Waarom het reinigen een must is

Waarschijnlijk maakt iedereen ’s avonds zijn gezicht netjes schoon en ontdoet het van make-up. We doen dit natuurlijk omdat het niet goed is om met make-up op te gaan slapen en we het fijn vinden dat alles schoon is, maar er is natuurlijk nog veel meer waarom je je huid goed moet reinigen en schoon maken maken. En dat ga ik jullie allemaal vertellen vandaag. Zodat jullie niet zoals mij soms ’s avonds vergeten om je snoetje schoon te maken!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, je huid heeft natuurlijk heel wat te voor duren overdag. Vooral in deze periode van het jaar, die kou is zeker niet goed voor je huidje dus daarom verdiend hij zeker wel wat aandacht door een lekker voedende crème of iets dergelijks. Maar ’s avonds als je lekker in je bedje licht te slapen herstelt de huid zich zo veel mogelijk van de zware dag die hij heeft gehad. En natuurlijk kan de huid zich niet herstellen als er nog een laag make-up of andere viezigheid zit. Daardoor kan je huid dus niet meer ademen, met het gevolg dat je huid verstopt kan raken en dit onzuiverheden kan veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk om ’s avonds en ook ’s ochtends je huid te reinigen.

Maar hoe en waarmee kan je het beste je huid schoonmaken?

Als eerst moet ik wel vertellen dat het schoonmaken van je huid met een zeep geen goed idee is, tenzij je een vette huid of een acne huid hebt. Zeep zorgt er namelijk voor dat je huid onzettend droog en strak aan gaat voelen niet echt bevordelijk voor je huid dus als je al last had van een droge en trekkerige huid.

Daarom word het eigenlijk altijd aangeraden om speciale reiniging producten te gebruiken die echt voor jouw huid geschikt zijn. Die kun je gewoon makkelijk in de winkel vinden en je hebt ze natuurlijk in allerlei prijs klasses, het is maar waar je zelf voor kiest.

Maar hoe maak je dan goed je huid schoon?

Je huid maak je natuurlijk schoon met reinigings producten, wat waar voor is ga ik niet uitleggen want dat heb ik al in een ander artikel uitgebreid besproken. Mocht je dat willen lezen kan je dat natuurlijk hier terug vinden.

Hoe je je huid wilt reinigen is natuurlijk persoonlijk, je kan het simpel met een wattenschijfje of een washandje doen, daar is niks mis mee. Maar je hebt ook speciale reiniging tools zoals en reiniging pod en van die speciale borsteltjes die je overal wel kan kopen. Dit is gewoon een hulpmiddel product waar je wat cleanser of een ander product naar keuze op aan brengt en je gezicht nat maakt met water en het door middel van draaiende bewegingen je gezicht reinigd. Daarna je gezicht weer goed schoonmaakt is, spoel je het af met water. Let wel op dat dit eigenlijk alleen bedoeld is voor je gezicht niet voor je ogen daar heb je weer een andere manier voor nodig.

Je ogen zijn ontzettend belangrijk om te reinigen, doe je dit niet dan is de kans groot dat je zo een oogontsteking te pakken hebt – wat ik dus 2 weken geleden heb gehad, door het niet goed schoonmaken van mijn ogen -. En als je een oogontsteking te pakken hebt dan mag je twee weken je lenzen niet in en ook nog eens géén oogmake-up gebruiken. Ik denk dat je dat niet wilt dus goed schoonmaken is dus echt een must.

Je ogen schoonmaken hoe doe je dat het beste? Je pakt een zacht wattenschijfje, want je ogen zijn heel gevoelig dus hebben ook een zacht watje nodig. Je doet er je favoriete oog make-up remover op en legt het watje op je oog. Niet gaan wrijven maar het even laten intrekken. Dit zorgt ervoor dat alles in je watje trekt en niet alles ook nog eens in je ogen smeert. Is het een paar seconden ingetrokken veeg het dan eraf met je watje en voila je oog is schoon!

Het is dus ontzettend belangrijk om je huid goed schoon te maken en is zeker een must om dit elke ochtend en avond grondig te doen en onder de douche kan je het zeker ook nog toepassen. Ik ben wel benieuwd maken jullie altijd netjes elke avond en ochtend je huid schoon?

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reply
  .
  9 februari 2012 at 11:45

  ik maak eigenlijk bijna nooit mijn gezicht schoon met speciale reinigings spullen, na schooltijd pak ik gewoon een makeup doekje en veeg daarme mijn eyeliner en highlichter weg en dan smeer ik wat creme op en meer niet,
  Ik maak ook geen gebruik van foundation omdat ik via de huisarts een middeltje voor egale huid heb gehad.

  Ik heb dan ook geen puistjes die ik moet wegwerken met concealer en foundation ofzoo…

  ik heb alleen een vraagje, stel je hebt een puistje, hoe moet je die dan eigenlijk wegwerken?
  Want ik doe bijvoorbeeld alleen foundation op de plek waar ik een puistje heb en verder nergens eigenlijk, meestal ondeer me ogen. Maar dan zie je weleens zo een vlek op bv. mijn voorhoofd. En dat wil ik nauuurlijk niet, hoe moet je dat eigenlijk voorkomen?

  Hopelijk kruijg ik antwoord anders loop je daar met zo een dikke foundationvlek op je voorhoofd hhaaa
  Leuk artikel aranka en bedankt voor de goede tips, beterschap nog met je oog :0

  XXX

  • Reply
   Aranka
   9 februari 2012 at 11:54

   Misschien is concealer iets voor jou? Dit is een dekkender product dan foundation en hoef je alleen op de plek aan te brengen waar het nodig is dus niet meteen een grote vlek te maken zoals je zegt met foundation ;). Concealer kan je gewoon van Catrice en Essence kopen bij de Kruidvat dus je hoeft het helemaal niet duur te maken!

 • Reply
  Shine
  9 februari 2012 at 12:05

  heel leuk artikel! :)
  X

 • Reply
  Bellachique
  9 februari 2012 at 12:07

  Ik reinig mijn gezicht elke dag heel trouw omdat het idd heel ergbelangerijk is :). Het is echt een soort ritueel en ik vind het een beetje rustgevend egenlijk. Als ik make-up draag, reinig ik altijd dubbel omdat er toch vaak sporen van make-up achterblijft.

 • Reply
  Chantal
  9 februari 2012 at 12:46

  Goed artikel, reinigen is zeker heel belangrijk!

 • Reply
  Jildou
  9 februari 2012 at 12:57

  Jep, elke avond en morgen weer. Oké, op dit moment gaat het niet zo goed, want onze badkamer ligt eruit. Dat betekent geen wastafel, water en/of spiegel. Nu hebben we beneden ook een badkamer maar dat gaat toch minder automatisch.l

 • Reply
  Bonnie
  9 februari 2012 at 13:15

  Ik reinig ook iedere ochtend en avond, vind dit dan ook erg belangrijk. Goed dat je hier een artikel aan besteed. Puntje van kritiek is nog steeds de spelling, ik weet dat je dyslectisch bent, maar het leest minder fijn. Misschien even laten lezen door iemand anders? Gaat wel al beter de laatste tijd vind ik trouwens!

 • Reply
  jennifer
  9 februari 2012 at 14:15

  Goed artikel! Ik reinig mijn gezicht ook elke avond en ochtend. Anders krijg ik zo’n vies gevoel op m’n gezicht haha..

 • Reply
  Agnetha
  9 februari 2012 at 15:08

  Leuk artikel :D en het is inderdaad een must om te doen. Toch zeg ik eerlijk dat ik het echt wel eens vergeet.

 • Reply
  charile
  9 februari 2012 at 16:12

  Leuk artikel!

 • Reply
  LottedeJ
  9 februari 2012 at 16:27

  Goed artikel! Ik ben ook heel streng voor mezelf wat betreft het reinigen van mijn gezicht, ik moet het elke ochtend en avond doen. Ik vind ’t ook gewoon een heel belangrijk onderdeel!

 • Reply
  Jessica
  9 februari 2012 at 16:49

  Handig artikel!
  De kwaliteit van je artikels gaat er de laatste écht op vooruit! Als ik dat vergelijk met pakweg een jaar geleden, was dat anders.

  Tegenwoordig schrijf je ook minder en minder schrijffouten. In dit artikel kwam ik er eentje tegen: “Maar ‘s avonds als je lekker in je bedje licht te slapen hestelD de huid zich zo veel mogelijk van de zware dag die hij heeft gehad”
  Herstelt is met ’t’.

  Gewoon als tip en niet slecht bedoelt natuurlijk. :)

  • Reply
   Aranka
   9 februari 2012 at 16:55

   Dankjewel voor het compliment Jessica, ik doe echt mijn best! En dat spellingsfoutje heb ik snel aangepast ;)

  • Reply
   Anna
   21 maart 2012 at 21:21

   Het is ‘bedoeld’ en niet bedoelT ;-)

 • Reply
  Daniëlle
  9 februari 2012 at 16:54

  Leuk artikeltje! Ik maak met huid twee keer per dag schoon. Als ik het één keer niet doe, merk ik dat echt! Dan is het de volgende dag gelijk droger of roder.

 • Reply
  Bianca
  9 februari 2012 at 17:19

  leuk artikel!

  Als ik mijn gezicht één keer ‘vergeet’ schoon te maken, krijg ik gelijk last van rare rode bulten, ik MOET vanmezelf 2x per dag mijn gezicht reinigen.

 • Reply
  Paola
  9 februari 2012 at 19:39

  Wat een goed artikel! Ik vergeet mijn gezicht iets te vaak schoon te maken.. Toch maar goed bij houden!

 • Reply
  Miranda
  9 februari 2012 at 19:45

  Fijne blogpost. Ik merk het direct aan mijn huid als ik mijn gezicht niet goed heb schoongemaakt.

 • Reply
  Uniflame
  9 februari 2012 at 20:31

  Ik gebruik alleen oog make up dus heb verder geen cleansers voor mijn gezicht, alleen voor de ogen. Maar dat even in laten trekken dat wist ik niet dus dat verklaart waarom mijn oog ontstoken was. Ik ga dus niet meer wrijven.

 • Reply
  Nannick
  10 februari 2012 at 16:20

  Ik reinig mijn gezicht elke avond, het verschilt zoveel voor de volgende morgen voor foundation enzo ;)

 • Reply
  M
  20 oktober 2012 at 23:04

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik mijn gezicht en/of ogen nooit schoonmaak…uiteraard douche ik iedere ochtend en wordt mijn gezicht nat maar de make up die ik gebruik (en dat is niet echt veel meer dan mascara, oogschaduw, eyeliner en een heeeeel klein beetje bbcream) haal ik er nooit af voor het slapen gaan en al helemaal niet met een speciale reiniger. Wanneer ik dit nl wel doe krijg ik ontzettend veel oneffenheden…om de een of andere vage reden werkt het bij mij dus precies andersom.
  In het verleden heb ik mijn gezicht en ogen weleens bewust schoongemaakt met als resultaat: hoofdpijn, traanogen en een week lang pukkels en vlekken….ik heb echt geen goedkoop reinigingsproduct gebruikt hoor (clinique) daar ligt het dus niet aan…
  Ik begrijp dat hetgeen je zegt voor de meeste wel geldt maar voor mij dus niet

 • Laat een reactie achter