Search
Close this search box.

Waarom ik altijd breeduit lach

Waarom ik altijd breeduit lach

‘Kun je een keer foto’s maken zonder te lachen’, ‘waarom lach je altijd met je tanden bloot’, ‘ik vind het vervelend als je lacht op foto’s’ en zo kan ik helaas nog wel even verder gaan met reacties die ik soms krijg. Deze reacties raken mij, omdat jullie feedback geven op mijn onzekere punt, mijn tanden, of misschien beter gezegd mijn kaakprobleem. Zelf heb ik me er bij neergelegd maar toch wordt ik er dagelijks aan herinnerd dat dat stukje van mij niet perfect is. Ik vond het dus wel eens tijd worden om uitleg te geven.

Waarom ik altijd breeduit lach

Dit ben ik en deze soort foto kennen jullie vast allemaal wel. Niet gek want onder bijna elke review vind je een foto van mij, breeduit lachend. Iets wat ik nog maar een paar jaar durf omdat ik mijn ‘probleem’ heb geaccepteerd en me er totaal niet meer voor schaam. Alleen ik vind het dan toch nog best lastig als ik hier – in mijn ogen – vervelende opmerkingen over krijg. Want ja, over mijn enorme overbeet en tanden schaam ik soms best wel eens. Helaas is het voor mij niet weggelegd rechte tanden te hebben.

Waarom ik altijd breeduit lach

Dit is mijn probleem, mijn enorme overbeet – toen ik het voor het laatst liet meten 12 mm – en scheve tanden. Dan denk je toch, ach dat hebben zoveel mensen, dan neem je toch gewoon een beugel? Ja, dat dacht ik ook op mijn achtste en elfde, alleen bleek dat voor mij wel een optie, maar niet een optie die je in de koude kleren gaat zitten. Het zou een traject van jaren worden, met niet alleen een beugel, ook één of meerdere ingrijpende operaties.

Mijn bovenkaak is namelijk te groot en de onderkaak te klein. Nou zou je dat kunnen oplossen met eventueel kiezen of tanden trekken (dat moest ik ook 3 of 5) maar helaas zou dan een beugel mijn wortels van mijn tanden uit mijn gehemelte trekken omdat deze op het randje liggen en niet mooi in de kaak vallen. Hiervoor was dus een operatie nodig die mijn tandarts echt heeft afgeraden. Het is een heftige operatie en kans dat het goed heelde was vaak klein en mensen kwamen met allemaal vervelende klachten terug. Wat moest er bij mijn gebeuren? Ze zouden mijn onderkaak op twee plekken breken en hier stalen platen van 1 cm aan beide kanten in zetten. Mijn bovenkaak werd zelfs helemaal los gehaald en 1 cm over de hele breedte ingenomen. Met andere woorden, niet iets waar je blij van wordt. Aangezien de ingreep puur cosmetisch zou zijn hebben wij hier in overleg met de tandarts, orthodontist en kaakchirurg van afzien. Het was voor mij op dat moment te heftig en een te lang traject. En mocht ik het toch ooit willen doen, kan dat altijd nog.

Waarom ik altijd breeduit lach

Wat dus nu oplevert dat ik nog steeds met een overbeet zit maar mezelf daarin wel heb geaccepteerd, dan maar geen perfect gebit en perfecte lach. Mensen die vragen waarom ik dan niet met mond lach is deze uitwerking. Ik kan mijn lippen niet zonder kracht op elkaar houden, ik druk mijn lippen dus altijd tegen elkaar. Mijn gezicht heeft in een neutrale stand dus best een chagrijnige of ongeïnteresseerde uitstraling. Iets waar ik niet blij mee ben om dit te laten zien op mijn blog. Ik schaam me er niet voor, maar het kan beter vind ik zelf.

Waarom ik altijd breeduit lach

En als ik al íets lach gaat het fout. Dat krult mijn lip meteen op naar boven en is dit het resultaat, ook niet wat ik prefereer. En ik denk dat jullie ook niet op dit soort foto’s zitten te wachten, wel? Mochten jullie dit oprecht beter vinden hoor ik het graag, maar ik voel me toch het meest comfortabel bij breeduit lachen.

Waarom ik altijd breeduit lach

En dat is zo. Natuurlijk, ik weet dat dit opvallend is en geen neutrale houding is voor je gezicht om iets goed te kunnen zien. Maar ik denk dat dit wel de beste houding is en wat is er nou mis aan om iemand te zien lachen. Ik kijk hier persoonlijk liever naar dan zo een chagrijnige foto van mezelf.

Ik hoop gewoon door dit verhaal dat jullie mijn kant snappen. Natuurlijk, had ik maar een perfect gebit en kon ik mooi lachen met mijn mond dicht. Helaas is dat niet voor mijn weggelegd en daar heb ik vrede mee. Jullie moeten het gewoon doen met mijn vrolijke en gemeende glimlach. Maar mochten jullie die andere foto’s beter vinden, dan kan dat natuurlijk ook, maar ik kies voor de laatste optie. Zo hoop ik een antwoord te hebben al die tig comments – die me best raken – over mijn lachen en tanden :).

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

100 reacties

 1. Jammer dat je als blogger zo wordt afgerekend op je uiterlijk. Niemand is perfect toch?
  Mooi geschreven en goed dat je het geaccepteerd hebt. Zulke ingrijpende operaties wil niemand voor zijn lol doen neem ik aan.
  De foto met dat kleinere lachje vind ik ook leuk hoor!

 2. Je overbeet was mij niet eens opgevallen op de foto’s! En ik vind het leuk dat je lacht op je foto’s , ziet er echt en niet gemaakt uit. En andere mensen met nare opmerkingen lekker laten kletsen, ze zeggen het niet voor niets vanachter hun pc dan face to face.

 3. Ik vind jou altijd jezelf op foto’s! Gewoon mooi en vrolijk, ik snap niks van die irritante reacties! Heftig verhaal, zo’n operatie klinkt ook vreselijk. Snap wel waarom je daar niet op zit te wachten.

 4. OMG hoe durven mensen zulke reacties achter te laten!! Ik kan daar zo boos om worden. Je bent zo’n leuk wijfie! Ik snap zeker dat het je kwetst, maar helaas begrijpen mensen dat niet die gewoon maar zo’n reactie achterlaten en er verder niet meer mee bezig zijn. Om uit te kotsen die mensen. YOU GO GIRL! I LOVE YOUR SMILE ! Ik wordt er altijd zo blij van!

  Dikke kus, Tessa

 5. Ik vind het juist fijn dat je lacht op je foto’s; zo zie je tenminste goed of een lipstick je tanden witter of juist geler kan laten lijken. Dat mis ik op foto’s waarop niet gelachen wordt met open mond wel een beetje.

   1. Ik heb hetzelfde voor.
    Ik werk met jongeren. Daar komt soms commentaar op. Dat trek ik mij niet aan.
    En jij, jij hebt een erg mooie lach!

 6. Het is me nooit opgevallen dat je een overbeet hebt. Het viel me wel op dat je altijd met een brede lach op foto’s stond. Ik ging ervan uit dat dat je stijl was dus ook nooit commentaar op gegeven. Je hebt een leuk gezicht en je komt oprecht en als een fijn persoon over. Ook je review zijn top. Daarom lees ik je blog.
  Ik zag vandaag wel in een topic een foto van je gehele gezicht die ik erg mooi vond. Nu worden de foto’s afgekapt bij de haargens. Misschien heb je daar een goede reden voor maar het blijft een mooie foto.

  1. Eigenlijk heeft dat de reden eigenlijk dat ik altijd een macro lens voor mijn camera gebruik en ik daarmee niet kan in en uit zoomen. En stiekem ik een beetje lui ben weer een andere lens er op te zetten voor een grotere foto. Maar goede feedback, ga ik wat mee doen! En hebben jullie dan liever liggende of staande foto’s?

   1. Hee, wat leuk dat je reageert! Sowieso sta je gewoon mooi op alle foto’s, punt. Het is misschien wel leuk om wat af te wisselen. Misschien niet in hetzelfde artikel van een lipstick met verschillende kleuren maar dan in een ander artikel weer iets anders. Maarre ik zou doen waar je je goed bij voelt. Je blog blijf ik toch wel lezen.

 7. Heftig verhaal! En wat jammer dat je zoveel reacties daarover krijgt. En opmerking als ‘ik vind je lach vervelend’ vind ik echt belachelijk. Dat zeg je gewoon niet! Ik vind dat je juist een hele mooie lach hebt, en ik volg je nog niet heel erg lang maar ik vind al die breeduit lachende foto’s erg leuk staan op je blog!

  Ik zou lekker foto’s maken waar jij je zelf fijn bij voelt!

  Christy

 8. Hey Aranka, ik volg je website al heel lang maar dit is mijn eerste reactie :). Eerst en vooral: je lach heeft me nooit gestoord en ik vind het vervelend dat je hierover zo’n opmerkingen krijgt. Ik weet hoe het voelt, want ik heb een serieuze overbeet en een bovenkaak die kleiner was dan mijn onderkaak. Want me wel stoort is dat je het voordoet als een “probleem” dat je maar moet accepteren. “Rechte tanden zijn niet voor mij weggelegd”. Dat is zeker niet waar! Ik ben sinds een jaar in behandeling en heb nu mijn bovenkaakverbreding achter de rug en volgend jaar mijn 2de operatie. En een tandkleurige beugel. En mij en mijn ouders werd destijds ook gezegd: goh de nadelen van zulke operaties zijn te groot. Ik kan je zeggen, ik heb lang getwijfeld, maar echt, met enkel mijn bovenkaakverbreding is alles zo veel mooier in balans. Eindelijk van die verdomde onzekerheid af! Is het een lange weg? Ja. Is het een pijnlijke weg? Ja. Maar het is het zo waard! En ook medisch gezien is het eigenlijk onverantwoord dat je met een overbeet blijft lopen: je kaakgewrichten slijten, want tot pijn (had ik al) en uiteindelijk ook operaties kan leiden. Je tanden zien ook enorm af en slijten veel sneller dus voor je 50ste zal je ze waarschijnlijk verliezen. Dan is een nepgebit geen optie, want je kaken staan verkeerd, dus moet je met extreem dure stiften werken die vaak niet goed blijven zitten. Het effect op de ademhaling is ook echt groot. Lijkt stom, want je ademt toch gewoon? Geloof me het is dag en nacht. Ik heb altijd enorme allergien gehad. Dit jaar na de verbreding? Veel beter…gewoon omdat door mijn juiste ademhaling de pollen beter afgehouden worden….echt, zoek een goede orthodontist en maxofaciale chirurg en vraag uitleg. Er is zoveel vooruitgang gemaakt de laatste jaren en de mogelijkheden zijn zoveel beter dat het echt het niet waard is om er mee te blijven lopen. Nu merk je misschien geen nadelen, maar geloof me, die komen er wel…

 9. Aangezien we onze mening mogen geven…
  De foto waarop je een beetje lacht vind ik persoonlijk het mooist. Oogt natuurlijk. Met de twee andere foto’s is trouwens ook niks mis.
  Knap dat je dit post. Ik heb zelf een kaakoperatie achter de rug en kan me heel goed voorstellen dat opmerkingen kwetsend zijn. Knap dat ondanks dat je vind dat jouw kaak niet perfect is toch elke keer op de foto gaat. Ik mijd het al heel mijn leven.

 10. Knap dat je hier zo open over durft te zijn. Ik vind je brede lach prachtig!
  Ik herken me ook grotendeels in je verhaal. Ook ik heb een te kleine onderkaak. Mijn tanden staan wel recht, maar nadat mijn beugel eruit is gegaan zijn ze wel weer een stuk meer naar voren komen te staan. Ook ik heb er moeite mee mijn mond dicht te houden zonder dat het me kracht kost. Daarnaast heb ik ook niet echt een prominente kin waardoor met m’n mond dicht lachen er echt heel gek en vertrokken uitziet en mijn gezichtsprofiel ook niet mooi is. Ook ik ben hier erg onzeker over, de ene dag meer dan de ander. Een kaakoperatie, die mij ook werd afgeraden, zou de enige oplossing zijn. Ik heb het helaas nog niet voldoende geaccepteerd om deze optie volledig uit te sluiten.

 11. Ik vind het belangrijkste dat je foto’s plaatst waarbij jij je het meest comfortabel voelt! Al moet ik zeggen dat je op alle drie de foto’s een plaatje bent, ongeacht of je nou met een open of gesloten mond lacht.

 12. Je ziet er lachend hartstikke mooi uit! Veel leuker om te kijken naar iemand met een stralende lach :) Ik vind het werkelijk belachelijk (en ook een beetje kinderachtig) dat mensen opmerkingen naar jou toe maken over hoe je eruit ziet of hoe je foto’s neemt. Ik herken het onzeker-over-tanden-en-lach probleem zelf helaas ook, hoewel er tegenwoordig niks meer over gezegd wordt door anderen. Ik zou zeggen doen waar je je zelf het prettigst bij voelt! Ondertussen geniet ik graag van al je reviews en posts

 13. Lieve Aranka,

  Mensen moeten eens stoppen met het oordelen over anderen en beginnen om eens naar zichzelf te kijken in de spiegel. Je moet gewoon doen waarbij jij je prettig voelt. Ik zeg lekker met je tanden bloot lachen! Ik draai al een flink aantal jaren mee in de orthodontie en ‘even’ een beugel nemen zit er bij sommige mensen helaas niet in. Zo’n heftige kaakoperatie, waar sommige mensen er tijdens een behandeling vaak twee van moeten hebben valt niet altijd mee. Ene deel gaat er fluitend doorheen, andere deel heeft er alleen maar ellende van. Een mooi gebit is natuurlijk bijna altijd te creëren maar dit gaat vaak ook gepaard met flinke bijwerken en blijvende schade. Ik heb veel respect voor je hoe je dit naar buiten brengt, en aan jou lezerssen en lezers uitlegt. Petje af! Blijf lekker zoals je bent. Je bent een leuke meid en mensen die daar een andere mening over hebben zullen vast en zeker ook ergens onzeker over zijn ( dat weet ik wel zeker, niemand is perfect)

  Ik blijf dagelijks je blog bezoeken en lees met liefde jou artikelen. Ga zo door!

 14. Jeetje, is me nooit opgevallen, je overbeet! Mijn zoontje van bijna 12 had een jaar geleden ook een overbeet van 10 (!) mm. Enorm voor zo’n klein bekkie. Is verholpen met de herbst-beugel, omdat ie nog in de groei zit. Dat kan bij jou niet meer alleen met die beugel? Je bent natuurlijk al ‘volgroeid’ dus dan kan het volgens mij inderdaad niet meer alleen met beugel. Maar met of zonder beugel of overbeet, een lachend gezicht vind ik ALTIJD leuker om naar te kijken. Tegen mij word ook altijd gezegd of gevraagd: ‘Ben je boos?’ als ik normaal kijk. Heel irritant af en toe! ;-) Ik stoor me in elk geval niet aan je foto’s! :)

 15. Ik had ooit wel eens iets over je overbeet gelezen op je site volgens mij, maar het is mij op foto’s nooit opgevallen, ook heeft je brede heeft me zeker nooit gestoord (ik vind het juist mooi). Ik heb zelf ook een probleem met mijn tanden waardoor ik juist niet echt durf te lachen maar ik hoor altijd dat anderen het niet zien, bij jou zag ik het ook niet maar als je zulke reacties krijgt staat het natuurlijk zwart op wit en weet je dat iemand het wel ziet. Ik moet zeggen dat ik de foto’s waar je “neutraal” kijkt mooi vind, maar je brede lach blijf ik het mooist vinden, puur om de lach!

 16. Wat ben je toch een super leuke blogger, zo eerlijk en oprecht ook. Ik vind je foto’s prachtig en stoor me er totaal niet aan. 0,0. Helaas is niet iedereen gezegend met mooie tanden maar mij stoort het helemaal niet. Ik vind de foto’s waarop je breed lacht gewoon bij jou en je blog passen. Ben niets anders gewend :) Ga zo door!

 17. Sommige mensen hebben het gewoon nodig om anderen af te zeiken of wat dan ook. Helaas en spijtig dat dat ook hier het geval is.
  Het was me nooit opgevallen trouwen dat je het had. Ik vind je op alle 3 de foto’s dan ook een prachtige vrouw ;) Ik zou proberen om er niet wakker van te liggen van zulke opmerkingen. Die blijven waarschijnlijk altijd. Jij hebt het geaccepteerd en tja waarom ook niet, je bent hoe dan ook een mooie meid!
  En gewoon doorgaan met breeduit lachen als jij dat het meest prettig vindt. Je mag ook weleens doen wat jij zelf wil.

 18. Lieve aranka

  Het is mij nog nooit opgevallen dat je een probleem hebt met je kaken. Ik vind je een spontane en knappe meid en begrijp niet dat mensen hier echt iets over te zeggen hebben. Je staat juist altijd lekker vrolijk op de foto hoewel ik de foto met het kleine lachje ook hartstikke mooi vind. Knap van je om je zo kwetsbaar te tonen. Als mensen het niet goed genoeg vinden, gaan ze toch lekker een ander blog lezen. Ik lees altijd je artikelen maar reageer eigenlijk nooit. Nu kon ik het niet laten. Je bent een mooi en spontaan mens! Laat je niks anders wijs maken.

  Lieve groetjes Saskia

 19. Normaal reageer ik eigenlijk nooit, maar toen ik de titel las dacht ik ‘wat?!’ En toen ik verder las dacht ik ‘wat?!’ Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je zulke comments krijgt over je lach! Dat iemand zich daar aan kan storen.. Ik vind dat je gewoon breeduit moet blijven lachen meis! :)

 20. Wat vervelend dat je zulke reacties krijgt! Ik krijg juist altijd de tegenovergestelde vragen, ‘Waarom lach je nooit eens met tanden?’. Het is ook nooit goed..
  Toch heb ik mij nooit gestoord aan jou gebit of lach! Ik vind juist dat je een ontzettend mooie lach hebt en vind het superstoer dat je juist altijd met tanden lacht. Iets wat ik zelf niet snel zou doen, zeker niet op mijn blog. Omdat ik mij dus enigzins schaam voor mijn te scheve voortanden.
  Ik ken ook iemand die die operatie heeft gehad. Het is inderdaad behoorlijk heftig, maar bij haar is voor zover ik weet alles wel goed gegaan. Toch zou ik er niks aan laten veranderen, tenzij je er last van hebt natuurlijk, want ik vind je echt oprecht prachtig zoals je bent. Je lach past goed bij jou en bij je gezicht en eigenlijk word ik er altijd blij van als ik jou met je brede lach zie. Er zijn niet veel mensen die zo oprecht durven lachen en het is echt totaal niet te merken dat je hier onzeker over bent. Ik volg je blog al jaren en het is mij echt nooit opgevallen!
  Wat mij wel altijd opvalt is hoe ontzettend open, eerlijk en oprecht je bent. En dit artikel bewijst dat nog maar weer eens. Super stoer dat je ook hier zo open over bent!
  Liefs ♡

 21. Lekker blijven lachen Aranka! Ik vind je lach juist heel leuk en echt iets wat bij jou en je blog hoort! (voor zover ik je ‘ken’ natuurlijk..)

 22. Je Bent een leuke Meid hoor laat die meides lekker naar zichzelf kijken ;) was me nooit opgevalllen hoor ik vind trouwens je ongeintresseerde look wel mooi

 23. Gewoon lekker blijven lachen! Niemand is perfect en dat hoeft ook helemaal niet! Niks van aantrekken van die rare comments!

 24. Het was mij niet opgevallen dat je zo’n overbeet hebt.. Maar, blijf in hemelsnaam zo lachen! Dat durven er zoveel niet, en dat straalt zoveel meer uit! Trots zijn op jezelf is het allerbelangrijkste!

 25. Wat een mooi artikel, maar wat een nare aanleiding om te schrijven.. Mensen mogen best een mening hebben, maar dat is gewoon ronduit niet normaal. Goed van je dat je hebt geaccepteerd hebt. Mij was het natuurlijk wel opgevallen op foto’s dat je gebit niet perfect is. Niet iedereen is daarmee gezegend, en het maakt jou uniek. Het is absoluut niet storend. En over die ene foto, het is gewoon anders. Op sich zijn je lippen dan wel voller wat mij ook wel mooi lijkt voor lippenstift swatches? Ik lees je blog wel ongeacht hoe je lacht.

 26. Wat gemeen dat mensen zulke dingen tegen je zeggen. Ze durven wel zo veilig vanuit cyberspace… Echt heel naar! Ik vind je lachende foto’s heel erg leuk en had niet gezien dat je een overbeet hebt. Supergoed van je dat je je ‘flaw’ hebt geaccepteerd, daar word je uiteindelijk ook het gelukkigste van!

 27. Ach meid, je moet helemaal niet eens luisteren naar negatieve reacties over je lach. Die is juist hartstikke leuk, sontaan en oprecht! Zelfs wanneer je zeg maar niet breed uit lacht valt de overbeet niet eens enorm op. Het hoort gewoon bij jou en dat is helemaal prima! :)

 28. Ach Aranka toch.
  Der zijn maar weinig mensen “perfect” hoor en die vinden zichzelf ook niet perfect.
  Ik heb twee en half jaar een beugel gehad(bij mij stond het ook scheef)
  Voel je je niet lullig over wat sommige mensen zeggen,je heb de leukste baan ter wereld(althans dat vind ik dan)
  Het is heel simpel om van achter een schermpje lullige&beledigende opmerkingen te plaatsen.
  Maar ik durf te wedden dat als je al die mensen tegenkomt dat de helft het niet zegt wat ze wel op je site plaatsen.
  Wees wie je bent en wie je wil zijn:)
  En zijn mensen er niet blij mee,dan hebben hun pech.
  Hopelijk heb je er wat aan.
  Liefs Stef

 29. Ik vind je foto’s er altijd leuk uitzien en ik volg je blog al een hele tijd.
  mij stoort het echt niet dat je met je mond open lacht.
  Het is jou blog en ik vind dat jij er zelf de baas over bent hoe je jou foto’s plaatst maargoed dat is persoonlijk

 30. Tsja aranka, wat een verhaal. Wat knap dat je dit op deze manier deelt. Ik geloof dat ik het al wel eens eerder hebt benoemd, maar misschien was dit in je enquete. Maar nogmaals, jou blog vind ik van alle blogs die ik volg(en dat zijn er veel) het leukst om te lezen. Je komt ‘echt’ op me over, girl next door in positieve zin. Inclusief brede lach, lieve reacties, mooie posts en nouja gewoon;) dus blijf zoals je bent en ik hoop dat je negatieve reacties naast je neer zult kunnen leggen. Zou ik ook erg moeilijk vinden trouwens maar ik gun je dit zo. Dankjewel voor al je mooie werk!
  Liefs, suzan

 31. Ik vind je juist heel sprankelend zoals je bent! Gewoon lachen met je mond open. Ik zie dan een sprankelende en blije vrouw en ik heb nog nooit gelet op je tanden of een overbeet.

  Bij mij zijn mijn tanden ook niet perfect en ik ga er ook niets aan laten doen, het is mij zoals ik ben, ik wil niet puntje perfect zijn, dat is saai en dan ben ik perfect, maar niet meer mezelf en juist mezelf wil ik graag blijven.

  Blijf jezelf lieve Aranka :)

 32. Jouw lach vind ik juist prachtig: zo oprecht en stralend! Ik word er juist vrolijk van. Dus lekker blijven lachen!

 33. Een lach maakt iedereen mooi! Toch fijn om het even op te helderden, want ik kan me voorstellen dat het vervelend is om hier steeds mee geconfronteerd te worden!

 34. Wat vervelend voor je die reacties. Volgens mij heb je er al eerder iets korts over geschreven, maar ik wist niet dat de overbeet zo groot was! Die lach is echt van jou en oprecht. De foto met dichte mond vin ik ook mooi. Trek je nergens wat van aan, je bent super zo!

 35. Ik kan niet begrijpen waarom mensen zouden zeggen dat je niet mag lachen! Je hebt het recht om te lachen, en buiten dat vind ik dat je een hardstikke mooie lach hebt! A smile is the prettiest thing you can wear.

 36. Jammer dat je je door zo’n opmerkingen extra onzeker gaat voelen, zou niet mogen. Maar, ik begrijp je helemaal, ik zit in hetzelfde “tanden” schuitje.
  Ik zou ook zo’n horror kaak-breek-operatie nodig hebben maar zag het ook niet zitten. Ik was destijds 14 jaar, had er net 2 jaar blokjesbeugel opzitten, al 4 tanden laten trekken om plaats te maken en kreeg toen te horen dat het allemaal niks zou uitmaken tenzij ik mijn kaak liet breken, mijn wijsheidstanden zou laten trekken en daarna nog eens 2 jaar een beugel droeg. Euhm, nope!
  Jou tanden staat wel mooi recht naast elkaar, de mijne zijn helaas weer gaan schuiven :(

 37. Wat geweldig dat je altijd lacht! Inderdaad niks mis mee. Respect voor dit artikel. Ik stoor me totaal niet aan je lach, je bent een lieverd. Waar ik me wel aan stoor, zijn de meerdere spelfouten. :$ hihi

 38. Schandalig dat er mensen zijn die het noodzakelijk vinden om je mooie foto’s af te kraken. Ik vind je foto’s altijd stralend, vrolijke en beter dan al die boze, arrogante gezichten die je tegenwoordig ziet. Dus: ga zo door meid!! Ik vind je foto’s altijd mooi, ik zou niks veranderen. En dat even van teamleider tot teamleider, want de appie zou ook niets hebben aan een teamleider die nooit lacht ?.

 39. Ik ben normaal iemand die nooit reageert op blogposts, maar ik voelde me aangetrokkken om het nu wél te doen. Ik word namelijk blij van je lach, hij is vrolijk, oprecht en spontaan. Ik snap niet waarom mensen altijd wat te zeuren hebben, want waarom zou je neutraal kijken als lachen leuker is?

  Lieve Aranka, blijf lekker lachen, en let niet op de gemene reacties. Ik snap dat je ermee zit (onzekerheid zit nou eenmaal in iedereen), maar stap er overheen en nogmaals: Je lach is prachtig!

  Liefs Sanneke

 40. Hoi! Ik wil even zeggen dat het
  1. Mij never nooit was opgevallen
  2. Je hebt een super mooie en spontane lach

  Ik snap niet hoe mensen zo kunnen reageren, vooral omdat ik je lach ook gewoon mooi vind! Niks raars en storends aan! Ik vind je een mooie meid. Ik reageer nooit dus steek m dan toch maar even in je zak ;p.

  Ga zo door X

 41. Je hebt een prachtige lach! Verschrikkelijk dat mensen hier opmerkingen over maken.. Blijf gewoon lekker lachen, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

 42. Zeker van de voorkant valt het niet heel erg op, ik vind ook dat je een mooie lach hebt. Zelf zit ik middenin het beugel traject en heb de eerste operatie al gehad (kaakverbreding bovenkaak) en mij is het super meegevallen. Geen eens pijnstillers nodig gehad en na een week al weer aan het werk. Pleister van het infuus eraf trekken deed meer pijn ? Mocht je er ooit meer over willen weten ik heb er over geschreven op mijn blog. Maar 1 tip, je moet zoiets echt doen voor jezelf en niet omdat anderen dat willen.

 43. Ik had het eigenlijk nooit zo door! Je lach is hartstikke mooi en honestly je brede lach ziet er vele malen beter uit dan je lippen stijf op elkaar :D

 44. Wat vervelend dat je echt zo’n reacties krijgt en dan nog op zo’n gevoelig punt! Knap dat je het hebt kunnen aanvaarden en terecht ook. Ik vind de foto waarop je met je lippen op elkaar lacht, eigenlijk zo erg nog niet, het heeft echt wel iets! Maar als jij je beter voelt bij de andere lach, moet je dat natuurlijk doen!

 45. Het is mij helemaal niet opgevallen! Ik vind je foto’s waar je lacht echt heel leuk. Je hebt een oprechte en mooie lach waar je anderen kan opvrolijken :)

 46. Ik heb zelf ook een overbeet, die nu een stuk kleiner is dankzij een speciale beugel. Deze beugel werkte een soort van scharnier principe: om mijn bovenste achterste kiezen en voorste onderste kiezen zaten een soort van houdertjes (kroonachtig); en aan elke kant een staafje die in elkaar glijden : deze duwde zo mijn onderkaak naar voren. De eerste week was erg onaangenaam; geen pijn maar eten van vast voedsel is niet mogelijk. Na 1 a 2 weken kan je weer vast voedsel gaan eten en went je gebit langzaam aan een andere tand positie. Uiteindelijk past alles goed op elkaar en na 9/ 10 maanden waren mijn kaken op de nieuwe manier vastgegroeid en mocht de beugel eruit. Het resultaat is natuurlijk gebleven en ik ben blij dat ik het gedaan heb! Er zijn dus zeker wel mogelijkheden om dit zonder operaties e.d. te behandelen, want dat werd mij ook eerst aangeraden totdat ik dus naar een andere orthokliniek ging, zij konden wel een oplossing bieden! (google afbeeldingen : scharnierbeugel).

 47. Ik lees je al een tijdje maar nu moet ik toch echt even reageren: wat een onzinnige klachten! Ik vind het juist leuk als je zo breeduit lacht op je foto’s, het staat vrolijk en dat past bij je. Die overbeet was me nog nooit opgevallen en ik zie nu ook niet waarom je je voor je kaken moet schamen. Het is bovendien van de zotte dat men klaagt dat je teveel lacht, terwijl de meeste mensen juist commentaar krijgen als ze eens een keertje niet lachen. Dit vind ik veel leuker om te zien dan dat tenenkrommend wannabe-zwoele van bepaalde andere bloggers.

 48. Je staat er juist altijd hardstikke goed op hoor, enne…..het gaat uiteindelijk om de review’s, plog’s , vlog’s , foto’s , video’s en artikels toch?!

 49. Ik vind het helemaal niet erg joh. Je bent zoals je bent. En dat is een mooie vrouw. En mensen moeten maar eens eerst naar zichzelf kijken en dan pas naar een andere. Liefs Aarti.

 50. Lieve Aranka, Ik reageer eigenlijk nooit. Maar bij dit artikel wilde ik dat wel doen. Ik moet zeggen dat het me nooit is opgevallen. En jou zie als een mooie spontane meid. Denk niet aan de negatieve dingen er zijn zoveel mooie dingen in het leven. En je bent zoals je bent, blijf zo. Niemand is perfect. Dat zou ook niet goed zijn. Knap dat je dit wilde delen. Liefs Stefanie.

 51. Pff, wat een “feedback”..je kunt er helemaal niks mee. Ik vind die foto’s juist lekker vrolijk en stoor me zeker niet aan je lach.

 52. Ik zal je heel eerlijk vertellen dat ik hier nooit over na heb gedacht hoor! Ik lees je blog al een hele tijd maar ik wist niet dat je zulke reacties kreeg/krijgt. Mij stoor het zeker niet en ik vind de foto’s met je lippen op elkaar en een ‘kleine lach’ ook heel mooi hoor! Maar ik vind niet dat je ons ‘moet laten kiezen’ , waar jij je prettig bij voelt, dat moet je doen! :)

 53. Het enige waarbij ik wel eens denk, ‘ze had op deze foto beter niet kunnen lachen’ is op foto’s waarbij je een contour oid laat zien. Door het lachen vertrekt het gezicht waardoor het effect niet meer goed zichtbaar is bij foto’s die van voren zijn genomen. Verder maakt het me niet uit, maar dit is misschien een tip waar je wat mee kan?

 54. Ik vind het zo goed van je dat je gewoon ondanks het feit dat je het toch wel vervelend vind dat je gebit zo staat gewoon breeduit lacht. Ik vind het ook harstikke leuk aan je dat je dat gewoon doet. Het straalt vrolijkheid uit en waarom zou je het niet doen?! Heel goed Aranka!

 55. Wat kunnen mensen toch gemeen zijn op internet! Waar bemoeit iedereen zich mee zeg! Ik vond (en vind) juist dat je altijd stralend en vrolijk op de foto staat, daar kunnen anderen nog eens een voorbeeld aan nemen!!!! Ik vind het knap dat je je zo kwetsbaar opstelt en hier uitleg over geeft, maar eigenlijk vind ik het te gek voor woorden dat je voelt dat je dat ‘moet’. Je bent prachtig zoals je bent. Je bent gewoon uniek!

 56. achterlijk dat je nare reacties krijgt, sorry hoor maar niemand is perfect!! en eerlijk he aranka ik vind je een hele frisse uitstraling hebben met een heerlijke lach!! lekker spontaan gewoon. en nogmaals jij bent gewoon jij en wat een ander daarvan vind ja doeiiii ;)

 57. Hoewel ik iemand ben die altijd heel erg op een gebit let en daar enorm op kan afknappen, heb ik bij jou geen tel stilgestaan bij je overbeet. Soms vind ik je tanden wel iets gelig lijken maar dat kan ook komen door de foto. Hoe dan ook, je hebt een prachtige lach en daar hoef je je echt niet voor te schamen! Gewoon doorgaan met het posten van die vrolijke en oprechte foto’s!

 58. Beste Aranka, blijf alsjeblieft gewoon lekker lachen! Niemand is perfect. Maar het was me nooit opgevallen dat je problemen met je gebit hebt.

 59. Jammer dat mensen je schijnbaar niet kunnen accepteren zoals je bent. Het lijkt nu alsof je verantwoording aan hen af legt, waarom je zo lacht (wat helemaal begrijpelijk is!). Dat zou helemaal niet nodig zijn als mensen gewoon kijken naar de inhoud van het artikel. Ik zie steeds meer beautybloggers die gaan voor het perfecte plaatje (witte tanden, beugel, haar regelmatig verven, permanente make-up, zelfbruiner/spraytan, extentions, haar veel/vaak “perfect” stylen en ga zo maar door). Dat vind ik erg jammer. Jij blijft tenminste oprecht wie je bent. Dat vind ik juist zo fijn! Lekker gewoon, net zoals het “normale” Nederlands volk. Aranka, je doet het prima! Ik lees je blog graag en hoe je er dan uit ziet, maakt mij niks uit. :)

 60. Ehm… ik was nogal verbaasd toen ik de titel van het artikel las:”Wat is er dan mis met haar lach?”. Het was mij nog nooit opgevallen dat je een overbeet hebt of dat er iets anders mis is met je tanden. Heb even langer gestaard dan normaal nu en nog steeds: het enige wat ik zie is jouw stralende lach. Ik heb je blog gevonden via instagram en ik was geïnteresseerd geraakt omdat ik een selfie zag met de big smile en dacht:”Wat een vrolijke meid, even kijken op haar blog. ” En ik ben blijven hangen. Ik vind dat de brede lach bij jou past, en hoe je op mij overkomt op je blog: een jonge vrouw die positief in het leven staat en lekker geniet.

 61. Nooit geweten, maar goed dat je er een artikel over schrijft! Waarom is iedereen altijd zo’n zeikerd als het om uiterlijk gaat. Je bent een prachtige vrouw, waarom word dat dan niet gezien. Naar dat ze zulke reacties plaatsen, je bent prachtig! Liefs,

 62. Hoe kan je je er nou aan storen dat iemand breeduit lachend op een foto staat. Rare mensen heb je toch. Ik let soms wel op andere dingen bij bloggers, maar je hoeft toch niet altijd je mening te ventileren?
  Gaat om de inhoud wat mij betreft! Doe zo voort!

 63. Wacht… mensen vinden het een nadeel dat je lacht?! En hier zit ik jaloers te wezen op jouw lef om gewoon breeduit te lachen! Hahahaha, de wereld is raar

 64. Oh man.. Zijn er echt mensen die hier commentaar op leveren? Ik word juist altijd heel vrolijk van je reviewfoto’s!! Laat je niet kisten, je bent prachtig!

 65. Jeetje ik zou willen dat ik zo durfde te lachen op foto’s! Sommige mensen hebben echt niks beters te doen dan onnodige reacties achter laten waar je niks mee kan.. Laat ze praten, je bent prachtig zoals je bent.

 66. Wat een gezeik. Niemand is perfect.
  Daarbij komt dat jij misschien geen mooi gebit hebt, maar wel ogen/haar/huid/lippen/jukbeenderen/figuur/vingers die stuk voor stuk erg mooi zijn. Ik vind jou dan ook een prachtige vrouw zoals je er nu uitziet.
  Jouw brede lach vind ik altijd ontzettend vrolijk en mooi staan!!! Lekker blijven lachen meid!!!

 67. Wow, ik ben echt oprecht verbaasd over dit artikel. Niet over het feit dat je dit artikel hebt geschreven, maar wel over de aanleiding van dit artikel. Ik vind je lach juist ontzettend leuk! Je ziet er daardoor altijd zo enthousiast en sprankelend uit op foto’s. Mensen die dit soort reacties geven, blijven dit toch for ever doen. Als je alleen maar foto’s zou maken waar je met een gesloten mond op staat zouden deze mensen zeggen: “waarom lach je nooit met open mond?” enz. Erg jammer dat er een select groepje mensen is dat altijd wat te zeiken lijkt te hebben. Gewoon lekker blijven lachen meid.

 68. Hè, wat vervelend dat bezoekers zulke opmerkingen maken. Niemand is perfect, ook een beautyblogger niet, toch?! Maar meid, wees ook niet te kritisch richting jezelf! Ik vind je er op alle drie de foto’s ontzettend leuk en prachtig uitzien! Met name de middelste foto met een kleine glimlach :-) Maar, doe vooral waar jij je het prettigst bij voelt!

 69. Wat erg dat mensen zulke reacties achter laten. Je overbeet is mij echt nog nooit opgevallen. Je hebt een leuke lach :)

 70. Ik vind het juist altijd leuk dat je zo breeduit lacht, staat wel vrolijk. En ik vind zelf ook altijd dat ik chagrijnig kijk wanneer ik neutraal kijk dus ik snap je helemaal

 71. Ik weet wat het is om even overbeet te hebben, bij mij kon ik mijn mond niet dicht houden, zonder dat je mijn 2 bovenste voortanden zag. Maar ik had het geluk dat het met een beugel op te lossen was. Ik vind het erg knap van je dat je dit artikel hebt geschreven! En ik vind dat je juist een mooie glimlach hebt, dus alsjeblieft, keep on smiling!

 72. Je bent mooi zoals je bent!
  Ik volg je blog al een aantal jaren, reageren past niet bij mij, haha…
  Maar door dit artikel kreeg ik een brok in mijn keel, en vond ik dat ik wel even moest reageren.
  Ik vind het te gek voor woorden dat mensen zo’n kritiek geven. Waar halen ze het lef vandaan. Ik vind het heel erg dat jij je hier onzeker door voelt en het “moet” verklaren.
  Heel eerlijk gezegd..
  Het was mij niet eens opgevallen…
  Wel dat je altijd met een stralende lach en een blij gezicht op de foto staat/video maakt.
  Maar dat vind ik jou kracht.

 73. Vind het zo gemeen en misselijk makend dat mensen commentaar op je mooie lach hebben. Snap ook heel goed dat dat je raakt, ik word er, als ik zulke dinge lees, verdrietig en heel boos van, waar zijn mensen in vredesnaam mee bezig? Een ander de grond intrappen? gemeen doen omdat ze jaloers zijn op je mooie lach? Het is te triest voor woorden
  Laat al die mensen maar lekker kletsen ( als is dat niet altijd makkelijker) ze zijn niet wijs en weten niet wat ze zeggen. Je hebt een schitterende lach en een mooi gebit, laat er alsjeblieft niets aan doen en blijf jezelf, je bent een prachtige meid, met een hele mooie lach!

 74. Waar bemoeien mensen zich toch ook mee.. Ik vind je juist altijd heel leuk op de foto staan, ik mag graag naar een vrolijk gezicht kijken :) Je hebt een prachtige lach.

 75. Ik vind je prachtig en ben helemaal pro als “echt” mens op de foto gaan! Ga vooral lekker zo door, ik lees je blog omdat je op een duidelijke en eerlijke manier producten laat zien:) Ik maak mijn tanden zelf altijd wit, anders durf ik de foto niet online te gooien, best erg eigenlijk hihi

 76. Je ziet er prachtig uit en je hebt best wel een leuk glimlachje. Ik schaamde me vroeger altijd om te lachen, omdat mijn tanden helemaal niet mooi waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *