevallig gesponsord maar die zitten er niet heel vaak tussen. Maar wellicht willen jullie ook meer persoonlijke artikelen lezen die niet gesponsord zijn? En je kinderen naar een BSO of opvangen brengen is zeker niets mis mee. Ik heb alleen respect voor mijn moeder dat ze het niet gedaan heeft en voor ons gezorgd heeft :). Als ik kinderen zou hebben zou ik ze ook naar de BSO of opvang brengen, maar mijn moeder heeft daar niet voor gekozen en dat bewonder ik!

    1. Ik reageer normaal nooit, ik keer wel regelmatig terug op je blog om even rond te neuzen maar ik heb inderdaad hetzelfde gevoel. Het kan zijn dat je dit al jaren doet maar op de één of andere manier valt het nu op. Waarschijnlijk komt dat omdat je eerst doet lijken alsof het een persoonlijk artikel is en vervolgens denk je “ahaa, dus dit is de reden waarom ze dit artikel geschreven heeft” vanwege een samenwerking. Beetje daar komt de aap uit de mouw gevoel. De artikelen waarvan ik al zie dat het om een gekregen (reclame) product gaat sla ik sowieso, vanwege eigen interesse, al over maar juist je persoonlijke updates vind ik altijd leuk. Voor mij een reden om een beetje af te haken op je blog. Zie dit aub als opbouwende kritiek :) Voor de rest vind ik je blog erg leuk en vaak herkenbaar.

    2. Sorry dat ik het zeg, maar ik vind dit: “maar ik schrijf al jaren elke dag over mijn gekregen producten, het is niet ineens dat het anders is?” een beetje een rare reactie :) Dat je het al jaren op deze manier doet,betekent niet dat het per se heel goed is. Jouw blog spreekt mij al jaren aan vanwege je persoonlijkheid, maar het stoot me ook weer af vanwege de manier waarop je de gesponsorde en gekregen producten weergeeft (zoals Simone ook al heeft uitgelegd). En het komt zeker wel vaak op je blog, want ik check je blog regelmatig.

     Normaal gesproken reageer ik niet, maar ik kon me deze keer echt niet inhouden. Zelfs in zo’n artikel moet een sponsor terugkomen. Maar goed het is jouw blog en jouw keuze, ik wou alleen mijn mening delen. Het is aan jou om iets te doen met de feedback die je krijgt.

 5. Wat een lief artikel. Ik kom net als jij ook uit een heel warm nest en nu ik zelf kinderen heb merk ik dat ik het ook erg belangrijk vind om veel thuis te zijn bij mijn kinderen, zeker nu ze nog zo klein zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *