Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom een hoes voor je tuinset zo belangrijk is

Waar

Ik denk dat de meeste mensen wel een mooie tuinset in hun tuin of op het balkon hebben staan. Het is heerlijk met lekker weer buiten te zitten, en dat wil je natuurlijk comfortabel doen. De meest mooie sets met kussens komen voorbij, maar wat doe je daar eigenlijk mee als het regent of je er geen gebruik van maakt? Een hoes voor je tuinset is dan heel handig, maar waarom eigenlijk?

Bron afbeelding: Shutterstock

De kussens blijven droog

Ik denk dat dit voor de meeste mensen een reden is om een loungeset hoes te kopen. Ik vind een loungeset super leuk, maar waar moet je met al die kussens heen. Als je ze binnen wil leggen ligt meteen de hele schuur of garage vol, niet ideaal. Het makkelijkste is dus om ze gewoon te laten liggen en ze af te dekken met een goede hoes. Dat scheelt ruimte en natte/vochtige kussens.

Bescherming voor na het seizoen

Wanneer de zomer voorbij is en er geen mooie dagen meer aankomen is het belangrijk om je tuinmeubelen goed te beschermen. Een hoes tuinset is een perfecte oplossing om beschermd je tuinmeubels buiten te laten staan. Dek de tuinmeubelen goed af met een hoes waardoor deze beschermd is tegen weer en wind, maar ook tegen bladeren en zand. Hiervan word je tuinset namelijk niet mooier en beter.

Geen groene aanslag

Vaak door regen en zon kan er groene aanslag op je meubels komen. Door de bescherming van een hoes wordt je tuinset niet nat en kan er ook geen zon bij waardoor deze hiervoor beschermd is. Scheelt weer schrobben met schoonmaakazijn.

Verkleuringen door de zon

Natuurlijk kun je het niet helemaal tegengaan, want je gebruikt de tuinset vast vaak wanneer de zon schijnt. Maar wanneer je er niet bent of bijvoorbeeld op vakantie bent kun je je tuinset afdekken met een hoes waardoor bijvoorbeeld de kussens of andere stoffen onderdelen minder snel verkleuren. Zo hou je je tuinset zo lang mogelijk mooi.

Let trouwens wel op wat voor een hoes je koopt. Goede hoezen laten ook vocht door wat eronder is gekomen. En vaak hebben goede hoezen aan mechanismes zodat je hem goed vast kan zetten, ook wel handig.

Wat doen jullie met jullie tuinset? Dekken jullie hem af met een hoes of laten jullie het gewoon zo in de tuin staan. Ik ben benieuwd! Wij zelf dekken hem altijd af met een hoes en in de winter halen we alles uit elkaar en bergen we het op in de schuur.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Ik heb nog niet de perfecte tuinmeubelen maar als het eraan komt koop ik er ook zeker
    een beschermhoes bij en in de wintermaanden berg ik alles binnen op….

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *