Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom een huisdier zo ontzettend leuk is

PAWsome TAG met Mila

Ik denk dat ieder huisdierenbaasje zich wel in dit artikel kan vinden, waarom een huisdier hebben zo ontzettend leuk is! Vroeger mocht ik nooit een ‘groot’ huisdier van mijn ouders zoals een hond of een kat, maar sinds wij op onszelf wonen kwam er al snel een kat bij. Ik vertel je waarom dit zo ontzettend leuk is!

10 hilarische momenten die elk kattenbaasje herkent

Het is nooit stil in huis

Alleen is ook maar zo alleen in huis, maar met een huisdier heb je daar nooit last van. Je hoort ze gezellig door het huis heen lopen. De brokjes tussen de kiezen kraken en ze komen luidkeels bij je als ze aandacht nodig hebben. Ik vind het heerlijk die geluiden van een huisdier om mij heen.

Een huisdier maakt je vrolijk

Tenminste meestal dan (ze haalt ook wel eens het bloed onder mijn nagels vandaan als ze het weer nodig vind om in de gordijnen te klimmen). Ik vind het heerlijk om te zien als ze haar gekke uurtje heeft, ik kom tot rust als ik haar lekker aai en ik kan uren naar haar kattenleven kijken. Mila vind het namelijk fantastisch om naar de vogeltjes buiten te kijken, in dingen te zitten terwijl het helemaal niet past, uitgebreid op bed te gaan liggen en ga zo maar door.

Waarom een huisdier zo ontzettend leuk is

Ze wachten altijd op je

Zijn we weg, dan ligt Mila al op de leuning van de bank te wachten op ons. Komt Danny rond half 6 thuis en hoort ze zijn auto parkeren dan rent ze meteen naar de deur toe (bizar dat katten dat doorhebben hè welke auto het is). Komen we thuis van vakantie dan hebben we een dolgelukkige Mila die alleen maar wil kroelen en knuffelen met ons. Ze zijn altijd blij als je er weer bent!

Ze zijn er altijd voor je

Mila is helaas geen schootkat, maar ze is wel altijd in je buurt. Lig ik in bed, dan komt ze altijd bij me liggen als ik de deur open doe. Ben ik aan het werk op mijn kantoor dan ligt ze altijd op haar krabpaal in mijn kantoor. Zitten we op de bank dan komt ze er altijd op gepaste afstand bij liggen. Het is gewoon heel gezellig. Ook merken ze meteen als je verdrietig bent, laatst moest ik huilen en ineens kwam ze wel op schoot en gaf ze me allemaal kopjes, de lieverd.

Het is je maatje

Ik kan Mila echt mijn maatje noemen, ik weet niet of het wederzijds is maar ik vertel hele verhalen tegen haar, het liefst met een hele hoge stem en vele verkleinwoordjes. Ik zoek haar vaak op om even mijn gezicht in haar fluffy vacht te drukken. Ik vind het gezellig als ze samen met mij naar bed gaat. Ik vind het fantastisch om met haar te spelen en gek te doen, het is gewoon met BCF (best cat friend).

Say Hi To Mila!

Ze zijn zo schattig

Ik geef het eerlijk toe, we hebben Mila wel een beetje om haar looks gekocht. Mila is een raskat en heeft het ras Brits Langhaar (hetzelfde als een Brits Korthaar alleen dan met lang haar). Ik vind Mila echt een prachtige kat met mooi grijs haar en fel oranje ogen. En omdat ze zo mooi, elegant en fluffy is, is het al snel heel schattig allemaal. Oh en check deze foto van hierboven toen ze een kitten was, smelt!

Je hebt altijd een fotomodel

Zeg eens eerlijk, hoeveel foto’s van jouw huisdier heb jij op je telefoon staan? Liggen ze weer op een gekke plek, doen ze weer eens maf of liggen ze ergens heel schattig te slapen. Foto, foto, foto! Ik heb echt ontelbaar veel foto’s van Mila en ik vind het heerlijk om haar zo te zien, een foto te maken en dat het liefst met de hele wereld te delen.

Waarom een huisdier zo ontzettend leuk is

Goed zorgen voor je huisdier

En omdat je zo gek bent op je huisdier, dan moet je er natuurlijk ook goed voor zorgen. Zorg dat je huisdier goede voeding krijgt, genoeg aandacht krijgt, naar de dierenarts gaat wanneer dat moet en ga zo maar door. Mila krijgt alle aandacht en luxe die ze verdient, dat vinden wij erg belangrijk.

Wij geven Mila Purina Beyond en dat heeft kwalitatief hoogwaardige kip, zalm of rund als hoofdingrediënt. Het gaat er bij de Purina Beyond lijn om dat je weet wat je hond of kat eet met herkenbare, natuurlijke ingrediënten die je vertrouwt. Wist je dat de Purina Beyond lijn:

 • Gemaakt & samengesteld door diervoedingsdeskundigen
 • Geen toegevoegde tarwe bevat (kan wel sporen van tarwe bevatten) 
 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen bevat
 • Dat Beyond zijn ingrediënten zeer zorgvuldig selecteert en streng erop toeziet dat het productieproces op een vakkundige en duurzame manier verloopt. Beyond heeft dan ook een eigen fabriek.
Waarom een huisdier zo ontzettend leuk is

Zoals je ziet is Mila gek op haar Purina Beyond brokjes! Wij geven haar hier de smaak zalm, maar er is ook nog een kip en rund variant. Ik vind het fijn dat het kwalitatief goed voer is, dat merk ik aan haar vacht en ontlasting. Door minder goed voor wordt haar vacht vettig en krijgt ze grotere en stinkende ontlasting en dat is allemaal niet het geval met Purina Beyond! Purina Beyond is te koop voor honden en katten bij Albert Heijn (deze week 2e gratis bij Albert Heijn) en Jumbo.

Dit is een betaalde samenwerking met Purina Beyond

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Ik en mijn man hebben allebei niks met huisdieren. Ik vind honden en katten stinken (en je ruikt het altijd in huis) en je hebt er werk van (uitlaten, kattenbak verschonen etc). Ik heb meer met mensen, kan je tenminste mee praten! ? Maar ik snap wel dat veel mensen steun hebben aan een huisdier of er plezier aan beleven. Ieder z’n keuze!

  1. Als je een kat ruikt dan ligt het aan het baasje: die maakt de kattenbak dan toch echt niet goed schoon.

   Ik heb 2 katten en 2 konijnen binnen gehad en kreeg altijd verwonderde reacties dat het gewoon lekker ruikt in huis.

 2. Ik heb 2 katten en ik ben het volledig met je eens! Mijn kleine Vriendje (zo heet hij) heb ik 2 jaar geleden als kitten uit het asiel gehaald en is echt trouw aan mij ook. Zo lief om te zien.

 3. wij hebben altijd katten gehad en toen ik met roon samen ging wonen hadden wij er vier. super leuk alleen dat afscheid nemen ervan …. dat trok ik niet meer, dus voor ons geen huisdieren meer maar wel 18 koi karpers die toch ook wel onze kindjes zijn :D ze zijn hand tam en genieten er elke keer weer van in de zomer of als ik uit mijn slaapkamerraam kijk

 4. Wij hebben 2 konijnen. En ik ben het helemaal met je eens. Ze zijn zo lief, knuffelig, speels, grappig en houden van gezelligheid. Ik zou me een leven zonder hun niet meer voor kunnen/willen stellen.

 5. Hier ook dol op dieren! Maar dan wel allevier uit de opvang want die zitten zo vol :(. Ik heb twee schootkatten en kan me zonder niet voorstellen. Helaas is afscheid nemen heel lastig, zeker als ze jaren bij je zijn geweest.

 6. Leuk stuk, katten zijn zo leuk! Heb zelf katten vanaf het moment dat ik uit huis ging, 31 jaar geleden, ahum… inmiddels dus al van een paar afscheid moeten nemen. Heb nu nog 2 katten, maar moet je zeggen dat het wel de laatste katten zijn. Zeg ik nu hoor… Woon alleen, en het is gezellig met ze. Maar mijn oudste kat heeft al 8 jaar diabetes, en heeft al veel andere dingen gehad, echt een zorgenkindje. Geef al 8 jaar elke 12 uur insuline via een injectie, dat trekt een behoorlijke wissel op je leven. En ook tijdens vakanties, heb nu een lieve buuf, die 5 x per dag heen gaat. Maar wat als zij gaat verhuizen o.i.d.?
  En dan heb ik het niet eens over de kosten door al die ziektes… dus mochten ze ooit er niet meer zijn (moet er nu even niet aan denken) dan voorlopig even niet.
  Ik geef ze overigens altijd Royal Canin, goed, maar vrij prijzig, geef altijd een dieetvoeding,die zijn nog prijziger.
  Dit merk weleens zien staan, ziet er goed uit. Wellicht kan ik eens een zakje proberen, en het bv gaan mengen.

 7. Ik ben het helemaal met je eens.
  Het is fijn en ze mooi om te zien.
  Ook ik zei altijd tegen Lady als ik even boodschappen ging doen pas je goed op het huis.
  Toen ik thuis kwam vergat ik weleens haar weer te begroeten want zo stil was het….
  Ze was ziek en was met haar diverse keren naar de dierenarts geweest.
  Ze moest een keer daar blijven.
  Had alles gedaan om haar beter te laten worden.
  Helaas was ze al ziek voor ik haar had.
  Kwam ik thuis van een dagje uit was ze overleden.
  Had er zoveel verdriet van gehad.
  Kinderen vonden haar lief.
  Foxy is het tegenovergestelde en lekker druk.

  Xoxo

 8. Mijn vriend en ik zijn bezig met het adopteren van een poes :) Kan niet wachten tot het iets minder stil is in huis. We hebben er wel echt voor gekozen om een kat uit het asiel te nemen, omdat daar genoeg lieve dieren zitten. Snap wel heel goed dat jij bent gevallen voor het uiterlijk van Mila. Wat is ze mooi zeg!

  Liefs,
  Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *