Search
Close this search box.

Waarom een VPN verbinding super handig is

Automatische concepten

Een VPN verbinding wat? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het voor het eerst hoorde. Ik had echt geen idee wat een VPN verbinding was en wat je er mee kon. Toen ik mij er in ben gaan verdiepen werd het mij steeds duidelijker, dit is ontzettend handig en vooral veilig! Ik zal jullie in het kort proberen uit te leggen wat een VPN verbinding is en wat voor een veilige voordelen het heeft.

Wat is een VPN?

Laten we maar bij het begin beginnen, VPN staat voor Virtual Private Network. Ook dat zegt mij niet meteen iets, maar dat maakt het wel al een stuk duidelijker. Het gaat dus om een privé netwerk. Een VPN verbinding kun je bijvoorbeeld gebruiken als je op een openbaar netwerk zit (zoals in de trein) en je veilig wilt internetten zodat mensen jouw signaal en gegevens niet kunnen ondervangen.

Dat is ook meteen het grote voordeel aan een VPN verbinding, je hebt geen mensen die meekijken. Doordat de verbinding versleuteld is, kan iemand die op hetzelfde netwerk zit, niet jouw internet gedrag volgen en dat geeft wel zo een veilig gevoel.

Daarnaast kun je met een VPN verbinding je locatie ook aanpassen, bij veel mensen is dit dé reden om een VPN verbinding te maken. Want zo kun je bijvoorbeeld je locatie op de Verenigde Staten zetten en zo alle inhoud van Netflix uit de Verenigde Staten bekijken. Maar denk ook aan sommige site’s of apps die in Nederland niet toegankelijk zijn maar in andere landen wel, ideaal.

Waarom een VPN verbinding super handig is

Hoe kom ik aan een VPN?

Je hebt verschillende VPN aanbieders, zowel gratis als betaald. Het voordeel aan een gratis verbinding is dat het gratis is, maar vaak zit hier wel een limiet aan data op en is het een stuk langzamer dan je gewend bent qua internet snelheid. Een hele populaire betaalde VPN aanbieder is NordVPN. Hier kun je de dienst downloaden en betaal je per maand minder dan een tientje. Hierbij krijg je toegang tot bijna 6.000 servers en kun je gebruik maken van de VPN verbinding op 6 apparaten tegelijk.

Je kunt de NordVPN app downloaden op alle devices zoals je laptop, computer, telefoon of tablet. Via de site vind je directe links, maar als je zoekt in je store kom je er ook wel. Je logt in met je gegevens en je bent klaar om een VPN verbinding te gebruiken.

Zelf gebruik ik een VPN verbinding op mijn werk en met openbaar WiFi zoals op vakantie of in de trein. Ik ben vaak voor mijn website bezig en regel bankzaken en vind het dan wel een prettig idee dat er niet iemand mee kan kijken. Daarnaast is het ook handig als je bijvoorbeeld Netflix wilt kijken in het buitenland, je kunt dan gewoon de Nederlandse versie ontvangen. Of juist in Nederland een buitenlandse Netflix ontvangen. Ook was een VPN verbinding erg populair met het spel Pokémon Go, zo kon je gemakkelijk vanuit je luie stoel Pokémons uit Amerika vangen.

Waren jullie bekend met een VPN verbinding of maken jullie wel eens gebruik van deze dienst? Ik ben benieuwd.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met NordVPN

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Ja, ik heb ook een VPN verbinding. Ik had het laatst ook aanstaan en toen ging ik dus naar Netflix en ik zag opeens allemaal nieuwe films en series. Maar had mijn VPN op USA staan. Dus het is ook ideal voor iedereen die inmiddels de Nederlandse Netflix heeft uitgekeken, haha.

  2. Ik gun je alle samenwerkingen van de wereld maar ik vind niet echt passen bij je blog. Jammer laat me misschien ongegrond twijfelen of ik je nog wel wil volgen

  3. Heel handig! Ik woon in het buitenland en kan niet zonder. O.a. whatsapp call en Skype worden hier geblokkeerd dus hier heb je een vpn wel nodig helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *